Балкански главни градови

• Креатор на темата Креатор на темата Soreno
  • Време на започнување Време на започнување

Кои Балкански главен град е наиубав и наи модерен

• Атина

Гласови: 11 5,5%
  • Белград

Гласови: 31 15,6%
  • Букурешт

Гласови: 11 5,5%
  • Загреб

Гласови: 33 16,6%
  • Љубљана

Гласови: 22 11,1%
  • Подгорица

Гласови: 2 1,0%
  • Сараево

Гласови: 2 1,0%
  • Скопjе

Гласови: 34 17,1%
  • Софиjа

Гласови: 44 22,1%
  • Тирана

Гласови: 9 4,5%

• Вкупно гласачи
    199
Наравно Београд, зар се ово уопште доводи у питање. Могле су и неке боље слике за Бг.

На сваком ћошку имаш интернет кафе. Без дезинформација. Где си то тражио па ниси могао да нађеш, баш ме занима?

Сараево,Белград,Загреб...
Ама сепак СКОПЈЕ си е СКОПЈЕ:vozbud:

Атина е одличен град, доста бел, плански праен, со знаменитости но климата им е тропска ...Едносмерни улици владеат таму,море, фино е и у топ5 ми влага...

Белград е мојот фаворит поради журките,жените, Звезда и Маракана, поради Ушќе,Ада Циганлија,Бранков мост и поглед од него, сплавовите , Ташмајдан,Калемегдан,Кнез Михајлова и убавата клима....

Загреб е многу досаден град, убав е ама некако нема живот, луѓето се тмурни, имаат некој свој свет и тешко да пуштат некој туѓинец внатре....

Подгорица е у котлина, и по некое правило треба да е слично како Скопје но таму на лето е пустина и не би сакал да живеам у ПГ...Луѓето се ОК, ко у Београд да се наоѓаш али малце појужно...

Сараево има најголема душа од сите овие и сигурно е дека би живеел таму ако имам можност...Има добар ноќен живот, безброј знаменитости, спој на култури и луѓе од секаде, стар дел и нов дел, планина у близина и секако убави жени :)

Скопје е Скопје...Што и да напишам пак ќе биде малце...Засекогаш у срце...

Софија не ми се свиѓа многу, некако е премногу сив град,тмурност владее ...

Не знам зашто Истанбул го нема у анкетава пошо он заслужува да е тука...

Атина е одличен град, доста бел, плански праен, со знаменитости но климата им е тропска ...Едносмерни улици владеат таму,море, фино е и у топ5 ми влага...

Белград е мојот фаворит поради журките,жените, Звезда и Маракана, поради Ушќе,Ада Циганлија,Бранков мост и поглед од него, сплавовите , Ташмајдан,Калемегдан,Кнез Михајлова и убавата клима....

Загреб е многу досаден град, убав е ама некако нема живот, луѓето се тмурни, имаат некој свој свет и тешко да пуштат некој туѓинец внатре....

Подгорица е у котлина, и по некое правило треба да е слично како Скопје но таму на лето е пустина и не би сакал да живеам у ПГ...Луѓето се ОК, ко у Београд да се наоѓаш али малце појужно...

Сараево има најголема душа од сите овие и сигурно е дека би живеел таму ако имам можност...Има добар ноќен живот, безброј знаменитости, спој на култури и луѓе од секаде, стар дел и нов дел, планина у близина и секако убави жени :)

Скопје е Скопје...Што и да напишам пак ќе биде малце...Засекогаш у срце...

Софија не ми се свиѓа многу, некако е премногу сив град,тмурност владее ...

Не знам зашто Истанбул го нема у анкетава пошо он заслужува да е тука...

Истанбул не е главен град..
Главен град на Турциja е Анкара , а он се намира во Азиа

Истанбул не е главен град..
Главен град на Турциja е Анкара , а он се намира во Азиа

Да бе,го забораив тој факт ...Анкара, администрацијата е таму па он е главен град...

Да бе,го забораив тој факт ...Анкара, администрацијата е таму па он е главен град...

Истанбул воистина е един интересен и модерен мегаполис на Балканот.
Сметам дека си дал една обективна оценка на другите градови

Екселент чојс! БРАВО!
*Добро не ви е срам бЕЛГРАД да прајте муабет?

Белград (поготово Нов Белград) е најдобар според мене.

Букурешт, Љубљана и атина(кога не би имала врска со грција и грци)
Скопје и Подгорица личат на села према другиве градови!
Шит, време ли е да се превземе нешто?:jaj::kesa::tapp::nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom