Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Хммм не знаев за Мтуркот. Сега почнав со хитовите па да видиме како ќе иде :)

Па ја напраив 5-6 долара лесно.. сеа се мислам дали да запнам или не..
сакав некој што веке ги има трансферирано парите и купено од Амазон да се осигурам иако.. не би требало да има проблем околу тоа..
ипак се АМАЗОН..

и да .парите можеш да ги пребациш на УС Сметка..ако имаш таква,јас немам...ама планирам со овие што ке ги напраам да си зеам 2-3 работи ..:wink:

Па ја напраив 5-6 долара лесно.. сеа се мислам дали да запнам или не..
сакав некој што веке ги има трансферирано парите и купено од Амазон да се осигурам иако.. не би требало да има проблем околу тоа..
ипак се АМАЗОН..

и да .парите можеш да ги пребациш на УС Сметка..ако имаш таква,јас немам...ама планирам со овие што ке ги напраам да си зеам 2-3 работи ..:wink:

Кои хитови ги бираш? Јас никако да најдам нешто лесно али добро да се плаќа :).

Јас имам порачано досега 3 книги и тоа све оргинал од Амазон. Т.е не од препродавачи.

Ги порачав некаде август 1 Capitalism & Freedom и Free to Choose и ми стигнаа почетокот на септември.. ги порачав со најбавниот и најефтиниот шипинг...

Сега, некаде 26 декември порачав една книга исто од Амазон продавницата не од препродавачи, и ја порачав со Expedited шипинг, т.е тоа што е средното и ми вика Estimated delivery 23 јануари... па ќе видиме кога ќе стигне, а баш ми треба побрзо... ама не знам со празнициве како ќе биде...

Царина ништо не ми имаат речено за првите 2 книги да платам пошто беа 35$ сосе поштарина.. е за последнава порачка ќе видиме оти книгата е 117$.. па можда да ми побараат...

Дајте ако сакате нешто објаснување за тоа Мтуркот што е како е ... како се вадат пари итн...

Листајќи низ амазон видов наочари екстра ... П.С ај ако може некој да ми помогне околу купувањето адднете ме на мсн ... hypnotick@hypnotick.com

Кој сака нека ги виде http://www.amazon.com/Gucci-Regular...107?ie=UTF8&s=apparel&qid=1231016291&sr=1-107

Kako sto ti gi gledav naocarite za trade ke ti zemat 15.45 dolari i ke ti stignat od 10-20 dena.

Ama ke treba da si gi naracas prvin :D

Јас имам порачано досега 3 книги и тоа све оргинал од Амазон. Т.е не од препродавачи.

Ги порачав некаде август 1 Capitalism & Freedom и Free to Choose и ми стигнаа почетокот на септември.. ги порачав со најбавниот и најефтиниот шипинг...

Сега, некаде 26 декември порачав една книга исто од Амазон продавницата не од препродавачи, и ја порачав со Expedited шипинг, т.е тоа што е средното и ми вика Estimated delivery 23 јануари... па ќе видиме кога ќе стигне, а баш ми треба побрзо... ама не знам со празнициве како ќе биде...

Царина ништо не ми имаат речено за првите 2 книги да платам пошто беа 35$ сосе поштарина.. е за последнава порачка ќе видиме оти книгата е 117$.. па можда да ми побараат...

Дајте ако сакате нешто објаснување за тоа Мтуркот што е како е ... како се вадат пари итн...

Mturk.com ti e servis od amazon za on-line rabota (vekje go znaes toa pretpostavuvam). Koga ke kreiras account na mturk.com avtomatski ti se otvara account na amazon.com toes so isti username i password vleguvas.

Sea da receme si napravil pari na mturk.com. Za parite da gi iskoristis ke treba da gi prefrlis na amazon.com.
Imas 2 nacina sea. 1 nacin ti e da gi stavis na americka smetka koj sto tesko nekoj da ja ima a 2 nacin e da gi stavis kako crediti. creditite ti imaat ista vrednost samo sto fintata e sto moras da gi potrosis na sajtot na amazon.com. Koga ke gi prefrlis kako krediti ne ke mozes da gi vratis nazad na smetka ili obratno.

Jas sve vo krediti si gi stavav sto sum gi pravel parite. Sea koga naracuvam nesto od amazon.com te prasuva so koj nacin na plakjanje ke plaksas. ti klikas credite balanse i ke ti pisuva kolku avalable imas od kreditite i kolku ke te kosta toa. vo slucaj da nemas dovolno krediti mozes da si doplatis so smetkata. i taka dalje ponatamu te prasuva informacii za kade da gi prati i blabla. na kraj koga ke ja dades narackata ke treba da cekas nekolku dena da ja odobrat i na mejl ke ti stigne postal kod za da si ja sledis narackata( ako ja pustat preku usps). ovaa postapka e za reseleri od amazon.com zasto do sea samo taka sum naracuval. direktno od amazon ne sum naracal do sea. drugarce mi kaza deka knigi i cda nosele drugi raoti epten tesko. uste na narackata ke ti kazat deka ne go prakjaat do makedonija.

i toa e :D srekni praznici :D

Книги се целосно ослободени од царина...така да ако ти наплатат тужи ги.:toe::wink:

da da. do dusa oni carinat kako ke im prdne.

Ако не си запознаен или ако им текне наплаќаат царина и на поштарината те. на парите што си ги дал за ти ги пратат работите (превозот) што е апсурд! Пред мене на една жена така и направија. Ако нешто ве заебаваат или ако нешто се двоумите за царина може слободно да ме прашате (тука или на пп) дека премногу работи имам порачувано и одприлика ги знам правилата и некои финти за како да не ве изгорат. Како и да е, убаво е да си го читнете правилникот за царинење го има на интернет, не ми текнува на која страна и ако некогаш ви прават не регуларни работи само испечатете ги тие членови и однесете им ги и да видите како одма ќе си ги соберат алчните гзови и ќе си ја вршат работата по процедура.
Јас така до сега полно пати се имам извадено од царина, на роба од 40 евра ми лупа 40 евра царина и два пати идам и ме заебава и на крај се изнервирав испечатив членовите идам и со „поканата“ за царинење им ги ставив сметкопотврдата и листовите со членовите и само ме погледна и ми ги пушти работите без царина.
Ако можете да стапите во контакт со продавачот и да се договорите каква сметкопотврда да ви пратат и што како да гласи може и да си средите работа да не ве царинат али ако идете да ги лажете бидете подготвени зошто обично не пуштаат лесно.
Исто ако царината ви е над 50 евра можеби ќе можете и да ги подмитите, само ризично ви е тоа али за поголема сума тешко дека ќе одбијат само гледајте да биде делумно сам цареникот.

Ако не си запознаен или ако им текне наплаќаат царина и на поштарината те. на парите што си ги дал за ти ги пратат работите (превозот) што е апсурд! Пред мене на една жена така и направија. Ако нешто ве заебаваат или ако нешто се двоумите за царина може слободно да ме прашате (тука или на пп) дека премногу работи имам порачувано и одприлика ги знам правилата и некои финти за како да не ве изгорат. Како и да е, убаво е да си го читнете правилникот за царинење го има на интернет, не ми текнува на која страна и ако некогаш ви прават не регуларни работи само испечатете ги тие членови и однесете им ги и да видите како одма ќе си ги соберат алчните гзови и ќе си ја вршат работата по процедура.
Јас така до сега полно пати се имам извадено од царина, на роба од 40 евра ми лупа 40 евра царина и два пати идам и ме заебава и на крај се изнервирав испечатив членовите идам и со „поканата“ за царинење им ги ставив сметкопотврдата и листовите со членовите и само ме погледна и ми ги пушти работите без царина.
Ако можете да стапите во контакт со продавачот и да се договорите каква сметкопотврда да ви пратат и што како да гласи може и да си средите работа да не ве царинат али ако идете да ги лажете бидете подготвени зошто обично не пуштаат лесно.
Исто ако царината ви е над 50 евра можеби ќе можете и да ги подмитите, само ризично ви е тоа али за поголема сума тешко дека ќе одбијат само гледајте да биде делумно сам цареникот.

Da ti kazam imas pravo. Mene do sea mnogu cesto me carinat i za shippingot. od amazon do makedonija. mislev deka taka treba ama sea naredno sto ke naracuvam ke gi podberam malce.

Fala sepak na sovetot. Koga ke naracuvam ke se cueme.
Pozz

Mturk.com ti e servis od amazon za on-line rabota (vekje go znaes toa pretpostavuvam). Koga ke kreiras account na mturk.com avtomatski ti se otvara account na amazon.com toes so isti username i password vleguvas.

Преку ова може бизнисче да се прави? :vozbud: :)

Da ti kazam imas pravo. Mene do sea mnogu cesto me carinat i za shippingot. od amazon do makedonija. mislev deka taka treba ama sea naredno sto ke naracuvam ke gi podberam malce.

Fala sepak na sovetot. Koga ke naracuvam ke se cueme.
Pozz

Нема гајле другар, пиши што и да ти треба, ептен се покварени и знаат често ептен да сечат, ме имаат и мене порано изгорено.

Paaaaaa DA :D:D:D.

Jas za vo rok od 3 meseci sobrav 1600 DOLARI :D:D:D.

i ttoa plus ne tolku aktivna rabota. da kazam vo mesecot 10 dena da robtam vecer
ти тоа сериозно ??

Не е можно, повеќето работи се по 1 цент платени...
160.000 работи одработи за десет дена ???

Не можеш да изброиш толку не да сработиш

ти тоа сериозно ??

Не е можно, повеќето работи се по 1 цент платени...
160.000 работи одработи за десет дена ???

Не можеш да изброиш толку не да сработиш

Zimi se. ne se inace zadaci samo od po 0.01 cent. imav raboteno zadaci od po 0.25 centi. nownow se vikaa ama go ukinaa proektot sea gi nema i toa pred 2 meseci negde. nownow.com im bese sajtot.

sea epten slabo zadaci pravam.

Само што порачав Planet Earth Bluray Boxset (5 discs) за 25 фунти т.е. 28 евра :). Има намаление на бокс сетовите башка сега со паѓањето на фунтата многу е ефтино :).

Само што порачав Planet Earth Bluray Boxset (5 discs) за 25 фунти т.е. 28 евра :). Има намаление на бокс сетовите башка сега со паѓањето на фунтата многу е ефтино :).

aaaaaa sto se tie dokumentarci ???
bas ke vidam sea.

inace jas officijalno da se pofalam 1594.9 dolari sum sobral do sea :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom