Дали се што е скапо е и квалитетно?

• Креатор на темата Креатор на темата ani4
  • Време на започнување Време на започнување
Во повеќето случаи тоа што е скапо е поквалитетно и обично тоа не е супер модерно туку некоја умерена класика . Секогаш кога сум купувала така не сум се покајала и сум го носела подолго време . Ефтиното обично е за една сезона и ако збереме два и два ќе излезе поскапо .

Зависи коа како... некој пат и за ефтини пари може да се најде нешто квалитетно, а може и да купиш нешто мн скапо па да не си задоволен до него.....ама во секој случај тоа се случува поретко

Pretty much, да.
Освен ако сте идиоти и би платиле sky-high цени за NOKLA, ADIBAS, etc..

па повеќето се така...
има неквалитетни работи што се скапи само зш се од одредена марка..... сепак ако е поскапо значи се вложил повеќе труд и со поскапи=поквалитетни материјали е направен тоа... што и да е

Не мора да значи
Јас имам поинакви искуства.Јас пред 1 година од прилика си купив една блуза,скапо ја платив ама ми се допаѓаше многу и тогаш не жалам пари.И така сета радосна ја носам еднаш ја ставам за перење,втор пат и веќе блузата не е тоа што беше.Беше перена на ниска температура,точно како што пишуваше на етикетата бидејки навистина сакав да ми потрае ама кога испадна од машината сета растегната,расчорбена:toe: разочарување.
Имало и други примери каде високата цена не значела квалитет,но и ниската цена е предиспозиција за низок квалитет.Значи многу е тешко да се најде навистина квалитетен производ,без разлика на цената.

Се што е квалитетно е скапо, а се што е скапо не е квалитетно.

Претежно, да.Ама има случаи каде марката ја одредува цената т.е ја пумпа повеќе од шо треба да е, не мора да значи дека истото е вредно за парите или толку квалитетно.А може и со поефтино да поминеш па да го сокинеш од носење.

Некогаш ке го преплатиш нештото шо ќе го купиш па нема да ти се погоди...а некогаш ке купиш нешто со прифатлива цена па ке излезе дека е подобро и од скапото(наречено квалитет)...иначе за кај нас тешко тоа шо го купуваш да речеме марка ке добиес класа ,,А":pipi:

Не значи!Сум имал некои работи што сум ги купил многу поевтино а ми траеле многу подолго.

најчесто квалитетните работи си имаат своја повисока цена ,но има и производи кои имаат добра реклама и се продаваат поскапо а се за нигде.

зависи...овде во МК во некои случаи скапото е исто ко од бит пазар...али по default скапото треба да биде и Е квалитетно...затоа е и скапо нели

Зависи.. не мора да значи...повејќето се квалитетни повејќето не се... за се има крај.. колку и да е скапо и шо и да е пак оди у пропаст

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom