Франција е нов светски шампион во ракомет! (19:24) - впечатоци

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде светски шампион?

• Вкупно гласачи
    63
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Хрватска шампион.

Не знам зошто само се залажувате Франција шампион.
Нема шанси бе, на таква публика тебе и да не ти оди, неможе да изгубиш. Уште на почетокот знаев дека ќе биде Хрватска светски шампион. Сите играчи му се јаки, нема еден да речиш еве виа не го бидува. Ќе гази Хрватска уште минимум 5-6 години со виа тим на медали. Не дека Франција е слаба, но Хрватите се појаки:vozbud:.15 000 публика, толку кај нас на градски стадион во Скопје кога игра репрезентацијата има.Не дека нашата публика е послаба од нивната, ама тие користат реквизити, сирени и прават голема бучава што мене не ми се допаѓа тој начин на навивање. Се знае бе песна се бара од сите навивачи.

Многу голем притисок е врз гостите, психички ги отепуваат. Но сакам да кажам, барем мое мислење дека Хрватска моментално го има најдобриот состав. Тоа за голманите нема некоја разлика од поранешниот нивни голман, Шола. Сега го имаат Лосерт, на кој тешко му се даваат голови, игра во Барселона. Не е мала работа да играш во Барса, не за ѓабе ке те земат таму. За Ивано Балиќ сакам да кажам дека човекот е во добра форма, но на секој натпревар не го користеа максимално, го штедеа за наредните натпревари. Но Хрватска нема загубено а и затоа не го пуштаат. Затоа тој така ти се чини дека не е во форма. Ќе се види се на финалето. Франција е многу добар тим (Карабатиќ, Омајер, Жили, Дидие, Абало) во квалитет се тука некаде со Хрватите, но сепак не му се толку баш сите играчи квалитетни како на Хрватска. Имат едно 7-8 играчи јаки, сигурни. Но Хрватите имаат две постави беспрекорни. (Метличиќ, Шпрем, Вори, Лацковиќ, Балиќ, Чупиќ, Хорват, Лосерт, Алиловиќ, Дувњак, Валчиќ и многу други, неможам да се сетам за имињата.)
На чело на двете репрезентации се големи имиња, селектори...
Македонија пред се, Македонија во срцето:oeoeoe:

Не збори вакви работи дека Хрватска има поквалитетни играчи од Франција.Немој те молам.
Карабатич,Нарцис,Абало,Омејер,Жили...Ова е дел од дрим-тимот што го има Франција.И Хрватите имаа премногу силни играчи,ама неможеш да ги споредуваш со овие на Франција.Балич не е тоа што беше како порано.Вори е страшен играч,ама ќе го видиме на 6те метри со французите.Нема да се види.Лацкович,Метличич и Хорват да класа играчи се ама сепак овие на Франција се посилни.Абало е според мене најдоброто крило со свет,едноставно после ќе ги уништи.

Навивам за Франција и се надевам дека ќе победат.

Meне кога ќе ми спомнат Франција, ми се појавува слика од Саркози и веднаш ми се јавува желба да навивам за противникот :)

Не збори вакви работи дека Хрватска има поквалитетни играчи од Франција.Немој те молам.
Карабатич,Нарцис,Абало,Омејер,Жили...Ова е дел од дрим-тимот што го има Франција.И Хрватите имаа премногу силни играчи,ама неможеш да ги споредуваш со овие на Франција.Балич не е тоа што беше како порано.Вори е страшен играч,ама ќе го видиме на 6те метри со французите.Нема да се види.Лацкович,Метличич и Хорват да класа играчи се ама сепак овие на Франција се посилни.Абало е според мене најдоброто крило со свет,едноставно после ќе ги уништи.

Навивам за Франција и се надевам дека ќе победат.

Јас не кажав дека Франција нема светски играчи.

Франција е многу добар тим (Карабатиќ, Омајер, Жили, Дидие, Абало) во квалитет се тука некаде со Хрватите, но сепак не му се толку баш сите играчи квалитетни како на Хрватска. Имат едно 7-8 играчи јаки, сигурни. Но Хрватите имаат две постави беспрекорни.

Но, сепак секој си има свој фаворит, и гледа на најможен начин да го фали. Според мене Хрватска е подобра во моментот и заслужува да биде шампион. Да почекаме па да видиме кој е во право. Затоа што оваа вечер квалитетот е во прашање, тој што има поголем квалитет ке победи.:smir:

hrvatskirukometasi_olimpijskeigreatena_zlato_AFPV.jpg

АЈДЕ ФРАНЦИЈА НАПРЕД...ајде со малку среќа и добра игра победаааааааа!!!

A извинете вака, ама негде на нет ја има утакмицава?

Карабатиќ дрво да не беше Нарцис ништо...
Сега второ се надевам дека ќе се одлепи Франција иако ќе биде пекол.

колку само сакам да изгубат хрватите:vozbud::vozbud::vozbud:

па да велат кој им е крив, баш сакам да чујам:pos2:

За малце ќе имаше тепачка меѓу Балич и Карабатич.
Како бе не се степаа поинтересно ќе беше не за друго.
Инаку браво за Французиве како се држат свака им част.

Понапнато и поинтересно финале немам одамна гледано.Навивам за Хрватска секако.Балич убо му ќе му ја треснеше на Карабатич

Франција се невидено силни и Хрватска не дека се слаби ама немаат сила да ги победат.

Сеа е 18 - 18 ...:nesum:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom