Што значи секс на почеток на врската?

• Креатор на темата Креатор на темата persephonia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мислам дека значи огромна доверба на партнерите еден во друг. Е сега, секс, или водење љубов? Два мноооогу различни термини! Ако е секс е доверба и ослободување на животински нагони, а ако е водење љубов доверба и страс проследени со планови за заедничка иднина

Е да бе. Ако водиш љубов со некој, мора да планираш некоја заедничка иднина? Убаво ти е, се сакате, но никогаш за ништо не се планира во животот :smir:
Па и со водењето љубов се ослободуваш од нагоните, само на поинаков начин, понежен де, бла бла. -.-
А инаку на темата, не мора да значи дека типот сака да те искористи, сепак зависи и на која возраст сте, сексот ја зајакнува и подобрува врската. Сепак, биди претпазлива.

Како и да е, ако јас не сакам да имам со некој прв пат секс премногу рано, а тој го бара тоа од мене и инсистира, тогаш не ме почитува доволно. Сепак, машките по дифолт треба да си почекаат за секс. Не да ја молат, ама кога и таа ќе се согласи на тоа, тогаш.

Немој молимте. Кој, кога и каде го напишал ова правило, да ми објасниш? Или, по дифолт ви е арно кога знаете дека дечкото ве посакува (или му се ебе, едноставно), па сеа ќе изигравате пи*ки и ќе покажувате колку сте тоа вие карактерни, за да добивате се повеќе внимание. Ова околу болдираното...

Даље: мое длабоко убедување е фактот дека машките (да, генерализирам, како што се генерализираат многу работи на нивото машки-женски, во теми за љубов) многу подобро, посозреано и пореално ја сфаќаат секоја врска во нивниот живот. Што е најбитно - многу попрактично. Значи, јас не гледам дисреспект од страна на дечкото, доколку тој после недела дена идење со девојчето побара да има секс. Поради проста причина што тие одат...од старт, помеѓу нив постои некаква врска на емоционално ниво, која е потребата да таа не биде навреме комплетирана и со врска на телесно ниво? Оти, ако јас се прашувам, во временскиот период од кога машкото за првпат ќе и побара на девојката, до моментот додека девојката ќе му „даде“, не е само машкото во период на исчекување и размислување за тоа...многу повеќе е девојката, која во тоа време, непотребно сака да се бори со сопствените желби (а и потреби, па богу фала).

Или јас погрешно сум разбрал ко мал, или холивудските филмој навистина се тиња. Таму, во 95% од случаите, после првиот бакнеж на „заљубените“, следува бурно влагање во врата од стан и затемнета сцена демек - знајме понатаму што следува. Дали тоа климата е таму поинаква, или немаат сексуална едукација ова америте, појма немам; оти по на ваше, испаѓа тоа второто... Останатите 5% беа од тинејџерските филмој, каде после матура партнерот ја враќа партнерката со кола, па и со бакнеж ќе е задоволен.

Не би да ја правам широка од зборов, може немаше ни да пишам на темава ако не бев испровоциран од погоре цитираната реченица. Крајната мисла е: Врската се раѓа поради обострана привлечност, телесна, и психичка. Денес, да сме троа реални, повеќе ради телесна привлечност. Ако е тоа така, беспредметно е да се отвара вештачки гап на исчекување, за да се почне со сексуален однос.

Dali ako partnerot ve tera use vo pocetok na vrskata da imate sex znaci deka ne ve pocituva dovolno ili ne mu znacite i deka ednostavno saka samo da se zadovoli so vas i potoa da ve otkaci... kazuvajteee:toe:

Кире мали го објасни добро феноменот ако има взаемна привлечност.Нормално со текот на годините некои работи ќе се исфилтрираат,па се ќе стане појасно,и од машка страна и од женска.
Но мене ме буни овој дел „ве тера“,насила ништо не бидува.Ако не ја почувствуваш привлечноста и желбата да водиш љубов со некој и три години да поминат џабе е.Треба да го посакаш да го имаш целосно,ако тоа не се случи на почеток на врска,незнам кога очекувате да се случи,на крајот сигурно не:)Врска е однос помеѓу две лица,ниту едниот добива со сексуалниот живот нешто ниту другиот губи.Гледам момциве свртиле на ремет,па ме интересира,што ќе добијат ако ја легнат некој еднаш два пати,со што шансите да сврши за 30 секунди се 90%?Ќе се изнаебат:)Додека се трга од бројка на партнери,никогаш нема ни да знае да се покаже во кревет,јебо не е да ебеш десет,туку да ги растуриш во кревет за утре пак да те побараат.
И едно прашање до девојките,што ви дава сигурност дека и после 5 месеци во врска,кога ќе помине време,нема да ви раскине одкога ќе ве добие?

А раэмисливте дека можеби едноставно ПОТРЕБА е причината?

Убаво би било за деликатни моменти во животот да има рецепт како да се надминат, ама нема оти нема правила, се е индивидуално. Од мое искуство:
Сум имала секс уште првата вечер од почетокот на врската, ама пред тоа се знаевме долго време и бевме пријатели, не другари, туку пријатели меѓу кои искреа искри, ама некако ни се немаа наместено коцките. Врската е долга, и сеуште трае.
Инаку, сум имала и неколкумесечна врска, како полнолетна, во која не дошло до секс и пукна меѓу другото и поради тоа; едноставно јас чувствував некаква бариера, барав и други аргументи за таа врска освен физичката привлечност...
Сметам дека правилно постапив и во двата случаи, особено во вториот за кој зборувам, оти ако ја имав продлабочено таа врска со надградба во секс, ќе ми беше сериозно погодена самопочитта, а вака, како и да не била:wink:

Dali ako partnerot ve tera use vo pocetok na vrskata da imate sex znaci deka ne ve pocituva dovolno ili ne mu znacite i deka ednostavno saka samo da se zadovoli so vas i potoa da ve otkaci... kazuvajteee:toe:

Jа точак не купвам пред да му се качам а камоли за врска и женска. То нема врска со почит туку единствено технички преглед... дал се штима дал е се на свое место и во рамките на дозволеното.

Прво и основно, не е поентата некој да ми побара секс, ако сум со некој во врска и ми е до него не прави некоја голема разлика колку време ќе помине.
Ако на сексот гледам како на уживање и тоа уживање сакам да го доживеам со некој тогаш тоа е тоа, нема ќе си играме распоред на сега ќе ни биде почетокот на врската, сега ќе имаме прв пат секс упс ќе водиме љубов, после ќе ти давам по два пати во неделата.
Јас животно ли сум па да му давам, ко кравата кога дава млеко.:toe:

Да, значи. Под делот ,,ве тера" спаѓа константно напињање и негово/нејзино одбивање. Ако ,,те тера", значи дека не ја почитува неспремноста од твоја страна, туку го интересираат исклучиво неговите /нејзините нагони. А дали само сака да те искористи еднократно, не е докажано. Може, но и не мора да значи.

епа чим те тера на тоа навалува...мислам дека му е само потреба..па после потешко врската да опстои уште долго време...зависи колку време е тој почетокот....ама ко шо глеам ти се двоумиш..па и тема си отворила.....би те натерал да размислиш уште еднаш...ако тој толку те почитува и те сака,ке биде стрплив и ке го почитува твоето НЕ!тоа си иди спонтано без навалување и таквимити работи...

Да, значи. Под делот ,,ве тера" спаѓа константно напињање и негово/нејзино одбивање. Ако ,,те тера", значи дека не ја почитува неспремноста од твоја страна, туку го интересираат исклучиво неговите /нејзините нагони. А дали само сака да те искористи еднократно, не е докажано. Може, но и не мора да значи.
a ako ti go odbivas znaci deka ne ja pocituvas spremnosta od negova strana.ili samo tvojata(stranata na devojkata)e bitna?

Jа точак не купвам пред да му се качам а камоли за врска и женска. То нема врска со почит туку единствено технички преглед... дал се штима дал е се на свое место и во рамките на дозволеното.
pa normalno deka e taka.

a ako ti go odbivas znaci deka ne ja pocituvas spremnosta od negova strana.ili samo tvojata(stranata na devojkata)e bitna?

pa normalno deka e taka.
Реков дека тебе нема уште еднаш да те почестам со внимание, ама последен пат ќе си го прегазам зборот за да ти кажам колку си само досаден... Можам ли да напишам 2 збора а ти да не ми ги цитираш? Имаш фетиш на мене? За да има секс, треба двајцата да се спремни. Па сега види си ти, кој кого не почитува, дали спремниот-неспремниот, или пак неспремниот- спремниот... И никаде не направив разлика меѓу страната на девојката и страната на дечкото.

абе.....ти машко си или шо си??знајш дека машките никогаш не одбиваат секс....кај женското мислам дека е поинаку...треба повеќе да чуствуваат кон партнерот...како шо имам праено муабет со женски....првиот пат им е значаен...па затоа треба повеќе време од женската страна....

Што ако и женската со која си размислува така...Како ќе се чувствуваш ти?
Малце е бедно да се прават споредби од стилот ја за точак се качувам не за женска...Срамота е...И ваљда тебе ти е битен сексот, а не сексот во ВРСКА....

@LEANDRA
-tie sto pocest menjaat partnerka,sansite da svrsat za 30 sekundi e 90%?koj ti go kazal ova?ili na pamet zboruvas?bas naprotiv tie sto pocesto menjaat partneri,seksot im trae podolgo.na tie sto imaat samo seks so eden partner seksot im trae tolku dolgo samo poradi toa sto nema veke takvo vozbuduvanje(poradi zdosadenost i pojava na rutinski seks so istata osoba) kako so nekoja prviot pat.a toj sto imal seks samo so eden partner,veke so sledniot sleduva toa prebrzo svrsuvanje od 30sekundi(po tvoe kazuvanje,iako e kako od film da si go videla,da pogodam, od AMERICKA PITA?)kakvi be 30 sekundi?
a kaj tie devojki pa koi sto imaat seks samo so eden partner se pojavuva nesto sto se vika NEISKUSTVO.(iako oni go mislat sprotivnoto).

Што ако и женската со која си размислува така...Како ќе се чувствуваш ти?
Малце е бедно да се прават споредби од стилот ја за точак се качувам не за женска...Срамота е...И ваљда тебе ти е битен сексот, а не сексот во ВРСКА....
fakt e deka samo so seks na pocetokot ke go doznaes toj podatok t.e.dali i ona razmisluva taka?a ako ne moze lesno da bidews prenesen zeden preku voda.

абе.....ти машко си или шо си??знајш дека машките никогаш не одбиваат секс....кај женското мислам дека е поинаку...треба повеќе да чуствуваат кон партнерот...како шо имам праено муабет со женски....првиот пат им е значаен...па затоа треба повеќе време од женската страна....
e bas taka,samo ti slusaj zenskite sto ke ti kazat,i na konj si. NE DOZVOLUVAJ ZENSKITE DA TI KAZUVAAT I DA TE UCAT STO E MASKO,A STO ZENSKO.
kako prvo jas imam odbieno mnogupati seks,ednostavno ne sakam so sekoja.a toa deka zenskite trebale da cuvtvuvaat nesto poveke,nema vrska,toa im e samo finta(imas dovolno dokazi za toa vo temata KOJA E RAZLIKATA pomegu vodenje ljubov i seks?za toa kolku oni navistina treba da cuvstvuvaat nesto).
mnogupati sum poslusal zenski sovet koga se rabotelo za nekoja devojka,I NIKOGAS,AMA BAS NIKOGAS NE BILO TAKA,kako sto mi rekla nekoja devojka.

@LEANDRA
-tie sto pocest menjaat partnerka,sansite da svrsat za 30 sekundi e 90%?koj ti go kazal ova?ili na pamet zboruvas?bas naprotiv tie sto pocesto menjaat partneri,seksot im trae podolgo.na tie sto imaat samo seks so eden partner seksot im trae tolku dolgo samo poradi toa sto nema veke takvo vozbuduvanje(poradi zdosadenost i pojava na rutinski seks so istata osoba) kako so nekoja prviot pat.a toj sto imal seks samo so eden partner,veke so sledniot sleduva toa prebrzo svrsuvanje od 30sekundi(po tvoe kazuvanje,iako e kako od film da si go videla,da pogodam, od AMERICKA PITA?)kakvi be 30 sekundi?
a kaj tie devojki pa koi sto imaat seks samo so eden partner se pojavuva nesto sto se vika NEISKUSTVO.(iako oni go mislat sprotivnoto).

Другар ти кога легнуваш прв пат со некоја да не ја ебеш три саати?Кажи ќе те препорачаме:)И досега сум немала секс само на филм што сум гледала и вака по форум што читам јебовци како тебе,па создавам мислење.Токму поради тоа возбудување нов партнер,свршувањето доаѓа побргу одколку со постојан партнер.
Ако ти мислиш дека со еби фрли се набива искуство,јас мислам дека со добро дегустирање на особата подобро ќе научиш.Ама бидејќи тебе никој не ти докажал ништо и ти сета ја разбираш,не се трудам да ти објаснувам.Ако те грабне една од тие„неискусните“ која со партнерот превртела све можно во сексот,нема да знаеш кај ти е гз а кај ти е глава.Но изгледа си немал среќа во сексот:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom