Дали лажете (сте лажеле) за невиноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Дали некогаш сте лажеле околу невиноста?

• Да, дека сум бил/а невин/а

Гласови: 7 4,8%
  • Да, дека сум имал/а секс, а всушност сум бил невин/а

Гласови: 34 23,3%
  • Не, никогаш

Гласови: 105 71,9%

• Вкупно гласачи
    146

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.330
Поени од реакции
34.766
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Поставувам една анонимна анкета (и неколку прашања на кои може да се коментира) само колку да проверам колку луѓе не ја кажуваат вистината кога станува збор за невиноста. Знам дека има и доста малолетници (но сепак сексуално зрели) кои редовно партиципираат на темите во овој подфорум и сакам да го чујам и нивното мислење околу ова прашање.

За помладите: Дали сте биле во ситуација да лажете околу својата невиност? Било да е тоа (фалење) дека сте имале секс, или пак негирање на истото?

За постарите: Дали како помлади посериозно (дури пресериозно) сте ја сфаќале невиноста и сега се смеете на сето тоа? Дали некогаш сте лажеле околу тоа?

Која била причината за тоа?
Сте мислеле дека прерано сте ја загубиле невиноста, или сте биле „престари” за да ја немате изгубено сеуште?
Можеби сте се „плашеле” да не дознаат другите за вашиот „грев” или нешто сосема друго?

Коментарите се добредојдени.

абе стаи некоја опција искомбинирана од првите две категории.
јас таму спаѓам

Nevinosta ja zagubiv na nesto poveke od 18 god.Ne mislam deka e rano ili kasno,mene mi bese nekako OK seto toa.Ne sum lazel,niti sum se sramel.U drustvoto se osekjav malce kao fraer ama i toa ne e bitno,na nikoj od moite drugari toa ne mu bese bitno.Ne da se falev i togash,ama malce se zakacaa za toa,kako so nekoj drug koga ke izgubese nevinost mu fakjavme seir,taka bese i so mene.

epa vaka nikad ne sum lazel za nevinosta nemalo potreba mislam ja izgubif relativno mlad na nekoi 15 godini taka da ne sum lazel nikogash za toa a se deshavalo da izlazam za nekoja devojka sho sum imal sex so nea da kazam ne be peer nevina e

Ne sum lazela,zashto ne sum dozvolila do sega da se sramam od sopstvenata postapka pa da treba da lazam za istata :)

ц,не сум имала потреба да лажам:)а тешко дека моеш да излажеш некој дека си невина,коа тогаш,ќе види дека...не си:)

можеш да го излажеш дека не си невина

абе моеш,али коа тогаш ќе види дека не си,ти текнуе?:)

Vinovna da lazef , ili popravo receno krief deka sum nevina . Mnogu grdi mi bea onie muabeti ke ti dadam ako me sakas , muabeti so sekakvi uceni i podkupuvanje . Ps mislam se primeti ama sepak gordo zapocnaf so jako zaveduvanje i negde na pola me snema , tolku bese iskustvoto ..

mary_jane напиша:
абе моеш,али коа тогаш ќе види дека не си,ти текнуе?:)
абе да не ја полемизираме, мене ми се случи да ме лаже девојка дека не е невина, а беше и не приметив.
Идевме 20 дена. На мојот роденден се испијанивме максимално и ми даде за прв пат. Знам дека нешто тешко идеше, ама не му удрив есап на тоа пошто бев пијан. Имаше дамки крв на чаршафот утредента, ама ни на крај памет да ми падне. Ми призна после 1 месец:), јебига...

ako kazes deka si imal/a iskustvo, samo mozes povekje pritisok od strana na partnerot da si navleces. ako kazes deka si nevin.a, moze da te batalat zasho ke mislat deka nema nikade da stignat so tebe (posebno maskite). taka da sto i da pravis u zaguba si. najarno kazi si ja vistinata i sho se desi desi.

Немозиш бе чоек да лазиш ке те фатат!!!:cheeky1:

Relativno mlad viknav "airlija",pa nemav pricina da lazam,vo sprotivno garant ke imase 2 od bitola ne gi poznavas,na odmor vo ohris ko bevme ama peer ti togas ne bese i takvi mi ti lagi:)

nikogash nemam izlazano za taa rabota...si ne si i gotovo...iskren odgovor si e iskren...no najmnogu me nerviraaa muabetive i prashanjata otposle: koj ti beshe prv?... ti rekov mi rece uzas neviden...e niz toa nikako nemozev da pominam i na nikogo mu nemam kazano osven na najbliskite dve drugarki, so koi sum i den denes i znam se za niv kako shto i tie za mene...sekako deka nevinosta si ja svakavme porano poseriozno, a sega toa kako i da ne e voopshto vazno...porano bea respek picinja koi dosega nemale nitu eden...sega e nekako se isprevrteno...ama najsmeshno mi e seushte koga mi se javi drugarka vo 3 sabajle da me vika da odam kaj nea...zoshto vo tie momenti nie devojkite i bash neznaevme da se snajdeme..bidejki neznavme shto da ocekuvame...neli sekoj so svoe iskustvo...a sega e malku podrugo site znaat se...ako neznaat ke procitaat na nekoj forum, sajt ke vidat neshto na tv...i toa e...:icon_lol:

Ja dosega imam dve zenski zaebano na taa finta, deka ne sum imal nikogas sex i oni zeni lakomi da vidat kako izgleda toa, me spastrija....Ama jebi ga fintava mi proagase kao pomal, sega veke nikoj ne mi veruva deka sum takov. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom