Во кој град е најблизок народот?

• Креатор на темата Креатор на темата BeBe11
  • Време на започнување Време на започнување
Нашиот македонски тип на близина ептен ме нервира. затоа што со себе носи завист, лицемерие и омраза наместо љубов. Таква близина ич не ми треба. За тоа во кој град,... па ваљда колку помал градот толку поголема блискоста.
Иначе сонувам да живеам во некој ултра голем град кај што нема никаква близина меѓу луѓето, за да можам да се осетам стварно слободна без да ми е страв дека ќе ме зборат утре коа ќе пијат кафе на кеј како сум се понашала вчера у град.

Pa i da zivees vo nekoj ultra golem grad ne znaci deka nema da te zborat luge. Zosto covek si izleguva na odredeni mesta si sozdava odreden krug na poznanici i tie ke te gledaat ke te ozboruvaat taka da pouka ne se sekiraj koj sto zbori za tebe!:) A inaku sto znam za Ohrid znam deka se bliski lugeto.

Pa i da zivees vo nekoj ultra golem grad ne znaci deka nema da te zborat luge.

u pravo si...zavisi shto pravis kako pravis pred kogo pravis. je da mozda nema tolku mn da te ogovaraat kolku u mk ali u pm pak ogovaraat. jas ziveam u 3 milionski i kusur grad, i iskreno tuka imam 5 pati povekje problemi so muabeti otkolku shto imaf koga bef u mk...kaj da idish isti kurac ali razlicno pakuvanje

Bitola , ne samo posto jas si ja sakam Bt nego bas poradi to so vo Bt sekoj megu 1 god i 88 god e nadvor carsija . Korzo se seta se uste i mnogu e interesno da si sednis negde na pijacki i da ja gledash ova masa luge koja seta ugore udolu so sati , staro , mlado se zaedno a to ne go imam videno vo nieden drug grad vo Mkd . Taka da mojot glas odi za Bitola.. ( i ne sum lokalen patriot):)

BeBe11 напиша:
u pravo si...zavisi shto pravis kako pravis pred kogo pravis. je da mozda nema tolku mn da te ogovaraat kolku u mk ali u pm pak ogovaraat. jas ziveam u 3 milionski i kusur grad, i iskreno tuka imam 5 pati povekje problemi so muabeti otkolku shto imaf koga bef u mk...kaj da idish isti kurac ali razlicno pakuvanje

I ja ziveam vo tri ipol skoro cetiri milionski grad. Od komsiite nemam cueno nikakov muabet, duri ne gi ni poznavam samo edno zdravo ili dobar den vo vlez, a na ulica nikomu nisto...
Na rabota prvo se dokazuvas kako covek so jak karakter, a na site kokoski sto jadat gomna gi tepas vo poim koga direktno ke im plesnes vo lice kolku nivnoto mislenje vredi, bez ogovarancii pozadi grb...

ziv primer za "bliskost" megu narodot vi e Strumica!!!koga zborime kolku se bliski lugeto,site se povrzani so ozboruvanja,sekoj so sekoj se znae i site vi se mesaat u zivotot..takva bliskost da vi kazam IC NE VI TREBA!!!!
gO podrzuvam Acid koga veli deka e poubavo da zivees u golem grad, mozes slobodno da se dvizis niz grad bez da te gledaat site ko da si marsovec i da te ogovaraat!!!malite gradovi se za nikade

kako ne vi se svigja takviot stil na ziveenje ne mi e jasno;) jas za toa placam. je da mnogu problemi sum videla od tie muabeti ednostavno naucif kako da gi ignoriram i sega filozofijata mi e "neka me zborat, vazno da ne me zaboravat"...uopste ne mi precat muabetite i bash ja sakam taa bliskost..ne mi e jasno kako vas vi preci;)

za strumicanki site se so nosot nagore?
samo gledat da se zakacat za nekoj so pari i da se ........
toa ti e nedostatokot na malite mesta za sekoj se se znae
vo makedonija osven skopje se drugo e teska provincija

ja mislam deka najbliski se lugeto u kriva palanka

kade i da si ako si zatvoren vo dusata dzabe ti e goleminata na gradot! zatoa za otvorenite dusi i malite gradovi ze golemi i topli!

BeBe11 напиша:
Marlboro i ja isto mislenje iam. ali dobro toa radi etnicki pricini. jas zboref za gradovi kaj shto toa ne e tolku golem problem. znam vo strumica strogo makedonci se bez mn albanci ali pak se podeleni mnogu poshto 50% od populacijata vo selata im e, i nikoj so nikoj ne se znae

Moze da se kaze deka i dvajcata ste donekade vo pravo no sepak treba da vi kazem deka ne postoi ni eden grad sekoj so sekoj ne moze da bide blizok od milion pricini Stumica ima 72 sela koi se na radius od 20 kilometri i ocevidno e deka nemoze da postoi bliskost pomegu sela koi se odaleceni primerno deset ili petnaeset kilometri bidejki narodot od naselenite mesta niz Strumica socinuvaat edna polovina od naselenieto na opstinata Strumica kako globala no od druga strana barem nemame narod od drugite etnicki zaednici i toa e golema prednost za pomire zivot i bliskost megu lugeto.

marko_25 напиша:
za strumicanki site se so nosot nagore?
samo gledat da se zakacat za nekoj so pari i da se ........
toa ti e nedostatokot na malite mesta za sekoj se se znae
vo makedonija osven skopje se drugo e teska provincija

Покажи факти за тоа шо го зборуваш!!! Струмичанки со носот нагоре :nesvest: ти човече не знаеш што зборуваш!
Македонија никогаш нема да просперира од такви скопјани како тебе!!!
Скопје да не е New York случајно па другите градови да бидат провинција, дај свестете се дека живееме во една скапана, бедна мала државичка па уште се напаѓаме меѓусебно! Срамота!!!

Во Струга ќе те пречекаат многу убаво.Ако се запознаеш некаде надвор,ќе те поканат на одмор.Ќе те примат дома,како да те познавале цел живот.Значи спрема странци сме си добри.Но бидејќи градот е мал има многу озборувања меѓу оние кои живеат во него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom