Балкански главни градови

• Креатор на темата Креатор на темата Soreno
  • Време на започнување Време на започнување

Кои Балкански главен град е наиубав и наи модерен

• Атина

Гласови: 11 5,5%
  • Белград

Гласови: 31 15,6%
  • Букурешт

Гласови: 11 5,5%
  • Загреб

Гласови: 33 16,6%
  • Љубљана

Гласови: 22 11,1%
  • Подгорица

Гласови: 2 1,0%
  • Сараево

Гласови: 2 1,0%
  • Скопjе

Гласови: 34 17,1%
  • Софиjа

Гласови: 44 22,1%
  • Тирана

Гласови: 9 4,5%

• Вкупно гласачи
    199
Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа Софиjа

Малце си пишал бе не сваќаме вака си требал уште.

Иначе најубави се Загреб и Љубљана и Скопје секако.

Наравно Београд, зар се ово уопште доводи у питање. Могле су и неке боље слике за Бг.

На сваком ћошку имаш интернет кафе. Без дезинформација. Где си то тражио па ниси могао да нађеш, баш ме занима?
Serpico toa ne e makedonski,a Boga mi ne e ni angliski.Tove dali ke dobie ban kako jas shto dobiv?
"Krshenje jazichno pravilo" znash...pravila se pravila :toe:

Љубљана па загреб после..
Белград и Софија ми се типична комуњарска оставштина со крш архитектура као и Скопје за жал..
Атина нејќам да ја спомињам:uvo:

1.Белград
2.Букурешт
3.Љубљана

Поред:
1. Атина - огромен град, ама некако хаотичен, без план, без идеja. Не ми е на срце.
2. Белград - сив и безличен. Хаотичен стара част, иако со добра архитектура на места, малко азиатски тип - до луксозната архитектура на два-три метри од неja - некоја барака во стил цигански барок. Инако има и убави работи, добри ресторани. Со две думи - сив хаос.
3. Букурешт. Голем град со многу ефектен центар и сгради, али некако без душа. Малко встрани од центар - чаушеско рококо, ужас.
4. Загреб. Не личи на главен град инако по европејски спретнато и чисто градче. Верувам добро за семеен живот, ама ништо повеке.
5. Лјублjaна. Скучно мало градче. Чисто и уредено. Инако ако си пензионер и со пари - ова е твоето место.
6. Подгорица - не сум бил, а и не сакам.
7. Сараево. Интересно место. За туризам, за еден ден и толку. Далеку од там.
8. Скопje - прлjaво, грозно и хаотично градче. Овое градче има ли коj да го чисти од губре? Има некои прилични места, но како цело - нешто како ништо.
9. Софија - нешто меггу Белград и Букурешт.
10. Тирана - не сум бил и не сакам.

Епилог. Со изклучок на Х'рватска и Словенија, сите останати сме исти г...на.

Поздрав

ljubljana bez konurekncija.......pa zagreb posle toa
sto ides juzinije to tuznije!!

Скопје ,Белград исто и Загреб :icon_cool

Сум бил во Тирана и не е нешто посебно, би рекол е катастрофа.Најубав град е дефинитивно Будимпешта-сеа дали е точно на балканот не знам ама тука е.
Тирана има невиден застој во сообраќајот и многу неуредени места плус центарот е катастрофа, мешавина од коли и луѓе-тотален ризик за пешаците и многу неасфалтирани патишта.Барем за Тирана знам и кој сака да праша нешто може.Ја знам поубаво од Скопје.Скопје е 100 пати поубав град.
Атина не сум бил ама како антички град би требало да е добар.
Љубљана е меѓу поубавите исто така!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom