Владата за статуите одвоила 8 милиони евра?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е само едната страна на медалот.
Втората,за која што јас сум многу пољут,
е дека некој са села ме прави мутав и ме убедуе дека она кич тенекиине што ги распослал без никаков ред по плоштадон и улица Македонија (ко од камион на некој патувачки циркус да им испаднале) вредат 8 милиони.

НЕ,не вредат.
Тачка,запирка, молим пријатно.

Третата...
ми вика у Италија ги праиме.
(ме потсеќа на онаа подвижна несреќа,директорот на ТВ Палма у времето на Милошевиќ)
Не пробуј мене да ме моташ!!!
У Македонија (а и на Балкан)...
у нула време јас имам РЕЛЕВАНТНА информација,со доказ дека е така.
Тоа шлакутарниците ги прават у ФАС,а ФАС не е Италија.

Четвртата...
уметнички имаат вредност -500 !
Ружни се ко брод товарни у.п.м.
(- 500 значи дека треба да платиш за некој да ги однесе).

Само споменикот на Александар од 18 м е правен во Италија, останатите се тука, дома.
Незнам која е “информацијата“ која вели спротивно.

А и јас мислам дека цената не е 8 милиони, но приликата да се испере или ќари некое евро плус е ненадминлива категорија на Балканов :)

Приоритети дечко...
У секоја куќа имаш приоритети...Ако немаш за јадење дома сигурно дека нема да купуваш нови патики или нови цвикери за претстојното лето...

Види кои се нашите приоритети, види кои све срања се дешаваат со стечајци кои се без пари, протести на разни синдикати, и мал милион други проблеми кои веќе подолго време се на листа на чекање и кои да не кажам али треба итно да се решат, а после види од друга страна кој ќе биде бенефитот со тоа што ќе иаме шмизли ,мачки, џукели итн. ...
во на драги куката нема приоритети он парите на дрво ги бере

Па шо се правдаат со рецесија со светска криза кога се расфрлаат со пари за статуи?????????????????????????????????

Па шо се правдаат со рецесија со светска криза кога се расфрлаат со пари за статуи?????????????????????????????????

не се бави со работи кои се надвор од твоите капацитети. луѓе многу попаметни од тебе и мене, не можат да го сфатат тоа, па јас не се ни замарам. тоа е виша романтична еконономија, нов правец веројатно.

Alal da im e!!! Ne ne treba muda za taka da si go ebes narodot vo mozok i zatoa jas na Gruevski i kompanija mu slegnuvam kapa koj sto i da kaze.

Zamislete samo za 8 milioni evra bi mozele vo Skopje da napravat edna super moderna bolnica so respektabilna itna sluzba siguren sum so sto bi ibegnale da ni umiraat mladi deca po koncerti i javni manifestacii na primer.

Za 8 milioni evra mozat da se izgradat pet novi i sovremeni studentski doma vo Skopje i plus da se renoviraat postoeckite a ne da crkavaat studentite po onie kazamatite sto sega gi imame vo Skopje.

Da imaa nasive studenti malce povekje pamet vo toa glavata ne ke odea po Briseli i picke materini da baraat vizite da im ukinuvaat tuku ke protestiraa pred vlada za vistinskite problemi koi gi imaat.

No sto da pravite imame najpasivna studentarija vo Evropa koja nisto ne ja interesira osven mozebi MSN messigeri i Facebook-ovi i sekako da se setkaat so penziite na babite i dedovcite po evropskite gradovi, a nie sakame da ni bide podobro i ocekuvame nesto od nasive politicari koi bile isti kako ovie denes studenti!!!

Ne biva dragi moi drzava so takva mladina i takov pasiven narod na koj site mu se serat apla na glava a toj (narodot) si sedi madro i ceka da go odvlecat vo neizbezna katastrofa koja od den vo den e se poizvesna na nasa zaednicka zalost.

Дали тие пари се трошеле без врска или не, воопшто не е важно. А и така е како што е. На вас останува дали ќе си џавкате во празно или не.

Колку за компарација:

Од федералниот буџет на САД, околу 300 милијарди долари се наменети за вооружување, развивање нови видови оружја и одбранбени системи, а само 4 милиони долари се наменети за медицинско истражување(лечење рак, сида итн).

Секаде во светот е така, само што вас социјализмот ве научи да бидете паразити.

Дали тие пари се трошеле без врска или не, воопшто не е важно. А и така е како што е. На вас останува дали ќе си џавкате во празно или не.

Колку за компарација:

Од федералниот буџет на САД, околу 300 милијарди долари се наменети за вооружување, развивање нови видови оружја и одбранбени системи, а само 4 милиони долари се наменети за медицинско истражување(лечење рак, сида итн).

NO COMMENT!!!!

На темава ќе додадам еден пост од Стрелец на друг форум,многу е добар!

Само ќе те замолам не копи-пејст мислења од други форуми. Ако некој сака да напише нешто тука, нека напише самиот тој.

Колку за компарација:

a tbe hristijanstvoto li te nauci da bides zastapnik na ucenjeto za afirmacija na opstestvenata nepravda, gledam vmro bile hristijani a Isus bil prviot komunist ali nema veze, ke padnete ...

Колку за компарација:

За NIH (National Institutes of Health) - федерална агенција за медицински истражувања од буџетот се доделени 29 милијарди долари.
Дополнително на тоа за NSA (National Science Foundation) - исто така владина агенција за промоција на наука и фундаментални истражувања уште нешто повеќе од 6 милијарди долари.

На прес на ВМРО ДПМНЕ, пренесуван на ТВ, чув дека Владата издвоила онолку пари за статуите за Скопје, за колку што Зајчев беше аболиран од БЦ. Ако не се лажам, за дотичната особа имаше доставено кривична пријава за 8 милиони евра.

Со тие 8 милиони евра, Струмица ќе изгледаше топ. Наместо секој пороен дожд да ја потопува Струмица и да има милионски материјални штети (кои ги санира централната власт), ќе се доизградеше заштитниот одводен канал и тоа како треба, а не фушерски, зошто некој парите и за него си ги ставал в џеб.

Наместо една средена улица во Струмица, која што представува само 1% од струмичката патна мрежа, ќе се средеше целата, а не како во моментов, сите струмички улици се полни кратери, нема еден асален тротоар и саде кал и песочни остатоци од стар асфалт на сите страни. Ќе се средеа и струмичките училишта.

Па и нашава влада што ни прави споменици, кои ќе останат за век и веков за идните генерации?! Треба да учи од СДСМ, па наместо за народот, нека ги стави парите во некој приватен џеб, по грчките банки, галиба нема СДСМ тогаш да се буни зошто се правеле споменици на македонски херои. Можеби доколку владата ги одвоеше парите за споменици на влашки и албански значајни личности, и, во тој случај нема да се буни СДСМ. Ама кога се работи за македонски значајни историски личности, тие се забрануваат од СДСМ.

ХААХХАА па ти си бил ли во Струмица ????
1,нема улица каде нема НОВ тротоар.
2,пред некој ден се отвори НОВ БУЛЕВАР -Климент охридски
3,се чека на асфалтирање на НОВИОТ БУЛЕВАР (МАРШАЛ тИТО)
4,СИТЕ КАНАЛИ се исчистени -освен оние ПОД НАДЛЕЖНОСТ НА ВЛАДАТА
5,општина Струмица Изгради споменик на председателот Трајковски,
на бранителите и не потроши ОГРОМНА сума на пари
6,Струмица е рекордер по реализирани проекти преку 1200 ,ако се земе во предвид дека Глобал се рачуна 1 проект
7,Изборната програма е реализирана за 3 години,,,,,
8,КЕ ИМАШ ПРИЛИКА ДА ЈА ВИДИШ СТРУМИЦА ЗА КАРНЕВАЛОТ ,,,,
9,ПРВА КАТНА ГРАЖА ВО МАКЕДОНИЈА.,,, за Глобал ке те исправам чини 12 милиони евра хахаха општината не дадее ни ДЕНАР,А ИНКАСИРА ПРЕКУ 3 МИЛИОНИ ЕВРА за општината
10,за ЗЛОБНИЦИТЕ хахах целиот ПЛОШТАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ КЕ БИДЕ ШЕТАЛИШТЕ СО ПОДЗЕМНИ УЛИЦИ И ПАРКИНЗИ цркнете злобници
11,ПОРТОКОЛАВОТО СЛЕПИЛО Е ОПАСНА РАБОТА за СРЕКА ИМА И ЗА ТОА ЛЕК =Зоран Заев=Струмица
12.затоа бонева =дпмне ке доживеат дебакл во Струмица
13,има уште многу да ти редам што се се има во струмица направено за 4 год. .... впрочем НАЈВАЖНИ СЕ СТРУМИЧАНИ ШТО КЕ КАЖАТ А НЕ НЕКОЈ битужанец ,,,,,,,,,,,,,,

....и тоа што викаш, не секој ја има таа привилегија да биде аболициран за 8 милиони евра, без судска пресуда. :toe:

“вмро“вска логика нели... и он краде..ама има и за народот :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom