Во кој град е најблизок народот?

• Креатор на темата Креатор на темата BeBe11
  • Време на започнување Време на започнување
walker_girl напиша:
Покажи факти за тоа шо го зборуваш!!! Струмичанки со носот нагоре :nesvest: ти човече не знаеш што зборуваш!
Македонија никогаш нема да просперира од такви скопјани како тебе!!!
Скопје да не е New York случајно па другите градови да бидат провинција, дај свестете се дека живееме во една скапана, бедна мала државичка па уште се напаѓаме меѓусебно! Срамота!!!

Баш...абе јас си го кажав мислењето за ова на друга тема, и мислам дека ти го прочита се мислам дека зеленко ми даде за тоа ако не грешам. Ако се Струмичани со носот нагоре, не знам па Скопјани кај се. Фатиле вселената....Се дигаат невероватно, Скопје држава едно друго, а за тоа едни со други не се поднесуваат. А и плус темата е во кој град луѓето се најблиски, така да и Струмичани и да биле со носот нагоре не е битно ако си живеат меѓусебно.

BeBe11 напиша:
...Ако се Струмичани со носот нагоре, не знам па Скопјани кај се. Фатиле вселената....Се дигаат невероватно, Скопје држава едно друго, а за тоа едни со други не се поднесуваат. А и плус темата е во кој град луѓето се најблиски, така да и Струмичани и да биле со носот нагоре не е битно ако си живеат меѓусебно.
Ти веројатно имаш проблем со дефинирање на својот избор. Неможеш да кажеш сигурно дека сите твои сограѓани со радист и задоволство ги прифаќаш и ги дружиш само затоа што сте од ист град. Така е зашто немаш друг избор кого да прифатиш или дружиш. И не се Скопјани со носот нагоре воопшто, ако им се допаѓаш, а неможе на сите да им се допаѓаш, ќе те дружат и ќе те почитуваат, ако не тогаш нема да ти обрнат внимание, а не верувам дека и во било кој друг град би било поинаку доколку се работи за град со население повеќе од 100-тина илјади жители. Ако би живеела во Скопје подолго време гарантирам дека и ти исто би се однесувала. Едноставно ги прифаќаш и се дружиш со оние со кои ти оди муабетот и имаш нешто заедничко со нив, другите не те интересираат за развивање на било каква блискост.

Да бе, дека во Битола секој со секој се знај, не можиш да мрдниш а да не те види некој и да не те прекажи.

А мислиш не е така и во Охрид? Сигурно бетер.

Nema vrska koj grad e,mal golem grad sekade e isto.Takov ni e mentalitetot,mnogu imame luge bez rabota pa ete ja gledaat tugata.

Сите се блиски се додека не им стапниш на територијата. Откако им се помешаш во лончињата има како ѕверови да те изедат а може и некој нож отпозади грб да ти забијат. Близината во Македонија е жива глупост : резултат на истата е оговарањето, малограѓанштината и ред други работи коишто и се својствени...

И да : спуштете се на земја! Може да имаш само еден тесен круг на луѓе коишто ќе ги нарекуваш пријатели : другото е се ”некомпактибилно” и интересите се различни така што близината е дури непотребна! :star:

Во Ресен. По фин народ од Преспа нема во Македонија. А парадоксот да е поголем на само 39км од Охрид се, многу чудно ама мнооогу вистинито.

Za skopje znam so sigurnost deka nema sansi da e najblizok narod tamu ima sekakvi luge site se ispodeleni..i plus gradot e golem a vo bitola so sigurnost vi kazvam deka e najblizok narodot kako prvo pomal gradot e sekoj so sekoj se znaj kakko so rece JeC|LadY i ako naprajs nesto vednas vesta se siri se se doznava vo rok od eden den nema nekoj so ne se znaj vo ova bitolata :):) site si se znajme

Bez navreda, ama osven Skopje, Bitola i ushte nekolku drugi pogolemi gradovi, se vo mk. e tapa, nema zivot...

Гевгеличани и Струмичани се дефинитивно најтоплите,најпријатните луѓе. што би рекле Охриѓани: Убај луѓе!
Но,најблиски се Прилепчаните,проверено,затоа и се во кавга,секој со секого...:):):)

Acid напиша:
„Блискоста” не е секогаш добра работа. Има предности, ама има и маани. Среќен сум што не живеам во Богданци или Кавадарци затоа што би се чуствувал затворено, и би сакал Скопје да е уште поголем град.

Познаниците сакам сам да можам ги избирам, а не тие мене. Ја сфаќате поентата?
zaso bas bogdanci zatvoreno?? mislum cisto taka tvoe mislenje sakam da cujam...

bibika напиша:
Гевгеличани и Струмичани се дефинитивно најтоплите,најпријатните луѓе. што би рекле Охриѓани: Убај луѓе!
Но,најблиски се Прилепчаните,проверено,затоа и се во кавга,секој со секого...:):):)

Се согалсувам со Бибика дека лугето од Југот на Македонија се многу блиски за разлика од ОХРИЃАНИ

Точно е : Гевгелија рулз! /me is gevgelian :je:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom