Хуманитарна акција на форумџиите на Кајгана и Црвениот крст

Статус
Затворена за нови мислења.
Серпико мил, ја неам на пладне слава ама иам до 3 ноќе:pos2: И до 4 перам тањири, средувам испоронети трошки, џитнати рипчиња на паркет и слични гнасотии. И после спијам до ниедно време :pipi: Ама во недела во 3 се гледаме:back: Со сите од Скопје:smir:

Штета што не сум од Ск, инаку и јас ќе ве подржував. Се надевам дека ќе се снајдам и ќе дојдам на нареден собир.
Инаку ова нека не биде само за сега, како повод за нова година. Не се подарува само за нова година НЕЛИ?.Секако владата и некој други организации се секаваат на ваквите денови, на нив.Може и некој обичен ден да се собереме и да отидеме да ги посетиме(се разбира со побарана дозвола).На тие деца не им е потребна само некоја млечна чоколада,гумени бонбони,лижалчиња.... потребна им е и прегратка.
Пред некој ден баш се сретнав со една другарка која учи италијански јазик и веќе е при крај со фах,па им било дозволено да одат и да бидат саат време со децата од 11 Октоври со цел да ги научат неколку зборови, а и самите тие да почнуваат со праксаа.Како потикнување да учат, имале по едно бонбонче за секој точно кажан збор.Но тие се побуниле и побарале да добијат по една прегратка од наставничките у место бонбонче.Значи не е се во тие пакетчиња,облека и играчи.

Шо владеете вие бе...Жени низаедни..:) ај полека! да не ви врзам шмек...:smir:
Јас би дошол утре ама втора смена сум на работа така да....нема да бидам присутен

Idejata vi e fantasticna. Ako moze edna dobronamerna sugestija. Decata od domot 11 Oktomvri sekogash od site dobivaat razni donacii odnosno za da se slikaat za TV site nekako se sekjavaat samo za tie deca, shto ne znaci deka e losho. Se zaborava faktot deka vo Makedonija ima mnogu deca koi ziveat so roditelite, znaci ne se siracinja no se siromashni. Site znaeme deka socijalnata pomosh e minimalna a retko se organiziraat donatorski akcii za socijalnite slucaevi. Ako sakate da ja prifatite mojata sugestija, organizirajte se po principot -Sekoj vo svojot grad.Vo sekoj grad, selo ima semejstva so deca koi edvam imaat za leb i na koj ubavo kje im dojde paketce so obleka, hrana ili novogodishno paketce za decata koi veruvale vie ili ne vo svojot zivot nemale moznost da dobijat. Za niv Dedo Mraz ne postoi.
ps Ova sakav da im go predlozam na administratorite na LP ama neshto mi e zeznato so prakjanje porakji pa po nekolku obidi se otkazav i se odluciv tuka da napisham.

Денес у три саат Пјаца Либерта, како што се договоривме, сите од Скопје да дојдат :back:

Денес у три саат Пјаца Либерта, како што се договоривме, сите од Скопје да дојдат :back:

Ја чекам конечни договори, и каде ќе можам да ви доставам своја донација, би дошла ама немоем, имам две чеда со кои морам бар викендот да им го посветам, и така скапувам секој ден до сто саат на арбајт, затоа не ми се љутете кажете што ќе се договорите и локација каде да донирам..?:pipi:

Шо м`чите бе, вие сопијачи на кафе од Пјаца? :)

Денес падна договор, одбрани се три дена од нареднава недела за донации на збирно место во градот кое го одбравме, ќе се прават и флаери (ако не се чак и направени), па тогаш ќе бидат известени за деталите сите што сакаат да помогнат.

Да ја надополнам псај само.
Збирното место ќе биде на плоштад,највероватно кај дал фуфо,ама ќе бидете известени за секоја промена.
Ќе се делат флаери на случајните минувачи,исто така се што сакате од облека играчки и сл. може да го донесете на плоштад и тие работи ќе се однесат во црвен крст на 29 декември.
Деновите кои ги договоривме се среда,петок и сабота. Едниот термин е од 5 до 7 а другиот мислам беше од 1 до 3,ама не сум баш сигурна,како и да е,до среда ќе има сигурни информации.

Што се однесува до облеката,немира е член на црвен крст и ни рече дека најчесто прашање е какова облека треба да се донесе, дали стара нова,луѓето не знаат можеби и некои од вас се прашуваат.
Значи се што со еден збор е носливо може да се донира,тоа се семејства кои не пребираат дали облеката е во мода,дали е стара 5,10 или 15 години.
Ако има дупче-сошијте го,потрудете се работите да бидат испрани и сл.
Не е битно за која возраст ќе биде тоа,дали за дечиња или за постари значи се е прифатливо,секако да биде носливо.

Известете ги сите што можете за оваа акција,по школи,комшии,роднини ....
Ако имате можност да ископирате примерок од флаерот залепете го каде што мислите дека ќе биде приметен.

Ајде кајганџии да го направиме ова масовно:)

ислам дека во постов опфатив се она што се договаравме денес.

Ај да се надополнам :)
Значи, термините сега за сега се од 13 до 15 (среда, петок и сабота) и од 17 до 19 (сабота) на плоштад, а само во сабота ќе има и пред Бисер (веројатно во двата термина).... За пред Бисер се пријави Мими да собира, за на плоштад во петок вториот термин се пријавив јас, Магде мислам се пријави за петок и сабота и Псај не беше сигурна за среда... За поточно ќе се договориме деновиве...
Е сега, прашањето ми е дали има некој што сака да собира со нас и ако има кога може и каде? :)

^со мене се пријави уште едно девојче да дојде на плоштад,така да може и да се поделиме некои да делат флаери,некои да стојат на местото или да се стои на неколку места....

Очекувајте нова тема денес, со конкретни информации околу акцијата и пунктовите за собирање на донации (облека).
Битно е да се напомене дека се од облека може да се донесе. Ништо не е премногу старо, не се ограничувајте. Акцијата доби целосна поддршка од Црвениот крст на РМ, со кој и во иднина ќе организираме слични активности.

Како и да е, чекајте ја новата тема.

Точкест, побарај ме кога ќе дојдеш онлајн. Треба да издизајнираш едно флаерче.

Флаерите треба да се дистрибуираат по училиштата утре и задутре, со цел да добие на масовност акцијата.

Само во Скопје ќе има собирања? Или ќе се организираат и по другите градови?

Само во Скопје ќе има собирања? Или ќе се организираат и по другите градови?
Да, тоа заборавив да напоменам. Нека се пријават луѓе кои сакаат да организираат акција во нивниот град. Одредете датум и време за донирање, па ќе го објавиме во темата. Не можеме од тука баш да ги организираме и другите градови...

Но, затоа Црвен Крст има подрачни единици во сите градови, па собраните донации може да се достават таму. Запознаени се за акцијава.

Шта би? Не поддржаа од Крстов а :aplauz::je:! Кога ќе го стави Точкест флаерот на Кајгана, ќе напраам копии за делење. Денес од клас ги збирам џиџимиџите... Ќе пишам вечер што сум собрала:pipi: Одам сега да праам тест за лимеси:uvo: Поздрав до сите!

Ај да се надополнам :)
Значи, термините сега за сега се од 13 до 15 (среда, петок и сабота) и од 17 до 19 (сабота) на плоштад, а само во сабота ќе има и пред Бисер (веројатно во двата термина)....

Термините нели ги договоривме вака:

Среда 17-19, Петок 17-19, Сабота 13-15, 17-19?
:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom