Кодот на Да Винчи

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
BeBe11 напиша:
a sho tebe ne ti beshe interesna? ;) abe na nekoj kolku i da ne mu se svigja zhanrata ili publicitetot na knigata nemoze da kazhe deka ne mu se svigjaat ovie knigi nevozmozno e
Ja nemam citano
Nesto vo stil agata kristi,artur konan dojl ili pak nema nekoj super detektivi?

MarthaGraham напиша:
Knigata e super FIKCIJA, moze odlicen film da izleze od taa prikazna. Samo ne se furajte na sve sto e kazano, mnogu od toa voopsto ne e dokazano dali e vistina. Vo sekoj slucaj, tocno e i mi se sviga mnogu glavnata poenta na knigata za toa na kakov nacin crkvata ja iskrivila religijata samo so cel za do den denes vo nea da dominiraat mazi.:pop:

Dali denes "dominiraat mazi" e mnogu diskutabilno, pa duri i vo crkvata.

Poentata mi bese drugo, ama nejse...

Johnny Stulic напиша:
Ja nemam citano
Nesto vo stil agata kristi,artur konan dojl ili pak nema nekoj super detektivi?
Vo stil na "vladari iz senke" Vladan Lukic- koj ima sansa neka ja proccita i ovaa, interesni tezi u kniga objavena 7-8 godini pred ovaa

Thief напиша:
Ах, да... не заборавајте дека авторите на книгата „Света крв, свети грал“ го тужат Браун за плагијат. ;) Дури и некои имиња во „Кодот...“ се идентични со имињата во „Света крв...“.

Holy blood Holy Grail е објавена некаде средината на 80тите. Па заедно имаат соработувано тројцата автори. (Двајца работата на Света Крв) На некој начин, Кодот на ДаВинчи продолжува таму каде што застанала Света Крв. А дали почнале да се тужат тоа не знам.

БТЊ, гледајте го траилерот на филмот актерската екипа е закон. :je: Од Аудрие Туто до Жан Рено.

Кодот на Да Винчи?

Дали некој од вас го има читано овој роман на Ден Браун?:raz:

MarthaGraham напиша:
Knigata e super FIKCIJA, moze odlicen film da izleze od taa prikazna.

pa filmot se snima a premierata se uchekuva vo Maj,2006...jas ja nemam prochitano... ke cekam da dojde filmot!!!!

Ја ви препорачувам да го симнете документарецот за Кодот на Да Винчи, мислам дека ќе го најдете на некој торент сајт....иначе книгата ја неам читано, а пред некој ден ја земав Ангели и Демони па планирам да ја читам после сесија....интересни тези има во документарецот....

Preporaclivo za site sto ja nemaat procitano...pokraj toa sto sodrzi dobar broj informacii sto bi trebalo da se znaat knigata izobiluva so intrigi zapleti i raspleti kako sto nemalo ni koga bese aferata "TAT"....:)) a inace edna mala kritika do Dan Brown...sto ne gi analizira na psiholoska baza likovite....ova e dosega edinstven nedostatok na knigata....a inace sum cital sve drugo od Dan Brown....Digital Fortress..prvata kniga napisana od Dan Brown....ne mi ostavi nekoj poseben vpecatok ali ok bese...ne bese tolku zamrsena kako Kodot ili Angeli Demoni...bese malku povrsna i providna...sekogas znaes sto ke se sluci naredno a toa go mrazam kaj knigi...Deception Point...ova bese edno intereseno parce od Dan Brown...prva kniga od nego vo koja ja zamesuva politikata i raznite desepcii i manipulacii koi se pravat za da se dobie na izborite, i za najgolemata izmama od strana na NASA...interesno...dodeka za Angeli i Demoni i Kodot...veke znaete....zakon knigi...mada mene poveke mi se svigja Angeli i Demoni...bidejki ednistvena greska vo Kodot e toa sto zavrsuva kako spanska serija....toj na taa i bil dedo, ona imala baba, ona imala majka i sl...gluposti...toa me samo iznervira...ali u celost...respect..

приказна....добра смислена приказна И толку, не дека кој знае што можеш да научиш од неа, ама е забавна, те остава во исчекување. Јас ја прочитав во еден здив

Кодот на Да Винчи уште не сум ја читал, од само една причина. Чекам да ми дојде илустрираната верзија.

Ангели и Демони ја прочитав во оргинал, ИЛУСТРИРАНА. Скоро на секоја страна има слика/слики од делата и местата кои се опишани. Така да можам да ви гарантирам дека доста работи се вистински. Браун ги интерпрертира и од тоа прави книжевно дело. Повише ми личат на генијална хипотеза прерушена у роман. Некои истражувања кои ги правел и претпоставки кои произлегле, ама сепак не сакал да ги публицира како научно дело. Сепак, многу позабавно е ако Ватиканот треба да експлодира за едно 10 саати. А&D е феноменална и генијална. Не се сомневам ни дека Кодот е добра книга. Ама како што ви кажав, одбивам да ја читам во друго издание, освен во тоа во кое треба да се чита, за да вистински се разбере.
Кога ќе ја прочитам, ќе пишам.
А тоа што кажа некој, многу КАО ја прочитале, или ја прочитале па не ја сватиле... Јебига, таков е светот... Многу малце луѓе, па и од тие што читаат, навистина ги сваќаат напишаните работи. Најдобро е кога некое дело е повеќеслојно, па секој може по нешто да однесе. Малце или многу. Зависи кој чита/гледа/слуша.

Ја добив илустрираната, са ќе се удрам на читање па ќе ви кажам, каква јет.

Да ви кажам крајот. Ќе ги најдат прапрапрапрапрапрапрапрапрапра х 100000 прапра внуците на Исус и марија Магдалена. Тоа е светиот грал. Хехехе ама сум покварен.

Интересна книга,ама бидејки прво ја прочитав Ангели и демони,оваа некако ми беше како повторување...

Garfield напиша:
Да ви кажам крајот. Ќе ги најдат прапрапрапрапрапрапрапрапрапра х 100000 прапра внуците на Исус и марија Магдалена. Тоа е светиот грал. Хехехе ама сум покварен.

Расипан си до срж :star::icon_lol: .

Инаку, ја читам во моментов. Еден колега ми кажа: Читај, но не навлегувај. Книгата е забавна, но остава и простор за размислување - авторот изнесува многу дилеми, а не испуштил на почетокот да напомене дека голем дел од спомнатите податоци се и факти. Во основа, веројатно, идејата не му е оригинална (нели, и пред оваа книга се пишувало околу Светиот Грал), но ја изнесува оригинално :wink:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom