Што значи секс на почеток на врската?

• Креатор на темата Креатор на темата persephonia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
@LEANDRA
-tie sto pocest menjaat partnerka,sansite da svrsat za 30 sekundi e 90%?koj ti go kazal ova?ili na pamet zboruvas?bas naprotiv tie sto pocesto menjaat partneri,seksot im trae podolgo.na tie sto imaat samo seks so eden partner seksot im trae tolku dolgo samo poradi toa sto nema veke takvo vozbuduvanje(poradi zdosadenost i pojava na rutinski seks so istata osoba) kako so nekoja prviot pat.a toj sto imal seks samo so eden partner,veke so sledniot sleduva toa prebrzo svrsuvanje od 30sekundi(po tvoe kazuvanje,iako e kako od film da si go videla,da pogodam, od AMERICKA PITA?)kakvi be 30 sekundi?
a kaj tie devojki pa koi sto imaat seks samo so eden partner se pojavuva nesto sto se vika NEISKUSTVO.(iako oni go mislat sprotivnoto).
Ако за тебе секс во кој ќе бидеш видно возбуден е секс во кој секојда вечер ќе менуваш партнерка тогаш ти си звер. Има луѓе кои и те како си имат редовен секс, години по ред, па никој ја нема изгубено возбудата. Знаеш, возбудата не е само да се палиш на тоа дека си со анноун девојка, и со мислте леле шо праам бе секоја вечер сум со нова. Некои луѓе возбудата ја согледуваат не толку површно. Не на сите им е битно дали денес се со еден партнер а утре со друг. На 90% од луѓето битно им е да бидат со оној кој им значи, не само како секс партнер туку и како некој кој е секогаш покрај нив.
А нели и самото тоа што се веќе доста долго секск партнери може да ги натера да пробуваат нови работи? Не ли е тоа возбудливо?

fakt e deka samo so seks na pocetokot ke go doznaes toj podatok t.e.dali i ona razmisluva taka?a ako ne moze lesno da bidews prenesen zeden preku voda.
Епа ај пред да започнеш некоја поозбилна врска речи и на типката : Ја тебе морам прво у кревет да те носам, да видам како размислуваш не за друго, па после ќе ти кажам дали сме за у врска или не. Не се осознава тоа според сексот, туку според морални и вербални карактеристики. Од луѓево со кои се конфронтираш на темава (меќу кои сум и јас), бар за поголемиот дл сум сигурен дека немале никакви односи со тебе онака во 4 очи, но можам да констатирам (значи лично мое гледиште) дека сите те гледаат како човек на кој сексот му е дури и пред животот.

А и како што е објаснувањето на темава... Ако едниот партнер (Х) го тера другиот(Y) да имаат секс на почеток на врска, а другиот партнер (Y) не е спремен, тогаш партнерот (Х), треба да почека. Но, доколку не му се чека, ќе има секс точно, меѓутоа ваљда со друг партнер и на почеток на друга врска

Според мене не мора да значи ништо. Така де, се погодил моментот и ќе падне секс, дебати сега ќе расправаме. Ако нема секс, зошто нема, ако има, зошто па уште од одма? Така се погодил моментот и крај. Спонтано.

А ако го сакам, нема зошто да ме тера на тој акт, и сама би се согласила. Ако се сакаме и ни е убаво нема зошто да ме тера да имаме секс. Ако не го сакам и ме тера, а и насетам дека сака само секс, ќе ја прекинеме врската, фала Богу.

Реков дека тебе нема уште еднаш да те почестам со внимание, ама последен пат ќе си го прегазам зборот за да ти кажам колку си само досаден... Можам ли да напишам 2 збора а ти да не ми ги цитираш? Имаш фетиш на мене? За да има секс, треба двајцата да се спремни. Па сега види си ти, кој кого не почитува, дали спремниот-неспремниот, или пак неспремниот- спремниот... И никаде не направив разлика меѓу страната на девојката и страната на дечкото.
dete AJ PORASNI VEKE EDNAS.ona ke me pocestela mene so vnimanie.jas koga gi pravev ovie raboti za koi sega zboruvam ti seuste si igrala lastik(ako i za toa si bila spremna i sposobna).
fetis za tebe?:pos2::pos2::pos2:
nespremniot ne ja pocituva spremnosta na spremniot.ama aj koga ke porasnes mozebi ke svatis.

ona me cestela so vnimanie.:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Според мене не мора да значи ништо. Така де, се погодил моментот и ќе падне секс, дебати сега ќе расправаме. Ако нема секс, зошто нема, ако има, зошто па уште од одма? Така се погодил моментот и крај. Спонтано.
ba taka e,nema tuka nekoja pregolema dilema,ILI GO POSAKUVAS PARTNEROT VISTINSKI,ILI NE GO POSAKUVAS.

e bas taka,samo ti slusaj zenskite sto ke ti kazat,i na konj si. NE DOZVOLUVAJ ZENSKITE DA TI KAZUVAAT I DA TE UCAT STO E MASKO,A STO ZENSKO.
kako prvo jas imam odbieno mnogupati seks,ednostavno ne sakam so sekoja.a toa deka zenskite trebale da cuvtvuvaat nesto poveke,nema vrska,toa im e samo finta(imas dovolno dokazi za toa vo temata KOJA E RAZLIKATA pomegu vodenje ljubov i seks?za toa kolku oni navistina treba da cuvstvuvaat nesto).
mnogupati sum poslusal zenski sovet koga se rabotelo za nekoja devojka,I NIKOGAS,AMA BAS NIKOGAS NE BILO TAKA,kako sto mi rekla nekoja devojka.

извини ама не прам муабет јас со секоја шо ке ја најдам на пат...туку со другарки со кој си живеам веќе 4 години и не ја глеам јас финтата тука тие да ме маткаат и да ми кажат шо е женско а шо машко...оти сигурно нема со нив да се ебавам јас....а ти ако не примаш совети,знаења и почитувања од други...ако не се надополнуваш,учиш...не знам шо да ти речам...ела помини до кај мене имам еден точак....па види го.....:tapp:

Ако за тебе секс во кој ќе бидеш видно возбуден е секс во кој секојда вечер ќе менуваш партнерка тогаш ти си звер. Има луѓе кои и те како си имат редовен секс, години по ред, па никој ја нема изгубено возбудата. Знаеш, возбудата не е само да се палиш на тоа дека си со анноун девојка, и со мислте леле шо праам бе секоја вечер сум со нова. Некои луѓе возбудата ја согледуваат не толку површно. Не на сите им е битно дали денес се со еден партнер а утре со друг. На 90% од луѓето битно им е да бидат со оној кој им значи, не само како секс партнер туку и како некој кој е секогаш покрај нив.
А нели и самото тоа што се веќе доста долго секск партнери може да ги натера да пробуваат нови работи? Не ли е тоа возбудливо?

Епа ај пред да започнеш некоја поозбилна врска речи и на типката : Ја тебе морам прво у кревет да те носам, да видам како размислуваш не за друго, па после ќе ти кажам дали сме за у врска или не. Не се осознава тоа според сексот, туку според морални и вербални карактеристики.
Од луѓево со кои се конфронтираш на темава (меќу кои сум и јас), бар за поголемиот дл сум сигурен дека немале никакви односи со тебе онака во 4 очи, но можам да констатирам (значи лично мое гледиште) дека сите те гледаат како човек на кој сексот му е дури и пред животот.

А и како што е објаснувањето на темава... Ако едниот партнер (Х) го тера другиот(Y) да имаат секс на почеток на врска, а другиот партнер (Y) не е спремен, тогаш партнерот (Х), треба да почека. Но, доколку не му се чека, ќе има секс точно, меѓутоа ваљда со друг партнер и на почеток на друга врска
za prviot del se soglasuvam so tebe,OK e toa za serioznite vrski,ama sepak toa e kako da jades sekoj den grav,i mozes da eksperimentiras,ama sepak samo so grav.inaku se si ima svoe vreme,treba da se pominat vo zivotot poveke raboti.vo glavno se soglasuvam so tebe,za prviot del.

-e bas taka ke i recam,imam jas svoi metodi,i taka najveke mozes da osoznaes za nejzinite moralni karakteristiki,a inaku jas mnogu ne veruvam vo tie verbalni karakteristiki.poveke veruvam na delata.
a toa sto vikas deka edniot treba da poceka,eve prasanje za tebe ZASTO?koga toa znaci deka partnerot (y) ne cuvstuva i ne go posakuva partnerot(x) vo ista mera ,kako sto partnerot (x)go posakuva partnerot(Y)i sto cuvstvuva za nego.

p.s.seksot ne mi e pred zivotot,ama koj sto saka da misli,neka misli,za da me zapoznae nekoj podobro,treba da se potrudi,a na forumov nikoj nikogo ne moze da go vidi vo vistinsko svetlo.

Во мојата последна врска, имав секс со партнерката после 1месец ипол од почетокот на нашата врска, и искрено не го окарактеризирав никако, ако просто човек се замара со сите битни и небитни детаљи и зошто се случило, па да не било рано или не било, је*ем ти тогаш врска и партнер и се останато:wink:

za prviot del se soglasuvam so tebe,OK e toa za serioznite vrski,ama sepak toa e kako da jades sekoj den grav,i mozes da eksperimentiras,ama sepak samo so grav.inaku se si ima svoe vreme,treba da se pominat vo zivotot poveke raboti.vo glavno se soglasuvam so tebe,za prviot del.

-e bas taka ke i recam,imam jas svoi metodi,i taka najveke mozes da osoznaes za nejzinite moralni karakteristiki,a inaku jas mnogu ne veruvam vo tie verbalni karakteristiki.poveke veruvam na delata.
a toa sto vikas deka edniot treba da poceka,eve prasanje za tebe ZASTO?koga toa znaci deka partnerot (y) ne cuvstuva i ne go posakuva partnerot(x) vo ista mera ,kako sto partnerot (x)go posakuva partnerot(Y)i sto cuvstvuva za nego.

p.s.seksot ne mi e pred zivotot,ama koj sto saka da misli,neka misli,za da me zapoznae nekoj podobro,treba da se potrudi,a na forumov nikoj nikogo ne moze da go vidi vo vistinsko svetlo.
Затоа што сексот во тој миг како што претставува задоволство за оној кој сака, така претстаува и кочница за оној кој не сака. И како што веќе кажав, не е финтата ја да сакам, она да не сака, али ај кој ја е*е...Да си завршам ја работа.
Како би и било на неа, или на било кој друг партнер кој не е спремен за секс во тој момент. Не сите ги имаат истите начини на осознавање на луѓето, како што се твоите.

Во мојата последна врска, имав секс со партнерката после 1месец ипол од почетокот на нашата врска, и искрено не го окарактеризирав никако, ако просто човек се замара со сите битни и небитни детаљи и зошто се случило, па да не било рано или не било, је*ем ти тогаш врска и партнер и се останато:wink:
Но чекај малце, овде станува забор ако едниот партнер го тера другито...Не ако двајцата сакаат

@KAPETAN
-istoto e i kaj mene,drugarki so koi se znam dolgo vreme(a +pravam muabet i so mnogu drugi devojki),i odprilika site istoto go kazuvaat ,ama vo praksa nikogas ne se pokazalo kako tocno.
i jas ubavo veke ti rekov deka primam soveti,znaenja,i ti potvrdiv deka se nadopolnuvam.sreka samo sto sum dovolno pameten da eksperimentiram so tie soveti so devojki koi mnogu,mnogu ne mi se dopagale i ne mi znacele.
isprobano mi e,i dokazano deka ne e taka kako sto sovetuvaat devojkite.
a ti samo prodolzi si po tvoe,mene ne mi smeta.
ama jas ti kazuvam toa se samo finti na devojkite.a ti kako sakas,ama bolje za tebe e da:tapp:.

Аха...секс на почеток на врска. Па секс на почеток на врска за мене значи дека...претходно шмекот мој кон некоја цура бил толку јак шо цурата која сум ја шмекнал си вика...леле да се фатам со овој и одма ќе му дадам :)...
Па што...па поштуем такви девојки бе...без да гледаат на саат колку време поминало. Сексуалните нагони не треба да се потиснуваат. Туку ако и дојде на девојката некогаш...или со други зборови...ако ја зачеша у прав момент. Нема туку шо мислење...туку му викаш на партнерот сакам секс бе и готово! Треба за сексот да се погоди моментот и моментот да ги води луѓево...а не како шо праат некои девојки со тоа шо си викаат : Леле чекај и мене ми се ебе ама нема да му дадам сеа...рано е!...ќе почекам три месеци да напраиме он да ми подари меченце, да ми биде срцка, па после ќе му дадам!...ма дај молим вас..Сеа да не звучам ептен екстремно ја. Разбирам...не можеш од второ глеање со дечкото одма да му дадеш. Треба малку да го процениш...да видиш дали ако му дадеш после он ќе те батали и ќе те запише у неговиот тефтер или пак ќе продолжи само со тебе да има секс па и да се заљуби!...
Некад дури и да пројде малку време...го тестираш дали иде на што побрз секс...па ти не му даваш..па он вика да да рано е...а му се ебе му се плаче ама ако сака да биде со тебе ќе почека :)...и како шо викаат старите...Чекањето се исплати е тек тогаш Откако си чекал си чекал...Сексот ќе биде достаа поубаав :):)

Затоа што сексот во тој миг како што претставува задоволство за оној кој сака, така претстаува и кочница за оној кој не сака. И како што веќе кажав, не е финтата ја да сакам, она да не сака, али ај кој ја е*е...Да си завршам ја работа.
Како би и било на неа, или на било кој друг партнер кој не е спремен за секс во тој момент. Не сите ги имаат истите начини на осознавање на луѓето, како што се твоите.

Но чекај малце, овде станува забор ако едниот партнер го тера другито...Не ако двајцата сакаат
toa ne go sporam,sekoj si ima svoi iskustva,svoi znaenja,svoi metodi i sl.jas tuka ne se mesam i ne sudam koi metodi se pravedni,a koi ne.
samo zasto pa jas da sakam ,a ona da ne saka.znaci deka ona si go tera svoeto.jas treba da cekam da davam zrtva,a ona sto?da si gleda samo sto ona saka?ne e toa bas taka prosto.

pozdrav do tebe,mi deluvas mnogu ok spored poslednive postovi,super e toa sto go kazuvas,samo sto za zal devojkite ne se tolku cvekinja za misrisanje.ti imas ok svakanja,ama ne sum siguren kolku poveketo devojki zasluzuvat takva pocit.

@KAPETAN
-istoto e i kaj mene,drugarki so koi se znam dolgo vreme(a +pravam muabet i so mnogu drugi devojki),i odprilika site istoto go kazuvaat ,ama vo praksa nikogas ne se pokazalo kako tocno.
i jas ubavo veke ti rekov deka primam soveti,znaenja,i ti potvrdiv deka se nadopolnuvam.sreka samo sto sum dovolno pameten da eksperimentiram so tie soveti so devojki koi mnogu,mnogu ne mi se dopagale i ne mi znacele.
isprobano mi e,i dokazano deka ne e taka kako sto sovetuvaat devojkite.
a ti samo prodolzi si po tvoe,mene ne mi smeta.
ama jas ti kazuvam toa se samo finti na devojkite.a ti kako sakas,ama bolje za tebe e da:tapp:.

да гледам дека си доволно паметен шо дури на нас никој не ни текна да споредиме секс со грав..:tapp:изгледа те лажат другарките за да не ти дај никоја...да не можиш да се фалиш после...јас ке си продолжам по мое...и по тие шо се поискусни...а ти терај си со графчиња и точаци...и вервај дека еден ден ке сватиш дека е вистина ова шо ти го велат...ќе дојди денот ко ке засакаш некоја девојка па тогаш ке те видам шо ке прајш таа ако не е спремна а ти да кукаш по неа за да ја видиш само да ја гушниш...а за секс ни на крај памет нема да ти текни...

toa ne go sporam,sekoj si ima svoi iskustva,svoi znaenja,svoi metodi i sl.jas tuka ne se mesam i ne sudam koi metodi se pravedni,a koi ne.
samo zasto pa jas da sakam ,a ona da ne saka.znaci deka ona si go tera svoeto.jas treba da cekam da davam zrtva,a ona sto?da si gleda samo sto ona saka?ne e toa bas taka prosto.

pozdrav do tebe,mi deluvas mnogu ok spored poslednive postovi,super e toa sto go kazuvas,samo sto za zal devojkite ne se tolku cvekinja za misrisanje.ti imas ok svakanja,ama ne sum siguren kolku poveketo devojki zasluzuvat takva pocit.
Затоа не мора да ја чекаш таа девојка ако сакаш да имаш секс одма на почетокот. Најди некоја која ќе е спремна, и која ќе биде со исти сфаќања како твоите:helou:

Dali ako partnerot ve tera use vo pocetok na vrskata da imate sex znaci deka ne ve pocituva dovolno ili ne mu znacite i deka ednostavno saka samo da se zadovoli so vas i potoa da ve otkaci... kazuvajteee:toe:
Не мора да значи дека е така...Кај машките (како и кај девојчињата) има два типа:оние кои бараат секс колку за да добијат и да ја откачат момата и оние кои бараат секс за да ги задоволат потребите,притоа и да останат со истата.Девојчињата кој даваат од прва или се многу лесни или пак се плашат дека ќе го изгубат фраерот ако се чуваат:smir:

Тука влијаат многу фактори... за каков почеток се мисли (дали една недела, дали 2-3 месеци), дали девојката е спремна, дали девојката имала претходно секс или не, колку сексуални партнери имала, дали е лесна... се` е индивидуално.

Некои девојки сексот го сметаат како нешто посебно и внимаваат во какви околности ќе се деси тоа, а на некои им причинува само потреба и не им е фактор времето. Секако постои и златна средина.:smir:

Како и да е, ако јас не сакам да имам со некој прв пат секс премногу рано, а тој го бара тоа од мене и инсистира, тогаш не ме почитува доволно. Сепак, машките по дифолт треба да си почекаат за секс. Не да ја молат, ама кога и таа ќе се согласи на тоа, тогаш.
Поради вакви мислења Македонија не оди напред.

@GLADIUS
- bas taka,ne moram da ja cekam.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom