Дали знаете за ЈУГОПЛАСТИКА?

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување
Денес баш гледав емисија на ХРТ каде гостин беше Божидар Маљковиќ, многу маркантна личност, има интересна приказна зад него и неговото доаѓање на чело на Југопластика како анонимус. Треба од него да земат пример денешните млади тренери.

Да бе да Југопластика не само што палеше и жареше во во европа туку и НБА тимови победуваше на турнири. Штета какв алига имавме тогаш да ти е мерак да гледаш баскет.

Гледајте бе каква кошарка се играло тогаш леле

jugoplastika - prvaci jugoslavije '88

а кога се растури југопластика?и како?

стаите добри времиња...еееееееееее...
а паметите кога со денвер загубија со 129-135 и то по продолженија?

Ова е омилениот тим на тато. Понекогаш ми раскажува за тимот. Постои тимов уште?

Ова е омилениот тим на тато. Понекогаш ми раскажува за тимот. Постои тимов уште?

Сега се вика само Сплит, но далеку е од старите успеси и трофеи ...
Се стремат да створат што поквалитетна младинска школа што ќе им помогне за неколку сезони да бидат рамноправни со појаките екипи како Задар и Цибона...
Дино Раџа беше во управа, па и Маљковиќ помагаше пошо беа пред згаснување , но целиот проект е само на почеток и ќе треба одредено време за да профункционира ...

ехххх..тоа беа времиња ..Југопластика закон...:pehar:

го знам само како тим што растурал на овие простори...многу сум бил мал за да памтам нешто повеќе

Имам слушнато од тато и од дедо за овие, знам дека биле шампиони на Југославија, играле и со неколку НБА екипи. За повеќе постои wikipedia:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom