Windows на македонски

• Креатор на темата Креатор на темата PetarK
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 април 2005
Мислења
174
Поени од реакции
0
Го има некој(а) веќе инсталирано „пакетот за меѓуврска на македонски јазик“ за Windows? Први впечатоци?

Изгледа доволно интересно за да се проба.
Ќе ви кажам впечатоци утре најверојатно.

Епа луѓе еве сум на Windows XP на македонски, али џабе што е на македонски ништо не го разбирам, боље е англискиот :lol: :lol: Ова е исто како да чачкаш на мобилен со македонско мени и не се снаоѓаш... :lol:

...во право си до некаде. Секогаш ми било потешко да се снајдам на мобилен со српско или македонско мени, отколку со англиско. Повеќето поими што ги знаеме на англиски, тешко ги препознаваме на нашки.

Ај ај ај... Конечно и јас да го видам ова чудо (или глупост на деценијата). Дефинитивно не е за мене. Смешно и детски преводи и поими.

За татко ми да, за нас понапредните - не.

И јас за брзо се откажав, едноставно не можев да се снајдам со многу термини.

Датотека, Прозорец, Откажи.. мене преку таквото ми е од Мозилава македонска, не па сите Прозорци така да ми функционираат.

Aбе немаме ние речник на технички термини, секој си ги преведува онака како што нему најдобро му звучи...Прозорци ЏП на македонски е смејурини живи...да го инсталираш само за сеир и онда формат најбрзо што можеш!

Хехехе, и ја го ремувнав (Remove) прозорци ЏП (Windows XP) на македонски... смешен ми беше па дури и некои реченици што се ептен долги не се гледаа, како што се гледаат кога се на англиски зашто кај нив зборовите т.е. речениците се пократки а во преводот беа подолги... па не се гледаа итн итн. Па си викам што ќе ми е на македонски па го делетнав... :lol:

Реков јас дека не е за Advanced Users како вас... :roll:

Acid напиша:
Реков јас дека не е за Advanced Users како вас... :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom