Дембели..

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
Подембел од мене- здравје. Моите дома се у филм дека треба да им црнчам, да чистам, да средувам, пошто сестра ми цело време чистела. Епа тогаш што ќе сум им јас? :toe:

I mene sobata mi e haos....ne e smetena 1 god..a moze i poveke,imam konzervi pod krevet..pepeljari polni so pikavci,prasina 1 prst....i to!!!I mene mi trubat,ama ja ic ne se zamaram!!Ama pa zatoa ke se pokazam kao domakinka koa (ili ako) ke imam familija :P

PANKERKA напиша:
I mene sobata mi e haos....ne e smetena 1 god..a moze i poveke,imam konzervi pod krevet..pepeljari polni so pikavci,prasina 1 prst....i to!!!I mene mi trubat,ama ja ic ne se zamaram!!Ama pa zatoa ke se pokazam kao domakinka koa (ili ako) ke imam familija :P
Ne veruvam deka ke se pokazes kako domakinka.Jas od mala sum sreduvala doma i sega veke i da sakam nemozam da ostavam nesredeno,mi bode oci.Mislam deka rabotnite naviki treba da se steknuvaat uste od mali noze.Sekoj doma treba podednakvo da sreduva.Ako sekoj sto napravi nered na krajot sam go sredi nema da ima samo edna zrtva koja normalno ke"vika"!I ti da si taa, ke vikas!Nemoze ti da sedis vo soba so pikavci i konzervi a koga ke se omazis da se smenis 100%.Sekogas ke ostanes povrsna,IZVINI.

marga_k напиша:
Ne veruvam deka ke se pokazes kako domakinka.Jas od mala sum sreduvala doma i sega veke i da sakam nemozam da ostavam nesredeno,mi bode oci.Mislam deka rabotnite naviki treba da se steknuvaat uste od mali noze.Sekoj doma treba podednakvo da sreduva.Ako sekoj sto napravi nered na krajot sam go sredi nema da ima samo edna zrtva koja normalno ke"vika"!I ti da si taa, ke vikas!Nemoze ti da sedis vo soba so pikavci i konzervi a koga ke se omazis da se smenis 100%.Sekogas ke ostanes povrsna,IZVINI.

Не значи дека, ако сега не фаќа ништо по дома,истото ќе го прави и кога ќе има семејство.луѓето се менуваат и за цели 100 посто,кога имаат добра причина и мотив.
И највредниот може да се претвори во мрзливец,а и обратно.:)
А околу нередот и жртвата дома,мислам дека има подлабоки корени од добрите работни навики.
Којзнае зошто, некој седи среде пикавци и лименки, и каков отпор и кон кого, на тој начин покажува??

Аман, тинејџери сме, разберете не. Против се се бунтуваме, водиме инат на сите, уживаме во хаосот, а да не спомнувам колку сме мрзливи :) Па вие да не не сте биле такви на наши години? :wink:
И аманте, доста само не карате :):)

bibika напиша:
Не значи дека, ако сега не фаќа ништо по дома,истото ќе го прави и кога ќе има семејство.луѓето се менуваат и за цели 100 посто,кога имаат добра причина и мотив.
И највредниот може да се претвори во мрзливец,а и обратно.:)
А околу нередот и жртвата дома,мислам дека има подлабоки корени од добрите работни навики.
Којзнае зошто, некој седи среде пикавци и лименки, и каков отпор и кон кого, на тој начин покажува??
Ne se soglasuvam ama nema veze,sekoj ima pravo da misli kako saka.Pocituvam secije mislenje bidejki znam deka nemoze site isto da razmisluvame.Lesno e da najdes nekoj protiv kogo ke pokazuvas otpor za da teras po svoe,kakov i otpor i pricina da imas sigurno nema dodeka baras motiv da sedis vo prasina i gubre.Malku filozofski diskutiras:)

sekoj den ista prikazna de...napraj toa napraj voa...mer majka ti sluginka e....zaso si zensko....blah,blah,blah...trebe da ti tekne a ne nie da ti kazuvme...cel den si na komp...octe ke ti istecat,mozokot ke ti go ispie...drn drn jarinja...neodgovorni,sebicni,mrzlivi,samo lezite tintiri,mintiri....dali i nie ke bijme vakvi kako roditeli??site vikat,jas nema sansa da bidam kako moite,mojto dete ke ima se,i nema da go mcam..i na kraj pak istata prikazna..zabraavis deka si kazal takvo nesto..i tvoite deca se tretirani isto taka "tiranski" kako i ti sea....i na kraj svakjas deka mislat dobro ama pak te nervira toa "stani...napraj taka,vaka.."...i na kraj zabravih so use sakum da kazum de teeeeee.....

......aaaaaaa daaaa....ne im teknuva deka se doagja so vremeto...kako so kaza nekoj prethodno...doma e edno..ama koa zivees sam e drugo.. :) oni se isplasile izglea deka koa ke se mzum nema da znam da gotvum i cistum pa ke me ostave mzut :PPPPPPPP
sak'n takva rabota pu-pu-pu :DDDDD

Абе ја сум средена личност. Никогаш не ми викаат среди ова, среди она, затоа што знаат дека освен мојата соба, друго ништо нема да средам, а пак ако ми речат тогаш уште помалку, не дека ме мрзи, туку повеќе од инает.
Ако некогаш сум расположена, тогаш средувам и по другиве соби, сепак женско сум, шо да се праи, живот јебига:)

Ауу моите да не зборам значи нема збор што ми го немаат употребено на мене хахах ама убаво вика ацид од едно ќе влезе од друго ќе излезе

Ми викаат стално дека сум мрза и секој ден е иста песна ама веќе решив да не се замарам.
Си знам дека сум таква нема шо да ми кажуваат... :toe:

како не сум ја забележил оваа тема :)))) ја имам дома слуга, помала е од мене 6 години и собата ми е увек средена :)))) ме разгалила сестра ми

NIppI напиша:
sekoj den ista prikazna de...napraj toa napraj voa...mer majka ti sluginka e....zaso si zensko....blah,blah,blah...trebe da ti tekne a ne nie da ti kazuvme...cel den si na komp...octe ke ti istecat,mozokot ke ti go ispie...drn drn jarinja...neodgovorni,sebicni,mrzlivi,samo lezite tintiri,mintiri....dali i nie ke bijme vakvi kako roditeli??site vikat,jas nema sansa da bidam kako moite,mojto dete ke ima se,i nema da go mcam..i na kraj pak istata prikazna..zabraavis deka si kazal takvo nesto..i tvoite deca se tretirani isto taka "tiranski" kako i ti sea....i na kraj svakjas deka mislat dobro ama pak te nervira toa "stani...napraj taka,vaka.."...i na kraj zabravih so use sakum da kazum de teeeeee.....

......aaaaaaa daaaa....ne im teknuva deka se doagja so vremeto...kako so kaza nekoj prethodno...doma e edno..ama koa zivees sam e drugo.. :) oni se isplasile izglea deka koa ke se mzum nema da znam da gotvum i cistum pa ke me ostave mzut :PPPPPPPP
sak'n takva rabota pu-pu-pu :DDDDD

Znaci kako ni se sovpaga odgovorot...eeeeeeeeeeeeeeee imalo i drugi dosadni roditeli kako moite.Koga ke ne pustat da si ziveeme po nase?

Pa so ogled na toa deka cesto setam i igram basket fudbal ne moze da mi vikaat deka sum dembel.Ama za po doma mi vika nekogas tatko mi koga ne mrzi so brat mi da ja raskreneme masata,pa ke rece paraziti i dembeli i taka neso.

Јас немам многу проблеми со тоа бидејки додека сум на школо мајками ја средува и така ама најного ме нервира как имам CDиња низ бирото и си знам јас кое за што служи и таа кога ке ги нареде сите додека да најдам коо за шо е живците ми се кинат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom