Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да го купам овај производ од на amazon.com http://www.amazon.com/Fountain-Darr...bs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1234885808&sr=8-1

Дали некој има порачано книга или цд/двд од амазон и за колку време стигнува овде и колку пари плус од цената се доплаќа за поштарина и др. можни трошоци.
Прочитав дека за стандардно испраќање за во МК е 22- 30 ден, со 3 долари поштарина.

На amazon.co.uk гледам поскапо беше таму.

Јас имам порачано книги и филмови од Амазон. Порачав книга од америчкиот амазон, и ми стигна за 3 недели. За вкупно колку ќе ти изнесува можеш да видиш на крај пред да кликнеш Confirm Order или нешто слично. Од британскиот амазон стигнува за 2 недели, а има шанси и за 1 недела.

За книга ти е 3.99 долари за пратка + 3.99 долари за секоја книга во пратката (дури и ако е само една). Нормално, зборувам за Standard Shipping, а не Expedited. Еве линк.

На пример, твојата книга е 13.59.

13.59+3.99+3.99 = 21.57

Толку ќе те чини книгата. За книгите нема царина, но често се случува да ти го отворат пакетот за „да се уверат“ дека е книга. За „услугата“ наплаќаат 72 денари.

За цд/двд е 3.99 за пратка плус 2.49 за секое цд во пратката. Не знам за царина затоа што не сум порачувал.

Значи највеќе ти се исплаќа ако порачаш повеќе од една книга одеднаш, затоа што поштарината на првата е 7.98 (3.99+3.99), а за секоја наредна само 3.99.

Сакам да го купам овај производ од на amazon.com http://www.amazon.com/Fountain-Darr...bs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1234885808&sr=8-1

Дали некој има порачано книга или цд/двд од амазон и за колку време стигнува овде и колку пари плус од цената се доплаќа за поштарина и др. можни трошоци.
Прочитав дека за стандардно испраќање за во МК е 22- 30 ден, со 3 долари поштарина.

На amazon.co.uk гледам поскапо беше таму.
Обично под името и цената на производот пишува new and used, тука може да видиш кои други продавачи го продаваат истиот производ, конкретно за оваа книга http://www.amazon.com/gp/offer-listing/1401200583/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&qid=1234885808&sr=8-1&condition=new. Moже да се најде производот поевтино, а може и поскапо. :)

Go zemav mislam negde okolu 329 dolari ili 327 (manje vise :P) a za transport mi dojde okolu 50 $. jas laptopot cisto go plativ preku servisot na amazon. toes mturk. znaci pari za nego ne sum dal strikno ali se rabotese debelo :P. koga dojde tuka spored zakon carinata e 1% mislam a ddv 5% (100% toa). Se na se negde me fati sose postarina okolu 1300 denari da platam tuka. Toes za 1300 denari si zemav laptop ali ne kojznaj kakov ali vrsi rabota. ACER Aspire One. Najslabata verzija. 1.6GHz, 512 DDR2, 8GB SS, 8.9" LCD .... i taka dalje.Toes isto taka da kazam deka go zemav preku firmata XP-Passport koi sorabotuvaat so amazon.com
koga go gledate proizvodot tuka negde do slikata ima linkce do drugite prodavaci obicno pisuva so brojka 15 NEW and ... drndrn taka nesto. Klikas na toa i te nosi do site prodavaci na toj proizvod.
Isto da kazam deka so laptopot si naracav i stikce kingston 2GB ali za shiping za nego ja iskoristiv pratkata od laptopot.
Se na se me fati 401 dolar za pratkata sose shipingot zboram.
Tuka koga dojde za toa plativ 1300 denari.

Pozz
Не знам точно како ти се погодило да нарачаш лаптоп, ама моментално во product details на сите лаптопи од сите продавачи пишува "Currently, item can be shipped only within the U.S.", вклучувајќи го и XP Passport, така да ништо од таа работа. Пратив и неколку мејлови на повеќе фирми кои што праќаат во Европа и ми потврдија дека не праќаат лаптопи.

Не знам точно како ти се погодило да нарачаш лаптоп, ама моментално во product details на сите лаптопи од сите продавачи пишува "Currently, item can be shipped only within the U.S.", вклучувајќи го и XP Passport, така да ништо од таа работа. Пратив и неколку мејлови на повеќе фирми кои што праќаат во Европа и ми потврдија дека не праќаат лаптопи.
барај во описот на фирмата да пишува International Shipping.

барај во описот на фирмата да пишува International Shipping.
Изгледа не прочита убаво што напишав. Повеќе фирми што ги најдов што праќаат производи во Европа, не праќаат лаптопи во Европа. Можеби порано праќале, но сега кај сите лаптопи пишува дека ги праќаат само во САД.

http://www.amazon.com/gp/offer-list...1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1235584331&sr=8-1
кликни кај Electronica Direct на Shipping Rates ке видеш дека ја има европа. Ако и тогаш ти пише дека не испорачуваат, не знам
Изгледа пак не сфати за што пишувам.:) Ај вака посликовито:

66901120.jpg

Ова го пишува речиси на сите електронски уреди, без разлика дали во shipping rates пишува дека праќаат во Европа.
Kонкретно за Electronica Direct, им пратив и mail и ми потврдија дека не праќаат лаптопи интернационално. Исто и со Beach Camera. Oд XP Passport ми пиша некоја дека не е сигурна па ќе му го препратела мојот mail на некој друг, па чекам да видам што ќе кажат. Ама е се поверојатно дека никој не испраќа електронски уреди надвор од САД.

Да се појавеше GrD или некој друг што нарачувал од amazon.com некакви електронски уреди, да објасни што е работава. Можеби порано праќале, ама сега не.

Да се појавеше GrD или некој друг што нарачувал од amazon.com некакви електронски уреди, да објасни што е работава. Можеби порано праќале, ама сега не.

Amazon UK?

cekajte decki sea ke vidam sto e frkata. jas mislam deka moze. cek te :D

Decki eve vi koj laptop go zemav jas i kako sto gledam moze da se naraca uste od XP Passwport.
Eve vi go linkot.

http://www.amazon.com/gp/offer-list...w?ie=UTF8&qid=1235877233&sr=8-2&condition=new

E sea podole ke go najdete XP Passport i samo stisnede desno od nego add to cart i poslem terate dalje so naplata. Sea ne mozam da vi kazam deka so sto procentnost ke moze da se naraca zasto pari nemam da go kupam pak :D haha.
Ali procedurata e takva a za toa pogore slikata sto ja dadovte deka ne moze da se prakja vo drugo drzavi osven vo evropa toa vi e mislam od pocetnata strana kade to se prodava ili od amazon ili pak od nekoj drug releser koj ne prakja do evropa.

Od linkot ke mozete. Inace toj jas lap top ne go naracav tacno zasto mojot ima 512 MB ram i SSD hard od 8GB a ista cena se taka da cenata padnala. :D ete vi i druga novost hahaha.
Izvinete vaka sto ne sum vi mozel da vi pomognam porano no tek se uklucuvam po mesec dena na forumov :P.

Pozz ke gledam da pidam pocesto za da mozam da vi pomagam za okolu amazon.

cekajte decki sea ke vidam sto e frkata. jas mislam deka moze. cek te :D

Decki eve vi koj laptop go zemav jas i kako sto gledam moze da se naraca uste od XP Passwport.
Eve vi go linkot.

http://www.amazon.com/gp/offer-list...w?ie=UTF8&qid=1235877233&sr=8-2&condition=new

E sea podole ke go najdete XP Passport i samo stisnede desno od nego add to cart i poslem terate dalje so naplata. Sea ne mozam da vi kazam deka so sto procentnost ke moze da se naraca zasto pari nemam da go kupam pak :D haha.
Ali procedurata e takva a za toa pogore slikata sto ja dadovte deka ne moze da se prakja vo drugo drzavi osven vo evropa toa vi e mislam od pocetnata strana kade to se prodava ili od amazon ili pak od nekoj drug releser koj ne prakja do evropa.

Od linkot ke mozete. Inace toj jas lap top ne go naracav tacno zasto mojot ima 512 MB ram i SSD hard od 8GB a ista cena se taka da cenata padnala. :D ete vi i druga novost hahaha.
Izvinete vaka sto ne sum vi mozel da vi pomognam porano no tek se uklucuvam po mesec dena na forumov :P.

Pozz ke gledam da pidam pocesto za da mozam da vi pomagam za okolu amazon.
Бидејќи речиси на сите електронски уреди пишува "Currently, item can be shipped only within the U.S."(иако во shipping rates пишува дека праќаат во Европа), веројатно најдобро ќе биде да се контактира продавачот и да се добие информација дали го праќаат надвор од САД некој конкретен производ.
Дури и кај лаптопот што си го нарачал го пишува тоа, но сепак ти го пратиле.

Уште една информација, конечно ми вратија mail од XP Passport, сеуште праќаат во Европа. Ако некој се залаже од Beach Camera или Electronica Direct, тие не праќаат лаптопи. (можеби некои поевтини производи може да пратат, но најдобро со нив да се контактира).

И уште едно прашање за GrD, како оди постапката кога ќе пристигне производ, ти стига писмо од царина или нешто поинаку? И како се подига прозвод, нешто разбрав дека ако треба да подигнеш производ што треба да се царини, треба да го подигнеш преку шпедитерска фирма (која секако дополнително ќе те одере), или може да се подигне без шпедитерски услуги?

Добро значит по милијонити пат да повторам,а си земам право пошто иам нарачвено преку 30 пати од Амазон:

Од Амазон(та било амерички,британски,германски и сл.) за МК ги испорачуваат следниве работи

-книги
-двд филмови
-музички цд-а
и уште некои други поситни работчиња(накит,прстеми ама од поевтините)

Компанијата Амазон не испорачува електроника за МК.Ако налетате на некој препродавач кој пушта и за МК во ред ,ама компанијата Амазон не испорачува.
Значит да го расчистиме то за век и веков.Крај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom