БРАВО ЦАРЕВИ! Македонија ја победи Русија и оди понатаму! (36:30)

• Креатор на темата Креатор на темата Romanticar
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Напред МАКЕДОНИЈА!!!!
да ги скршеме русите!

Од судии Данци не очекувам никаква помош, единствено се надевам дека нема да не уништат целосно. Не сум ги гледал Русиве на ова првенство ама според резултатите претпоставувам дека се на слично ниво со Полска и Германија. Секако ќе биде тешко и најверојатно неизвесно до самиот крај, па останува да се надеваме дека нашите ќе успеат да останат концентрирани, да ги намалат грешките и да одиме мислам заслужено во вториот круг.

Ако судиите Данци ке немаме многу проблеми зашто најчесто ни сметаат судиите од земјите како Полска, Словачка, Чешка, Унгарија, земји од нова Европа. Иначе само среќа со Русите и кон нова победа!!!

Доколку не правиме грешки во додавања и не чекаме само на Кирето, тогаш немаме гајле ни за судии ни за руси.

Се надевам ќе се врнам до 15:30 дома....

Ако судат судиите како вчера што судеа алал нека им е победата на Русиве, инаку верувам во Македонија доколку не зезнат судиите (од нив најмногу се плашам) ќе ги тепаме Русите!

Ајде наши, веруваме во вас и се надевам дека ќе изиграме нај добро што можеме, и да не правиме многу грешки... На Ангелов да му тргне уште на почеток, и да ја собориме големата Русија.
Да се надеваме на фер и коректно судење, барем на овој одлучувчки натревар.

Со господ напред!

Соединенные Македонии

:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

ja mislam deka dancive nema da sudat tolku protiv nas deka posle se vkrstuvame so danska u vtor krug i poveke ne sakaat nas za protivnik odkolklu rusite....ne deka sme poslabi tuku mozat da ne unistat sudiite na natprevarot so danska

Ќе биде многу тешко но сепак Македонија ќе победи ако не не заебат судиите пак
ОДИМЕ НА ПОБЕДА:oeoeoe::oeoeoe:

Ја ставам во кладилница и тоа како ке легне, инаку очекувам добар натпревар и пред се на почетоко да кажам судиите да се реални мислам реално да судат и да нема никакви забуни како черашниве, ах тие шваби вирани. Одиме на победа да влеземе во првите дванаесет макар и во првите ПЕТ!!!

НАПРЕД МАКЕДОНИЈА !!!! :vozbud::vozbud:

...ајде уште малку (=

леле вака не сум се чувствувал многу одамна:vozbud:
синоќа скоро и да не спиев, цело време ми се вртеше во глава денешниот натпревар. а кога заспав пак, сум сонувал како правиме огромен пречек за ракометарите, и тоа во понеделник (следниот) хммм има нешто тука... денеска цел ден ми се превртува стомакот...едвај чекам да почне:vozbud::vozbud: ајде македонијооооо :oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Ние сме како калимеро секогаш за нас нема правда..
Видоа судиите дека со анс нема да излезаат лесно швабите и ај помош тоа е лошо за самиот спорт ... Ај белки со русија судиите ќе бидаат на ниво..

Се гледа дека ракометарите на ова СП играат со срце и не треба да им се замери за ништо. Тие треба да се пример за другите репрезентации и клубови од земјава. Денес се надевам на победа и фер и коректно судење (значи не барам да попуштаат само нека судат фер).
Напред Македонија!
:oeoeoe:

Сега е моментот, да се биде или не. Русија е светска сила, но балканскиот народ никогаш не се откажува, па нема ниту сега.

Одиме на победа. Напред Македонија. :oeoeoe:

Доста плачете бе што само судиите ли се криви, излезе Кире 100 комада примија.
Него ајде сега со Русија да се направи нешто ако може да се направи.
Само Господ го молам да победиме и ништо друго не треба.:cuc:

Со верба во БОГ, МАКЕДОНИЈА до гроб !!!

Треба да ги затвориме крилата затоа што им се неверојатно опасни, и да не грешиме многу во напад затоа што имаат страшна контра. Играат најубав ракомет во групата но се надеваме дека тоа нема да им помогне.

Незнам дали некој има информација околу повредените вчера, дали се опоравени за мечот. Мојсоски бил во болница уште пред мечот со Германија поради некаков хематом на градите, а се виде и на мечот дека не е фит. Алушевски и Ѓоргоноски исто така заработија повреди вчера. Се надевам дека Раде Стојановиќ конечно ќе може да настапи и да биде изненадување во вистински момент. Не ни работи левата бековска позиција, ако проработи, тоа значи повеќе простор за Кире и многу поопасна Македонија.

Сакам уште сега пред мечот да кажам дека имаме гнасна навика да ги навредуваме, а некои дури имаат и таква дрскост да ги пцујат нашите играчи. Тоа е резултат на нашата спортска (не)култура и примитивизам. Обидете се да сватите дека овие наши играчи даваат се од себе, на тој начин стигнаа до тука елиминирајќи олимписки вице-првак, а победија и светски вице-првак. Играат со силни репрезентации од светскиот врв, не играат со Буркина Фасо. Го оставаат срцето на терен и затоа после мечот, без разлика дали ќе победиме или не, треба да им се честита затоа што на вистински начин ја претставуваа државата, ги освоија симпатиите на неутралната спортска јавност, и изедоа толку ќотек колку што сите ние на форумов не можеме ни да замислиме.

Затоа, што и да биде денес, ги заслужија нашите честитки и нашата почит.

:oeoeoe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom