Slow sex

• Креатор на темата Креатор на темата Anchi
  • Време на започнување Време на започнување

Anchi

UNTOUCHABLE
Член од
18 декември 2005
Мислења
349
Поени од реакции
0
Поттикната од еден натпис во списание..решив да ја отворам темава со една цел: да видиме, колку од нас, во денешно време на брзо живеење уживаат во slow sex?

"Slow sex не е никакво ново откритие, само што во нашиот брз живот е некако подзаборавен. Не е само начин да научиш да владееш со своите чувства туку и да научиш да го осетиш задоволството. Тогаш ќе ги употрбиш сите свои сетила, ќе се запознаеш самиот себеси а и ќе ги откриеш сите негови/нејзини ерогени зони.Slow sex ја поттикнува вашата фантазија и влијае на блискоста со вашиот партнер"

Иако "sex на брзинка" може да биде интересен...ниедна жена не е задоволна кога ќе го осети партнерот на само неколку секунди.Мада во таквите ситуации, често и не успее да го осети:) .

Колку од нас знаат да ги контролираат своите емоции и да се препуштат на вистинското задоволство кое ке трае повеќе од неколку минути и нема да се сведе само на брзо постигнатиот оргазам?

Ја само што опнав еден секс на брзинка.
Дефинитивно е поголем турн он. :)

А за слоу секс, само кога се има време.

Ја при слоу секс секогаш се потам као свиња. Па сеа, ако сака рибата нека повели.
У рок од 40 минути се праам жива вода, и креветот кај што се одвива слоу сексот излгеа ко некој да се помочал на чаршафите, па дури и душекот некад трпи.

Романтично нели.

Слоу секс само при орално онаквање. Ако има пенетрација, ондак сум ко Спиди Гонзалес! :-)

moTaro напиша:
Ја при слоу секс секогаш се потам као свиња. Па сеа, ако сака рибата нека повели.
У рок од 40 минути се праам жива вода, и креветот кај што се одвива слоу сексот излгеа ко некој да се помочал на чаршафите, па дури и душекот некад трпи.

Романтично нели.

Ova tvoeto i bash ne mi zvuci kako slow sex shtom tolku se potish...:pos:

Slow sex mi e nekako mmmmm...celosno uzivanje...making love...nikade nema brzanje...se se odviva kako podmackano...ligavenje do ludilo...nema nishto hard working...nekogash e potreba i nekogash ne ti e dojdena rabotata do bam bam bam,sakam nekogash opushtanje onaka...slow and easy...mmmmm...:wub:

moTaro напиша:

Романтично нели.
Ke se prefrlite 2-ra tura pod tush i ko nov ke si . Definitvno preporaclivo.

E! Abe zosto "SLOW","FAST":pos:

Mislam deka boli i slow!

ja mislam deka vo "slow" seksot covek moze vistinski da uziva taka,lezetski da svrsi... i sto znam sepak toa e moe mislenje,a toa na brzinka biduva naednas i cuvstvoto ne te drzi dolgo...

Мистичен напиша:
Слоу секс само при орално онаквање. Ако има пенетрација, ондак сум ко Спиди Гонзалес! :-)
:) Ne e deka ti treba pomosh..nego "struchnjacite" vikaat deka ti treba dobra vezba:)

Ima nekolku "taktiki" koi mozat da pomognat, koi ke gi probudat strastite kaj partnerot..a bogami i vasite. No , se razbira... treba golema pomosh od partnerot/partnerkata.Taka tvrdat barem sexolozite:)
Pa...ako nekoj ima nekoja "taktika":)...koja uspeala da go odlozi orgazmot i da go zgolemi zadovolstvoto..moze da ja spodeli ovde so nas:)

Kako za pochetok..dobro bi bila nekoja erotska masaza...nekoj "lagan" striptiz...dobro muziche.....:wub: .......A?Sto mislite vie?Ili na prvoto soblakanje ...ripate na nea/nego...i zavrsuvatte rabota za 1 sec:)?

Anchi напиша:
Sto mislite vie?Ili na prvoto soblakanje ...ripate na nea/nego...i zavrsuvatte rabota za 1 sec:)?

Koj вели дека ја завршуваме работата за 1 секунда? Само ритамот е брз, не крајниот исход.

Си сакам пополека кога имам време за такво нешто.Обично е набрзина ама кога е пополека ми е послатко.Тотално уживање за сите сетила,и после се чувствувам задоволен и опуштен.

strumics напиша:
Си сакам пополека кога имам време за такво нешто.Обично е набрзина ама кога е пополека ми е послатко.Тотално уживање за сите сетила,и после се чувствувам задоволен и опуштен.
Баш така. Само полека, постепено, со сите можни марифети до кулминација. Ако е поинаку, исто како да трчаш по автобус. Fast food и француска кујна не се мерат едно со друго, се знае гастроном со проверен и со потврден вкус што ќе избере:)

Најубаво (за мене) е да се почне пополека („лагано”), па со тек на време да се убрзува ритамот за на крај да се заврши „зајачки”! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom