Родителите пречка на младите таленти

• Креатор на темата Креатор на темата maca_kaka'
  • Време на започнување Време на започнување
не постои "вистински" талент

или пак ти знаеш некој кој без стручни часови успеал?

сите таленти одат на часови и тренинзи:toe:
мал процент е талент а сето друго е работа и труд
секој познат спортист и музичар започнал со надоградување на талентот од мали нозе

Постои, како не постои?

амм.. Чарли Чаплин.. не бил „вистински“ талент?
Овој го зедов зашто прв ми падна на памет, постојат и други...
Доволен е еден за да докажам дека постојат.

Постои, како не постои?

ај те молам пример за спортист кој почнал веднаш да игра во познат тим и без никакви тренинзи или музичар што не пеел како дете во некој фестивал или не посетувал часови за пеење:smir:

Што ќе ми е пример за фудбалер или пејач за да го докажам тоа што го кажав, дека постои вистински талент, и тоа дека тоа што ти го кажа, дека не постои вистински талент, не е точно?

Постои, како не постои?

Бил од сиромашно семејство којшто од најмали нозе бил забавувач и прво учествувал во претстави каде се надоградувал за потоа да биде откриен и да му се понудени улоги за филм.

Секој талент се надоградува, неговиот талент е почеток.
Барем во овој 21 век има многу успешни лица каде што талентот само може да ти е отскочна даска.
Ако се појави пример некој 40годишен човек и рече јас имам талент за пеење ќе се појави некој кој ќе му направи одлична кариера? Може да има минимална кариера пример. Али неговото време изминало. Можел да се докаже кога бил мал и да го усовршува гласот.

Талентот треба да се открие во младоста за потоа да се усоврши и да се успее.
Има на прсти да ги изброиш приказни за таленти кои во подоцнешните години се докажале. Пример кажав Денис Родман на 20 години почнал да игра кошарка за веднаш да стане звезда на НБА.
А 99,9999999 % од талентите се усовршуваат.

За талентите од минатот е поразлично и имало поразлични услови од денешните.
Денеска родителите се оние кои имаат големо влијание и денеска човек потешко може да се истакне.
Во минатото биле 1-2 милијарди жители лесно ќе се искажеш ако имаш талент.
Денес за да си успешен во светот и да те знаат 6 милијарди луге треба да си талентиран и да сакаш да успееш и да го усовршуваш талентот.

Нормално дека секој талент се надоградува.
Но, на вистинскиот талент, ништо неможе да му застане на патот. А нормално е дека таков талент постои :).
бтв, Што мешате други работи.. јас си кажав само за вистинскиот талент.

Нормално дека оној талент кој ќе биде.. „спреќен“ од едно „не“ на некој наш близок, не е вистински. Вистинскиот талент може да го спречи само смртта.

Нормално дека секој талент се надоградува.
Но, на вистинскиот талент, ништо неможе да му застане на патот. А нормално е дека таков талент постои :).
бтв, Што мешате други работи.. јас си кажав само за вистинскиот талент.

Нормално дека оној талент кој ќе биде.. „спреќен“ од едно „не“ на некој наш близок, не е вистински. Вистинскиот талент може да го спречи само смртта.

ај ти земи свири кларинет а го немаш инструментот твоите немаат пари да ти го купат...1500 евра е,мислам дека мешаш баби и жаби...земи играј фудбал без топка...ако не биде човек оставен да се докажи да се усоврши тој не можи да си го искажи својот талент шо дека е талентиран...никој не се родил совршен талент со клавир во рацете или било шо друго...се надевам ме разбираш шо сакам да ти кажам...

ај ти земи свири кларинет а го немаш инструментот твоите немаат пари да ти го купат...1500 евра е,мислам дека мешаш баби и жаби...земи играј фудбал без топка...ако не биде човек оставен да се докажи да се усоврши тој не можи да си го искажи својот талент шо дека е талентиран...никој не се родил совршен талент со клавир во рацете или било шо друго...се надевам ме разбираш шо сакам да ти кажам...

Изгледа ти се правиш дека неразбираш јас што сакам да кажам

Таа сега може да научи да свири но никогаш нема биде пример вториот Симон Трпчевски.
Ако твоите не те подржуваат пример да си пијанист и не ти купат клавир како некој ќе го надградува својот талент? Не може да успее.
Децата не се зрели за да се спротистават.

не реков дека ке биди вториот Симон Трпчевски но ако има желба и дарба за тоа зошто да не си почни..не мора до толку славна да биди..можи во некој хор да биди корепетиторка или не знам шо има многу опции...

Изгледа ти се правиш дека неразбираш јас што сакам да кажам

ај бркај работа....толку паметни ко тебе има еден куп...уживај...

ај бркај работа....толку паметни ко тебе има еден куп...уживај...

А тоа е поврзано со темава на кој начин?
Изгледа неможам сам да го најдам, не сум доволно паметен или што? Ај просветлиме :D

А тоа е поврзано со темава на кој начин?
Изгледа неможам сам да го најдам, не сум доволно паметен или што? Ај просветлиме :D

абе можи си паметен ама така ти одговара да се прајш...прво викаш талентот не мора да се усовршува тој се знај демек така роден е после викаш можи да се усовршува ама и без усовршување демек ако има дарба ништо не му треба и ништо не можи да го спречи...ти кажваат дека се спречени некои деца немале услови немале средства и шо сеа...демек тие не се талентирани?или ти ко шо ги нарече вистинки таленти..ти се молам..а е поврзано зато шо истото го кажав неколку пати во повеке постови и не планирам поке да објаснувам тебе ако ти е досадно шо да ти прам..

Изгледа не го сфаќаш значењето на „може“ и „не мора“.. или ги мешаш значењата на „не треба“ со „не мора“.

Не реков дека ништо не му треба ако има дарба! нели?
Ако има дарба, и доволно сака да го добие, ќе го добие она што му треба.
И, ќе престанеш да ги гледаш моите постови какви што ти сакаш да бидат за да можеш да пишеш некоја реплика, почни да ги гледаш такви какви што се.
И, задржисе на темава. Тука не се зборува за тоа колку јас сум глуп, и колку такви како мене постојат.

Доколку некој талент бил спречен, тогаш тој не бил вистински.

еве ти еден пост твој па ти преанализирај се па види како ке изгледа...во право си забегав офтопик револтиран од паметњаковичите....поздрав

Што има да се анализира? Премногу е едноставен за да може да се разчлени.

Едноставно е, кажувам кога некој талент е вистински, и кога тој не е.

па не можиш да знајш дали е или не е ако нешто го спречило за да продолжи...ако немало како да се докажи и не успеал не значи дека не бил талентиран..тие шо можеле си продолжиле...не знам како да ти кажам попросто...не знам да цртам..

Се читаш ли што пишуваш?
Како не можам да знам што според мене е вистински талент а што не е?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom