Да се погазиш себеси за љубов?

Bi se pogazile li sebesi za partnerot sho go sakate nenormalno mnogu iako toj sve sho prai e vi vrakja so ignoriranje i zabelezuvate deka ne mu e griza za vas ni priblizno kolku sho vi e na vas za nego?

сум бил во иста ваква ситуација , буквално иста. Е сеа дали се погазив , ако размислам поубо можам да речам не, арно ама не можам да кажам дека бев истиот како шо сум обично ... бев во некоја состојба , како да живеев во некој имагинарен свет во кој таа ми беше некој култ и се останато освен неа го гледав како низ магла. Среќа шо друштвото беше со мене и ми даде поддршка (како старите пријател(к)и така и новите) па не додјодв до степен на самопогазување ... and I'm glad

се погазив за една само и видов дека не вреди дека девојчето е дроља ... еднаш згрешив и никад повеќе .:nenene:

Премногу сум горделива за да си го дозволам тоа... и знам дека никогаш нема тоа да го сторам затоа што никој не е толку вреден ама баш НИКОЈ!

сум бил во иста ваква ситуација , буквално иста. Е сеа дали се погазив , ако размислам поубо можам да речам не, арно ама не можам да кажам дека бев истиот како шо сум обично ... бев во некоја состојба , како да живеев во некој имагинарен свет во кој таа ми беше некој култ и се останато освен неа го гледав како низ магла. Среќа шо друштвото беше со мене и ми даде поддршка (како старите пријател(к)и така и новите) па не додјодв до степен на самопогазување ... and I'm glad

istata situacija tek jas sum sea. pa mi udri vo glava.
pravi za nea ova ona, a ona uste me ignorira kako jas da sum zgresil.
ma goni ja upm. ne e samo ona na svetov.

Има повеќе видови љубов...Како љубов кон спортот, љубов кон своето чедо, љубов кон сланина...Многу зависи од тоа за каква љубов би се погазил.

e toa da vidish, ljubovta nebara da se pogazish. ako se dovedesh vo takva situacija, dali voopshto e ljubov toa ili veke preminuva vo neshto drugo.

Еднаш се зезнав гадно и никад више, заебав и городст и достоинство... се зашо го сакав, се правев за него, а добив само најлошо од типот и дефинитивно сфатив дека за никој не вреди таква жртва, божем некој ќе го цени тоа

Bi se pogazile li sebesi za partnerot sho go sakate nenormalno mnogu iako toj sve sho prai e vi vrakja so ignoriranje i zabelezuvate deka ne mu e griza za vas ni priblizno kolku sho vi e na vas za nego?

Колку и да го сакам, а тој така да се однесува со мене,никогаш не би се погазила за него,ма нема шанси... па на крај краева не е само тој има и други.Ако прави игнорирање и не му е грижа чао пријатно, никогаш не би била со таков а уште па и да се погазам себеси за таков глупак.. no way.:helou:

Znaci ona mene da me ignonir..da ne me recka..itn..i ja da trcam uste po nejze..? - Nikako!, a ako e druga prica..i nejze i e gajle za mene, togas sigurno deka ke se pogazam.

човекот дојде во состојба да се погазува себеси за ниски ствари,материјални придобивки-зарем љубовта не вреди(ако е вистинска):toe:

После неколку неуспешни врски, и на крајот една успешна и сеуште трае, кога добро ќе размислам не сум се погазил, затоа што не сум гледал потреба да го направам тоа. Доколку некоја од мене бара да се погазувам себе си, својата гордост, своето јас, она што ме прави мене - мене, она што ме окарактеризирува, она што ме разликува од другите, тогаш не е вредна да ја погледнам во очи. Кој ме сака ваков каков што сум нека ме сака. Кој не - марш на едно место :smir:

Значи, да сумираме, него го боли к*рот за мене а јас се траќам од земја за него?
Не!

Борбен човек сум, не го давам тој што го сакам за ништо на светот и најверојатно ќе го направам и она што е невозможно за него, ама љубов е кога има двајца.

e tuka si u pravo - devinitivno Љубов е кога има двајца. неа да ја боли пичката за мене а ја се носам у курац за неа, е нема да може, а кога ке сфатат е касно веке.

Никогаш. Имам свое достоинство и не и дозволувам на никоја да си игра со моите чувства. Без разлика колку и да ја сакам, секогаш постојат граници.

Нема теорија. И толку.

Да се погазиш себе за ништо. Поготово не за љубов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom