Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
NILE напиша:Znaci velis deka patuvanjeto niz vselenata e nevozmozno bidejki zvezdite ni se mnogu daleku.Spored mene ne e tocno bidejki celata taa pretsava na covekot za prostorot i vremeto mozebi i ne e tocna.Ako si slusnal za zborovi kako crvji dupki ili nesto slicno ke ti stane pojasno.Nekoe rastojanie moze da se menuva spored toa kako ti se postavuvas sprema nego.Taka da rastojanieto izrazeno vo svetlosni godini e mnogu mnogu relativno.
Batistuta напиша:Па ги знам повеќето од податоциве што ги напиша и дефинитивно си во право. Само ти зборуваш што е потребно за да има живот односно за да егзистираат суштества исти како нас. Сепак зборуваме за вонземјани за кои немаме претстава што се им е потребно за да опстојат.
Ако ова се однесуваше на мене тогаш не сме се разбрале, прочитај го мојот прв пост на оваа тема. Римскиот филозоф и поет Лукрецие Кар во своето дело „За природата на нештата” го напишал следново: „Светот што ние го гледаме не е единствен и ние сме должни да веруваме дека и во другите делови од просторот постојат други Земји со други луѓе и други животни”. Јас дефинитивно стојам зад ова, само пристапувам од малце по реален, по научен аспект.NightFuneral напиша:abe....ne veruvas dodeka ne vidis...a koga ke vidis......javi se da praime muabet