Зошто Македонија е бедна европска земја?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Ne be, tebe taka ti se cini deka tvoite se na vlast.
ps. koga stana dpmnovce ?
Класичната етикета, ако не сум со вас против вас сум?
Ај не ме засмевај...

Ama ti ne se citas ? Prv kaza deka moite ne se na vlast. Koga ti odgovoriv so tvojata logika se zasmea...ziti se ?
Па да де...
Никогаш не си имал реален став, ги глорифицираш СДСМ, не согледуваш дека се ти е исто, а живееш во филм дека тогаш било подобро...
А бедата е иста, различна е само власта...
Жал ми е, ама затоа сме си бедна европска држава...и ништо повеќе...
Не се нервирај, не сум ти јас крив :)

Нашиот проблем е што ние како и во ракометот спремни сме да изиграме едно полувреме и половина од второто, така и во политиката значи ако некој спее да ја изигра последната четвртина од мечот тогаш ќе се гордее и на првите три. Тоа нам ни фали и треба на тоа да работиме. Акањето и викањето само може за момент нас самите да не амнестира, но што ако самите се амнестираме кога работата не ја завршиме. Затоа одигрувањето на последната четвртина ќе не извади од етикетата што ја влечеме како сиромашна и бедна земја.

Без кавгање и препукување.

Останете натемата, а таа е можне интересна.

Зошто Македонија е бедна земја? За да прашаат бедниците кои во неа и натаму обезмозочени гласаат за едни и исти поголеми душмани и бедотии од нив самите! За да се чудат македонските мајмуни и да се радуваат на демагогии како орангутани на банана!

Затоа! Затоа што во Македонија живурка народец! Затоа што нема идеја во државата!

Безидејна држава е бедна, полна полтрони, бедници, плачипички, неписменковци, а сите тие заедно меѓусебно замразени и раскарани, поделени на два табора, кој од кој поникаде и позаникаде.

Македонија е бедна бидејќи ја ебат којгоде, кајгоде и какогоде стигне!

Сега појасно е?!

Па да де...
Никогаш не си имал реален став, ги глорифицираш СДСМ, не согледуваш дека се ти е исто, а живееш во филм дека тогаш било подобро...
А бедата е иста, различна е само власта...
Жал ми е, ама затоа сме си бедна европска држава...и ништо повеќе...
Не се нервирај, не сум ти јас крив :)

Od kade ideja deka se nerviram ?
Pocna i Bitushanecot da go citiras :)
Spored mene ti nikogas ne si imal realen stav. Nemas ljush. Na prvoto nesoglasuvanje mi repliciras so "tvojata partija" , a uceno dete si.
Jas koga kje stanam clen na SDSM kje pisam i vo potpis i na avatar.
I da nema zabuni, so DPMNE kje iscezneme so mislata deka Ace e nas mie sme Acevi. Kje ne snema goa kao patriotski, neli ? Vo bedotija.

Кај гледаш засегнати,јас гледам само многумина “опчекорени“ од ДПМНЕ кој ги бранат на сите можни фронтови.:pos2:
јас постот мој го пишав против двете само со посебна порака до комуњарите како тебе
ти прв се најде засегнат и одма ми одговори
и мене не ме ставај во дпмне оти има човек на форумов кој може да ти докаже дека не сум член таму
:helou:

јас постот мој го пишав против двете само со посебна порака до комуњарите како тебе
ти прв се најде засегнат и одма ми одговори
и мене не ме ставај во дпмне оти има човек на форумов кој може да ти докаже дека не сум член таму
:helou:

Не бе кој те става во ДПМНЕ?Јас само потенцирав дека има “опчекорени“ од ДПМНЕ,што не значи дека се и членови,голем дел од нив се вистински комуњари.:helou:

Е ај кажи каде сме?
Мене, како обичен граѓанин, ама баш ништо не ми се сменило...
А тебе?
Исто...летаргија, монотонија и истите верглања...

Мене ми се влошија работите. Порано барем не плаќавме волку големи казни, а да не зборувам дека сите цени пораснаа со приватизациите и никој не може да ги контролира особено оние на топлификација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom