Студирам психологија

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
100 посто ВЛЕГУВАШ со социологија и филозофија.не се замаарај.ја влего и тоа државна квота а не ми беа сите петки само одлиЧна ,така да уживај
иначе скарлет да не ми е колешка или постара е?
а за магде,фала за се до сеа и ако може д ми даеш мсн ,пиши ми у пораки плс.
иначе сеа за сеа неам коментар некој све ми се глеа ко ок и не мн тешко ама не сме земале нешто посебно материјал.физиологија е ултра досадно.
него треба да напишеме есеј зашо сме одбрале педагогија а сите одбраа ради распоредот.шо да напишеме за да биде ок?нешо уметночки стил или научен?

иначе скарлет да не ми е колешка или постара е?
а за магде,фала за се до сеа и ако може д ми даеш мсн ,пиши ми у пораки плс.
иначе сеа за сеа неам коментар некој све ми се глеа ко ок и не мн тешко ама не сме земале нешто посебно материјал.физиологија е ултра досадно.
него треба да напишеме есеј зашо сме одбрале педагогија а сите одбраа ради распоредот.шо да напишеме за да биде ок?нешо уметночки стил или научен?

Скарлет ти е колешка:) И Вештица..:) и Лост ејнџел:)
Јас ли ќе ве запознавам бе, цццц :)

Инаку нема проблем, слободно прашувајте за се, ко шо приметувате ви давам најопширни податоци зашо знам како ви е:)

Него, не се замарајте многу околу есејот, нема да го чита.
И ние пишувавме “зашо сме се запишале на психологија.“
Кажете нешо у стил дека поради можноста да се вработите како психолог во училиште/градинка итн. ќе ви притребаат знаењата од овој предмет.
Е сеа, ова разглабете го на долго и широко и ете ви-есеј.
Инаку, она ниту колоквиумите ги чита, зашо ја тресев глупости а ми дае 30 поена(wtf!?), затоа ви реков ова да го одберете.
Читнете нешо, коа ќе ви дојде време за колоквиум ќе ви кажам на шо да се сконцентрирате.

И ако ви требаат некои скрипти за копирање-кажете ми со време да ви ги донесам.
Не се запишувајте за физиологија за книгата и практикумот, зашо ќе ви ја дадам да ја ископирате(освен ако сакате да го имате оргиналот) а практикумот никад нема да го отворите.
Инаку, вежби ќе имате на ПМФ, највероватно во сабота и ќе сецирате глувци.
Убава работа у муабетов е шо има згодни асистенти :):):)

lele дада ретко е и маж да се види.умрев еј 80 жени смееее.мислам фини се сите ама премногу е.ај ке ги најдам типкиве:smir: иам забораено кој сум запознала а а форумов слабо сум активна. еј незнам као ке чепнам жаба ахахха

Абе што дава на испит Арнаудова :raz: за Перцепција прашувам, знае ли некој :icon_roll

Абе што дава на испит Арнаудова :raz: за Перцепција прашувам, знае ли некој :icon_roll

Прашања :icon_lol:
Ај ќе се распрашам дали ги има некој прашањата за испит шо се, ако ги има ќе ти ги дадам >.<

Прашања :icon_lol:
Ај ќе се распрашам дали ги има некој прашањата за испит шо се, ако ги има ќе ти ги дадам >.<

Да прашања, ама што прашања, задачи има лиии ... распрашај се таму ако можиш :back:

@ maggie_капачето: немој само да почнеш да вршиш експерименти на форумџиите.

Патем, никогаш не ми било предизвик да замислам како размислува остатокот од светот за дадена работа...

@ maggie_капачето: немој само да почнеш да вршиш експерименти на форумџиите.

Патем, никогаш не ми било предизвик да замислам како размислува остатокот од светот за дадена работа...

Јас експерименти?
Таман работа :)

Патем, мене ми е предизвик да знам како мислите влијаат врз однесувањето, соновите и сл.

@ Скарлет, им пишав на моиве на фејсбук, а за задачи немаше, многу малце ни даваше нас од психофизика.

Магде, ме интересира нешто во врска со темава.
Имам многу неповрзани интереси и сеуште не знам што да студирам. Дали би можела да ми појасниш што проучува психологијата, дали е тешка како наука, дали е ценета на нашиве простори и кои се шансите за успех надвор од земјава?

Дали има некој одреден профил на луѓе кои студираат психологија, и дали ми треба некое елементарно познавање (го имам читано Фројд) и дали според смерот на кој што сум во средно (ОХ-А) би можела да аплицирам за на овој факултет?

Магде, ме интересира нешто во врска со темава.
Имам многу неповрзани интереси и сеуште не знам што да студирам. Дали би можела да ми појасниш што проучува психологијата, дали е тешка како наука, дали е ценета на нашиве простори и кои се шансите за успех надвор од земјава?

Дали има некој одреден профил на луѓе кои студираат психологија, и дали ми треба некое елементарно познавање (го имам читано Фројд) и дали според смерот на кој што сум во средно (ОХ-А) би можела да аплицирам за на овој факултет?
Нема одреден профил на луѓе кои студираат психологија, единствено се бара да се малце мрднати:))))
Се шалам секако:)

Инаку, не ти требаат предзнаења за ништо.
Да знаеш дека има бааги од области на математика и биологија (пошо сите мислат дека нема математики и стстистики и такви ствари, ама има)
Инаку многу е интересно, ако ја сакаш струкава нема да трепкаш на предавања:)
А за работа и слично, не можам ништо да ти кажам пошто не знам.
Патем, психологијата не е само Фројд, има многу други психолози кои се поинтересни.
Секако, ако се одлучиш за ова, сама ќе си се пронајдеш низ школите на психологијата.
За тешка наука..па не е тешка, ама има доста за учење, ама ако ја сакаш-нема да ти биде тешко.
И тоа.

Не ми текнува шо друго да ти пишам, ако имаш прашања пиши ми пп или пиши на темава :)

Не ми е во план на психологија факултет да идам, ама да си прашам, па може ќе ме предомислите. : )

1. Има многу учење на памет?
2. Може да се научат лекциите од предавањата и дома само колку да се разлистаат и да се знаат?
3. Има математика?
Фала. :smir:

Не ми е во план на психологија факултет да идам, ама да си прашам, па може ќе ме предомислите. : )

1. Има многу учење на памет?
2. Може да се научат лекциите од предавањата и дома само колку да се разлистаат и да се знаат?
3. Има математика?
Фала. :smir:

1. Не, треба да учиш за да разбереш матерјалот зашо она шо се учи по еден предмет се применува во други.
2.Ако не слушаш на предавања, нема да моеш да се снајдеш баш низ скриптите, така шо да, ако слушаш на предавања и ако фаќаш прибелешки ќе ти биде лесно само да разлисташ и да се потсетиш, ама нема да моеш да се потпреш само на тоа.
3. Има статистики и такви чуда.

Магде втор семестар ќе почне :icon_lol: дај некоја информација за виа изборните, Ликовна с. за етика, естетика? :salut:

Магде втор семестар ќе почне :icon_lol: дај некоја информација за виа изборните, Ликовна с. за етика, естетика? :salut:

Ликовна семиотика е најдобар предмет EVER! Ако ми се поклопува распоредот, ќе го преслушувам предметот со вас.:icon_bigg
Професорот е срце, не бара многу од вас, нема да треба да му носите семинарски или сл. сака само да го слушате на час, да сте активни и то.
Се учи за симболи највеќе, толкување и сл.
За колоквиум нема многу матерјал, ако го слушаш на часови и фаќаш прибелешки ќе моеш да поминеш.
Строг е на колок. и не може да се препишува кај него.
Јак предмет :)

Етика е закон чоече професорот. Филозофски е нели предметот, и си раскажуа лекции ко дешавки од евридеј нормал лајф. Он ќе ви бара семинарска од 2 страни и еден од 1 страна, и ви дава максимум поени од се, ние не идевме на предавања ама ни ги дае поените зашо сметаше дека нема потреба да не замара со предметот пошо не ни е стручен.
Нема колоквиуми, туку еден испит е со 35 прашања на заокружување и ние не знаевме некое и го прашавме, па ни го кажа. Се препишува се и муабет моеш да си напраиш на испитот со некој од друг анфитеатар ако сакаш:)))

Естетика немав јас, ама ми кажаа дека е за уметности и такви ствари, глеале некој филм на час и знам дека за колоквиуми им давал по 2 прашања есејски.

Од задолжителниве:
Емоции и мотивација е прилично интересен предмет, а созајни процеси мене не ми беа нешо забавни, јез да нас ни беа поделени у два предмета: учење и помнење, и мислење и говор...Ама вие по друга програма сте, валда ви е скратен и матерјалот, шо знам јас...

И ондак то.
Ени квешчнс?:)))

Како и да е сигурно ќе биде поинтересно :vozbud:отколку што беше до сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom