Законот на Телема

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
хахаххх јас можам да бирам кај сакам да одам.
Не сум врзан нигде, немам дефинитивен одговор и се ми е дозволено...слободен сум како птица по темиве.
Има такви што имаат дефинитивен одговор? Мислам освен ХЦ вернициве, кои мислат дека знаат?

Има такви сто имаат дефинитивенм одговор? Мислам осве ХЦ вернциве?
Ако немаш деф. одговор не се нарекувај никако.
Што е тешко да чекаш до моментот кога вистината би ти била на достап нараката?
Мора ли дихотомија во умот да си правиш?
Неможеш во било која од тие две крајности да останеш.
Дали верник или атеист, затоа терај си помеѓу и уживај.

Ако немаш деф. одговор не се нарекувај никако.
Што е тешко да чекаш до моментот кога вистината би ти била на достап нараката?
Мора ли дихотомија во умот да си правиш?
Неможеш во било која од тие две крајности да останеш.
Дали верник или атеист, затоа терај си помеѓу и уживај.
Дихотомијата ја наметнал некој друг. А сепак не е се црно или бело. Но кај едната страна (знаеш која) нема нијанси кај другите има. Се нарекувам она што сум, а нијансите се на оваа страна.

Дихотомијата ја наметнал некој друг. А сепак не е се црно или бело. Но кај едната страна (знаеш која) нема нијанси кај другите има. Се нарекувам она што сум, а нијансите се на оваа страна.
Ма ослободи се и уживај, што сака нека се деси :)
Немаш потреба ни од едното ни од другото.
Немој да се дефинираш пошто си нешто што неможе да се дефинира, и не се нарекувај никако затоа што можеш да ги имаш сите имиња, а може и ниедно.
Буден си :) тоа е најважно, имаш добро срце.
Тоа се делата.
Никакво знаење неможе да се мери со тоа.
--- надополнето: Oct 4, 2011 11:32 PM ---
Што викаат телемитите за музиката ? :)
http://www.youtube.com/watch?v=wDjv53WYqw4&NR=1
1000 зборови се ова, само кој да ги разбере.

Ма ослободи се и уживај, што сака нека се деси :)
Немаш потреба ни од едното ни од другото.
Немој да се дефинираш пошто си нешто што неможе да се дефинира, и не се нарекувај никако затоа што можеш да ги имаш сите имиња, а може и ниедно.
Буден си :) тоа е најважно, имаш добро срце.
Тоа се делата.
Никакво знаење неможе да се мери со тоа.
--- надополнето: Oct 4, 2011 11:32 PM ---
Што викаат телемитите за музиката ? :)
http://www.youtube.com/watch?v=wDjv53WYqw4&NR=1
1000 зборови се ова, само кој да ги разбере.

А кога ќе се потроши целата трева, тогаш каде бе Игорче?

Ќе почнеш книги да читаш и на лето...

;) m,rchatorot na delo ., suprherojot za baranje vlakna vo jajca se javi

nikako nekoi da nauchat deka zhivotot e zhivot daden za zhiveenje i uzhivanje ., a ne za mazohizam.., koj razbral razbral koj ne neka tepa flava od sid dodeka razbere

Само колку за информација... Ја труете темата со вашата „слободна волја“... Ај префрлете се на христијанството и атеистите :)

Абе имам насадено во планина, нон стоп си раѓа :)
Освен ако не ја фати пепелница немам гајле.
--- надополнето: Oct 5, 2011 10:00 AM ---
Само колку за информација... Ја труете темата со вашата „слободна волја“... Ај префрлете се на христијанството и атеистите :)
Добро....слободната воља е во центарот на ова учење(индоктринација), затоа е многу експонирана.
--- надополнето: Oct 5, 2011 10:05 AM ---
Инаку еве една споредба меѓу библијата и ова да направиме.
На Мојсеј му се "јавил" некој, или му ги дал законите на камен.....не е битно. Од таму имаме цела религија.
Овде исто имаме закони, некој на некого му се јавил исто така и му издиктирал...ако не се лажам, ама мислам дека прочитав такво нешто по темава.
Која е разликата меѓу овие две учења?

Земи прочитај прво, ете погоре Хептаграм остави и линк

Земи прочитај прво, ете погоре Хептаграм остави и линк
У принцип така би требало да биде, ама за да читам нешто треба ептен да се погоди. Па да не губам време еве вака од околу да видиме за што станува збор.

У принцип така би требало да биде, ама за да читам нешто треба ептен да се погоди. Па да не губам време еве вака од околу да видиме за што станува збор.
Еј бре... Да не губел време...твоето скапоцено време. Еден тон книги имаш прочитано што ништо не ти значат во животот. За 5,6 страници можеш да најдеш време.

Боди прашуваш кои дела... И прашуваш кули и палати...
Јас никаде не реков кули и палати...

Потоа ми велиш, ти си против делата... И еве малку погоре пак се негираш и вели: Тоа се делата! Недефинирањето, да не се нарекуваш никако...

Ако во твоето неправење ништо, недефинирање, неспознавање нема дела... бескорисни ти се книгите кои ти ги читаш, и за кои велиш дека се како ти да си ги сам напишал :)
Ти се дефинираш со сите филозофи што ги читаш и далечни источни школи, затоа и не можеш да се дефинираш сам...
Ама затоа ете форумот е тука и те дефинира по твоите дела ...
Читањето е едно, праксата е друго... веќе 1001 пат го кажувам ова...

За разликата помеѓу старите школи и новите... Па кажано накратко и има и нема разлика...
Во Книгата на Законот (веќе некои ја знаат) се вели во еден дел дека соколот ги колве очите на Исус, и го гребе лицето на Мухамед, ги напаѓа индиецот, будистот... Соколот е еден симбол на Хорус, кој пак за различните типови луѓе може да е ова или она...
Некои ова го прокоментираа како телемата е дирекно против овие богови/пророци и школи.
Но, треба да го погледнете Законот, а тој вели: Сите зборови се свети и сите пророци вистинити; освен што тие разбираат малку;
Кои се тие, зошто разбираат малку... нема да се коментира овде.

Телемата не укина ниедна школа... неиницираните тие школи ги гледаат како религиозно-политички устројства... Да, такви се однадвор... Но секоја од овие школи (кои се само 3 на број) си има свои иницијациски системи. Вистинското знаење мора да продолжи и да се модифицира и подобрува... ниту една буква од Законот не е сменета и не смее да се смени... Се е како што беше... Никој нема да биде воздигнат, секој ќе биде она што е... :)

И тука доаѓа прашањето: Ако не се дефинираш самиот, ќе бидеш, што, ништо? Големото Тао на Жолтата школа, Бесконечното мачење на црната? Немој со такви дрдорења, тие книги ги поминав додека се самозадоволував на млади години по светот на пенливите вина и жените-ловци...
Одговорот е лесен: Ако не се дефинираш самиот, друг ќе те дефинира и ќе ти го најде местото под Сонцето... Во ритуалите на Златна Зора се вели: Ти ме Спозна, помини!

Кои дела?
Кули и палати?
Јас сум против делата............ Буда напуштил палати во
потрага по вистината.

За вољата, ај дефинирај ми ја.....ама не бегај овој пат :)

А мислиш дека вистината е некаде таму надвор од палатите?
Every man and every woman is a star” and each star moves in an appointed path without interference. There is plenty of room for all; it is only disorder that creates confusion.
Појасно од ова.Амин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom