Дали се што е скапо е и квалитетно?

• Креатор на темата Креатор на темата ani4
  • Време на започнување Време на започнување
У повеќе случаи, да. Но има и нешто шо може да го платиш прескапо, а да се заебе за многу краток период.

ако се знае дека СЕ што е ефтино е шкарт,за скапото не важи истото правило

Не мора да значи дека ако нештото е скапо е и квалитетно, или трае подолго.

епа ако незнаеш шо е подобро прашај шо е поскапо...
и вистина е така... е сеа тоа шо е СКАПО е друго..

па да многу пати сум се уверила во тоа, кога и да купам нешто поскапо многу поквлаитетно се погаѓа и подлго трае... иако може и скапото да биде неквалитетно, но во мојот случај се поскапо што сум купила се погодило и квалитетно.

Велат не прашувај што е квалитетно, прашај што e поскапо. Во повеќето случаи важи ова но како и во секое правилу и во ова има исклучоци.

Ne. И тоа посебно важи ако е увезено од земји на ЕУ..
Се што не е по стандард и се што е подолна класа завршува тука. И тоа најмногу производи од чкарт европејски земји како Италија, Шпанија....Да платиш квалитет, да, ама не за туѓ производ на наш пазар.

Али јеби га, дур има овци, ќе има и кој да ги стриже.

Не мора да значи, но во повеќето случаи е квалитетно. :toe:

Во оваа држава скоро ништо не е квалитетно, па и тие продукти што се со повисока цена.Само ако имаш среќа ќе ти се погоди некој продукт кој е квалитетен и ќе го употребуваш, носиш и.т.н. подолго време.Мене ми се случило да купам маица од илјада денари (пр.) па да ја носам само два месеци, но исто така ми се случило да купам и маица вредна шестотини денари па да ја носам три години. :)
Главен виновник за непласирањето на квалитетни продукти на македонскиот пазар е: државата! Државата треба да го заштити пазарот, исто како што е заштитен во ЕУ.Наместо тоа, државата дозволува да се пласираат во Македонија, на македонскиот пазар крајно неквалитетни производи; производи кои не вредат и за правец Дрисла, а зошто не вредат и за Дрисла, епа не вредат зошто може од нестабилноста на производите да се случи и некаква хаварија која ќе доведе до загуба на човечки животи.Има таму луѓе кои работат за корка леб, мора да се мисли на нив.За подобра Македонија.

Зависи ... Ак купувааш кинеска роба скапа нормално оти нема да е квалитетно ::P

Зависи за каква роба се работи:helou:

Ја сум ефтино копиле па сум доста квалитетен дечко:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom