Дали цртаните влијаат лошо кај децата?

Jas kon ova ke dodadam edna smesna slucka:
imam bratuced IV-to oddelenie, i koga bese pomal, negde I-vo odd, se sekavam imase mnogu keif po crtanot "Kralot Lav". I onaka ide kaj sto ide i celo vreme nesto si suska "Simba, Simba!"... I dobro, dojde situacija nesto se skaraa so tatko mi i pocnaa da se tepaat, i sea bratuced mi go mava tatko mi i se dere "Simbaaaaaaa, Simbaaaaaaaa!"

Inaku jas nemam videno deca so traumi od crtani filmovi no od videoigri da (istiov bratuced imase kosmari od Tarzan na PlayStation).

зашто бе од тарзан, тоа е обична детска игра, незнам што би можело да го истрауматизира тарзан

Гижо напиша:
зашто бе од тарзан, тоа е обична детска игра, незнам што би можело да го истрауматизира тарзан

Pa valjda sonuvase kako gubi ili kako padja od tie lijanite, veze nemam :raz:

Зависи од цртанот.. Ако е некој дебилен ко телетабиси, сигурно дека нема да му го пуштате на детето.
Си има нормални цртани од том и џери до пинки и брејн.
родителот треба да направи избор, што е полезно неговото дете да гледа.
Сепак се работи за оформување на личност, работите кои детето ги перцепира во периодот на израснување се и те како важни.
Одлучете. Не сакате најверојатно вашето дете да стане хомо или пореметено или нешто слично.

MSV(support) напиша:
Цртани исклучиво од картун, ништо друго.

Да,за мене и тебе ,за ние да глеаме -ама мали деца не би рекла..

Dani^^^ напиша:
Добро.....

Ај ти на твоите деца завари им една лимена плоча врз очи....Сошиј им ги ушите......Фрли ги у подрум......Давај им еднаш месечно бубашваби за јадење....И збори им дека со тоа ти всушност добро им мислиш.....

И тек тоагаш ке бидат монстери децата......:icon_roll

Dani^^^ напиша:
Е добро шо пак сеа им фали на цртаните од картун? Исто добри се колку што се оние од бумеранг. И да децата ги сакаат.. гледам по брат ми и дечињата со кои тој си игра.

bumerang e bolji od cartoon ali vise seedno mi stana po cel den doma mi se vrtat crtani-samo taka kje sedi miren brat mi!

MSV напиша:
Добро.....

Ај ти на твоите деца завари им една лимена плоча врз очи....Сошиј им ги ушите......Фрли ги у подрум......Давај им еднаш месечно бубашваби за јадење....И збори им дека со тоа ти всушност добро им мислиш.....

И тек тоагаш ке бидат монстери децата......:icon_roll

Не иди од крајност у крајност , и не покушавај на еден лош начин да користиш иронија...
Добар цртан е на пример- Eds -да не го пишувам цел,каде што у секоја епизода од тој цртан еден од нив малтретира некое мало,беспомошно дете и го нарекува лузер,и тоа е кул пред другите?
Или Courage(мој омилен лично)-каде што секојдневно мажот го малтретира кучето и на пример последно што гледав у цртанот за пари го тепа,сече,мачи,преполовува,дави т.е да за биде стариот познат?Исто така у секоја епизода од тој цртан мажот ја омаловажува жената,и ги истура јадењата зошто не добри,ја брка од дома,кога некој сака да ја убие тој се смее и тн?Хммм...ако ова е добро за дете од 3-4-5 год онда ок..:icon_eek:

дај не паничете, многу сте ми смешни
од кога цртаните станаа опасни за деца
зар ние не сме гледале таки цртани на времето

Гижо напиша:

Абе тоа ок...не значи дека ако ги гледа таквите цртани дека ќе стане манијак,ама сакам да кажам дека забегаа со правењето на цртани исполенти со насилство,дискриминација,малтретирање наместо да бидат едукативни

Гижо напиша:

Момак морам да те подржам тука. Тевето ствара паразитност не цртаните филмови. Погледни ги Том и Џери. Насилство до анасана. Ама смешно му е и на дете од 3 годинки. Којотот-глуп ко ... па не верувам дека некој го следел неговиот пример и станал глуп. Телевизијата како медиум ги отупува луѓето, а не цртан филм.

Dani^^^ напиша:
Абе тоа ок...не значи дека ако ги гледа таквите цртани дека ќе стане манијак,ама сакам да кажам дека забегаа со правењето на цртани исполенти со насилство,дискриминација,малтретирање наместо да бидат едукативни

Треба некој од PETA да се јави и да пријави малтретирање на којоти. Па и мачки.:lud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom