Проценка на конфигурации и помош за купување

• Креатор на темата Креатор на темата Indy^_^
  • Време на започнување Време на започнување
Па го аднав тој што бараше совет за нов компјутер за да му подобјаснам на мсн. Подобро ќе тече така разговорот.:wink:

Дечки, и на мене и на Јане, доле кај профилот ни стои МСН адреса. Бујрум не се срамете, ако треба објаснување, совети или завршување работа. На форум истото ке тече многу побавно.

И ако уште некој од вас купи 8500GT ке ургирам кај админите да добие пермабан:pos2::pos2::pos2:

Малце детали имаш наведено. Матични имаш од 2000 па до 20000:).
Прави разлика кај процесорот. прочитај во оваа тема да видиш што е што. Значи дефинитивно не ти советувам да земеш П4. Строго Кор2Дуо. Е сега наведи повеќе детали па ќе ти кажеме цена. Значи што друго ти треба? Претпоставувам куќиште и напојување:). режач ти треба? маус тастатури и други додатоци, монитор....

А за графичкава мислам дека доста го отупевме на форумов за тоа колку е срање, шкарт, говно, и се друго најлошо.

Хепа не ме бива баш за другото... Ај обратно да ја затераме. Кажи ми (или било кој) најадекватна конфигурација за 400евра (нова).

А мауси, монитори, тастатури, не ми треба. Значи, само конфигурацијата спакована во просечно куќиште : )))

AMD 4200x2
Кулерче
Asus M2N
2GB RAM
8600GT
250GB HDD
Режач
Куќиште и напајање

Може за 400 еврејки?

Еве го и мојот.. па проценувајте... :)
M2N-SLI Maticna Asus
4 Giga Ram toa vi se 4x 1GB
8800GT GDDR3 512 NVidia
Hard disk 160 gb
Procesor: AMD Athlon X2 Dual Core 2.61 5200+

Ако ве интересира нешто повеќе прашајте поззз....

AMD 4200x2
Кулерче
Asus M2N
2GB RAM
8600GT
250GB HDD
Режач
Куќиште и напајање

Може за 400 еврејки?
Ај ти се молам малку подетално , и тоа 4200 х2 што е АВИОН ? :) сакаш да кажеш Х2 Дуал Кор 2.1 4200+ ај поззз. :):vozbud:

Да, сакам да кажам дека е дуалкор 4200+. Што не е јасно?

глеам ве има мн па да се обратам колку би идело слдново писи:
амд атлон 2200+, 768 рам,80гб хдд,џифорс 5600 ултра на 128мб, двд режач и тоа... да ми кажете колку може да се шитне и ако има некој заинтересиран пп...шознам..

глеам ве има мн па да се обратам колку би идело слдново писи:
амд атлон 2200+, 768 рам,80гб хдд,џифорс 5600 ултра на 128мб, двд режач и тоа... да ми кажете колку може да се шитне и ако има некој заинтересиран пп...шознам..

Преку сила 100 евра.

Дечки, и на мене и на Јане, доле кај профилот ни стои МСН адреса. Бујрум не се срамете, ако треба објаснување, совети или завршување работа. На форум истото ке тече многу побавно.

И ако уште некој од вас купи 8500GT ке ургирам кај админите да добие пермабан:pos2::pos2::pos2:

не е бе толку лоша 8500гт јас имам со 512 рам и добра е ги тера игрите е сега не на макс графиката ама ги тера јас задоволен сум а згора на се и ефтина е

LAPTOP

HP PAVILION DV6700T series

Processor: Intel(R) Core(TM) 2 Duo Processor T9300 (2.50 GHz, 6 MB L2 Cache, 800MHz FSB)

Display: 15.4" WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800)

Memory: 3GB DDR2 System Memory (2 Dimm)

Graphics Card: 256MB NVIDIA GeForce 8400M GS - For Core 2 Duo Processors

Personalization: HP Imprint Finish (Radiance) + Fingerprint Reader + Webcam + Microphone

Networking: Intel(R) PRO/Wireless 4965AGN Network Connection and Bluetooth(TM)

Hard Drive: 250GB 5400RPM SATA Hard Drive

Primary CD/DVD Drive: LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support

Primary Battery: High Capacity 6 Cell Lithium Ion Battery

Sto mislite za kolku mozam da go sitnam??

edno prasanje po koja cena odat procesorite onie po jakite

sakam da gi sporedam

П4 3.0-3.3 ХТ прескот со гига рам, 160 гига хард, плекстор режач px-750 А, 6600гт 128 ддр3 со Кулермастер огромен, спремна за оверклок до дрт, абит матична со 5.1 звучна ...... колку можам да го шитнам?

LAPTOP

HP PAVILION DV6700T series

Processor: Intel(R) Core(TM) 2 Duo Processor T9300 (2.50 GHz, 6 MB L2 Cache, 800MHz FSB)

Display: 15.4" WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800)

Memory: 3GB DDR2 System Memory (2 Dimm)

Graphics Card: 256MB NVIDIA GeForce 8400M GS - For Core 2 Duo Processors

Personalization: HP Imprint Finish (Radiance) + Fingerprint Reader + Webcam + Microphone

Networking: Intel(R) PRO/Wireless 4965AGN Network Connection and Bluetooth(TM)

Hard Drive: 250GB 5400RPM SATA Hard Drive

Primary CD/DVD Drive: LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support

Primary Battery: High Capacity 6 Cell Lithium Ion Battery

Sto mislite za kolku mozam da go sitnam??
Овој го глеав у САД, беше некои 1150 долари у радиошек пред некои 3-4 месеци или поише .......

aj procenka za ova,

Intel P4 2,93ghz 2mb kash
Ati RAdeon X1650PRO 256mb DDR3
hitachi 80g
ram 2gb DDR II kinghton
cd/dvr rezac, i dr (tastatura,maus)
ploca nz,pozdrav

oBi_VaN напиша:
Овој го глеав у САД, беше некои 1150 долари у радиошек пред некои 3-4 месеци или поише .......

hihi brat da ne si greska??? aj daj mi link bas da vidam :)) :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom