Тифозите од Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата Vodza
  • Време на започнување Време на започнување
Атанасе дај одговор што значи ТИФОЗИ? и не збори за мзт, темава е за навивачи мислам ако знаеш што значи тифози
Па колку што разбрав си бил во Италија.Веруам дека многу повеќе знаеш што е вистински тифоз ама во права смисла.Зборуам за периодот пред 20 години.Тогаш не сум бил роден и искрено се што говорам е од слики и од импресии на постари.Тоа шо се дешава сега у Кавадарци е рамно на 0.Сега градот има 40000 жители а неможе да се направи салам навивачка група а пред 20 години Кв имало 25000 а имало навивачка група од над 1000 луѓе.Сите средношколци иделе на утакмица.Имало натпревар надвор од Кавадарци а во кавадаречката гимназија нашколо дошле само 10 % од машките.Сите оделе на утакмица.Меѓутоа во секој град има некој човек од власта кој а ебе цела работа.Убаво знаат кавадарчани кој а еба работа со Ф.К Тиквеш,со К.К Орка,со Р.К Тиквеш па и со Ж.Р.К Тиквеш Флорида.Затоа ми е најмногу криво шо сега има интерест за соработка потрајна арно ама некој овој пат од кај нас ја кочи работата.
Впрочем македочето е навикнато ако некој не му ја закочи работата тој сам да си ја укочи.Како на пример овој полиглотот шо се трудеше на англиски да каже нешто.Многу потрагично брату мој е да прашаш каде е Македонија да ти одговорат висорамнина во Русија или каде е Скопје да ти кажат на Косово.Незнам дали види пред два месеци деца во Англија учеле по Географија дека Скопје е главен град на Косово.Тоа е многу потрагично.А Кавадарци за македонски рамки е солиден град а во светски сигурно една точка...поззз

Па колку што разбрав си бил во Италија.Веруам дека многу повеќе знаеш што е вистински тифоз ама во права смисла.Зборуам за периодот пред 20 години.Тогаш не сум бил роден и искрено се што говорам е од слики и од импресии на постари.Тоа шо се дешава сега у Кавадарци е рамно на 0.Сега градот има 40000 жители а неможе да се направи салам навивачка група а пред 20 години Кв имало 25000 а имало навивачка група од над 1000 луѓе.Сите средношколци иделе на утакмица.Имало натпревар надвор од Кавадарци а во кавадаречката гимназија нашколо дошле само 10 % од машките.Сите оделе на утакмица.Меѓутоа во секој град има некој човек од власта кој а ебе цела работа.Убаво знаат кавадарчани кој а еба работа со Ф.К Тиквеш,со К.К Орка,со Р.К Тиквеш па и со Ж.Р.К Тиквеш Флорида.Затоа ми е најмногу криво шо сега има интерест за соработка потрајна арно ама некој овој пат од кај нас ја кочи работата.
Впрочем македочето е навикнато ако некој не му ја закочи работата тој сам да си ја укочи.Како на пример овој полиглотот шо се трудеше на англиски да каже нешто.Многу потрагично брату мој е да прашаш каде е Македонија да ти одговорат висорамнина во Русија или каде е Скопје да ти кажат на Косово.Незнам дали види пред два месеци деца во Англија учеле по Географија дека Скопје е главен град на Косово.Тоа е многу потрагично.А Кавадарци за македонски рамки е солиден град а во светски сигурно една точка...поззз
Избега Од Прашањето...тоа не се тифози и нема врска со тифо култура муабетов

Сега градот има 40000 жители а неможе да се направи салам навивачка група а пред 20 години Кв имало 25000 а имало навивачка група од над 1000 луѓе.

Auuuuu........ Aerodrom ima 120000 ziteli be........... Auuuu..... ja mislev poveke ima, ama malce be..... Kakva TIFO KULTURA poatoi vo Kavadarci so 40000 ziteli........ Znaci ne daj Boze, da igrate vo nekoe elitno klubsko natprevaruvanje i na gostovanje vi dojdat, nekoj TIFOZI ko napolitancite....
POPLAVA,POZAR,ZEMJOTRES............

Ve molam da se zakluci temava pod itno. Kako prvo vo Makedonija, A NAJMALKU VO KAVADARCI ne postoi TIFO SCENA.. Kako prvo od ovie 40000 gragjani, 1000 da go sakaat i navivaat za Feni e premija...Vtoro, mislenjeto na poveke Kavadarcani za Feni e, dosol nekoj Grk, ubavo sto si gi ispra parite, aj ni donese titula, si se zanimavaat decava so neso....Treto, Feni kakva tradicija moze da ima so 3 godini postoenje......... Ako klubot postoi 3 godini, kako moze negovite navivaci da se narekuvaat TIFOZI........ daj sredete se, ima Srbi Hrvati po forumive ke ni se smeat.....TIFO KULTURA-daj be molim ti se, Serifot mi igra neso, cigani na taoani vi lupaat, decinja se sobiraat i se palat na GSE-toa vi e navivackata kultura

Како сте, арни!?
По дома како?:)
Жени бркате?:icon_lol:

Auuuuu........ Aerodrom ima 120000 ziteli be........... Auuuu..... ja mislev poveke ima, ama malce be..... Kakva TIFO KULTURA poatoi vo Kavadarci so 40000 ziteli........ Znaci ne daj Boze, da igrate vo nekoe elitno klubsko natprevaruvanje i na gostovanje vi dojdat, nekoj TIFOZI ko napolitancite....

Ve molam da se zakluci temava pod itno. Kako prvo vo Makedonija, A NAJMALKU VO KAVADARCI ne postoi TIFO SCENA.. Kako prvo od ovie 40000 gragjani, 1000 da go sakaat i navivaat za Feni e premija...Vtoro, mislenjeto na poveke Kavadarcani za Feni e, dosol nekoj Grk, ubavo sto si gi ispra parite, aj ni donese titula, si se zanimavaat decava so neso....Treto, Feni kakva tradicija moze da ima so 3 godini postoenje......... Ako klubot postoi 3 godini, kako moze negovite navivaci da se narekuvaat TIFOZI........ daj sredete se, ima Srbi Hrvati po forumive ke ni se smeat.....TIFO KULTURA-daj be molim ti se, Serifot mi igra neso, cigani na taoani vi lupaat, decinja se sobiraat i se palat na GSE-toa vi e navivackata kultura

МЗТ
Шампион!:vozbud:

Ја читам темава од почеток и навистина ме заитересира. Не сум фан на навивачката група лозари ниту пак на било која друга ,меѓутоа по искажаново факт е дека во Кавадраци постои навивачка култура со традиција.

Што се однесува до тоа дека во периодот на осумдесетитте Аеродром било нива, тоа го имам и претходно слушнато од едни постари скопјани.
Не знам дали е така али доклоку не е некој нека ме исправи(отидов офтопик)

Па да може да се каже дека си донекаде во право.Во Македонија е сурова реалност за спорт.
А за тоа дека Аеродром има 120000 жители мало морген.До некња твои сограѓани кажуваа 70000 сеа некој сака да скока.А и по официјалниот попис Аеродром има нешто повеќе од 70000.Не си правите грди филмови дека Аеродром е 1/4 од Скопје

незнаев дека волку популарна ке ми стане темата посебно не мислев дека скопјанчиштава ке се искомплексираат али ако ако нека си ги :pos2::toe:

Темата е отворена една ден а има 54 поста и 547 прегледи значи се знае кој е Но 1

Повеќе постови има од вас Скопјанчиштава одколку од нас а темата е за КАВАДАРЧАНИ кој има комплекси вие или ние??? :tapp: :helou::helou::helou::helou:

Ете така ем овците на број ем волкот сит.Си отворивте тема ваша и никој не ви речи ништо.Сега колку шо гледам шип.... пардон скопјани повеќе има тука неголи на вашата тема.И подобро да ставиме крај на дискусијата затоа шо секако ние завас ќе останиме сељаци а вие за нас Албанци и крај на прикаската
па стварно на број сте и ние сме сити што ве изругавме:pos2::pos2::pos2:

zimi se jako klip4e sum se otepal od smeenje :pos2::pos2::pos2::pos2: a koj e cirko i jas ne go znam?aj objasni poveke ako sakas

толку време групно мислевте и на крај пак нишо паметно од вас......ГРЕОТА.

п.с сестра ти за мерење да си ја земеш.....тука у ск колку има мерено...
грешка да не си бе де кажи баш колку има?

Zimi se jako klip4e sum se otepal od smeenje :pos2::pos2::pos2::pos2: a koj e cirko i jas ne go znam?aj objasni poveke ako sakas
Цирко е циганот од БТР телевизија нешто смешки што праат !!:pos2::pos2:А цирко е исто тој на аваторот кај дечково

Впрочем македочето е навикнато ако некој не му ја закочи работата тој сам да си ја укочи.Како на пример овој полиглотот шо се трудеше на англиски да каже нешто.Многу потрагично брату мој е да прашаш каде е Македонија да ти одговорат висорамнина во Русија или каде е Скопје да ти кажат на Косово.Незнам дали види пред два месеци деца во Англија учеле по Географија дека Скопје е главен град на Косово.Тоа е многу потрагично.А Кавадарци за македонски рамки е солиден град а во светски сигурно една точка...позззПа колку што разбрав си бил во Италија.Веруам дека многу повеќе знаеш што е вистински тифоз ама во права смисла.Зборуам за периодот пред 20 години.Тогаш не сум бил роден и искрено се што говорам е од слики и од импресии на постари.Тоа шо се дешава сега у Кавадарци е рамно на 0.Сега градот има 40000 жители а неможе да се направи салам навивачка група а пред 20 години Кв имало 25000 а имало навивачка група од над 1000 луѓе.Сите средношколци иделе на утакмица.Имало натпревар надвор од Кавадарци а во кавадаречката гимназија нашколо дошле само 10 % од машките.Сите оделе на утакмица.Меѓутоа во секој град има некој човек од власта кој а ебе цела работа.Убаво знаат кавадарчани кој а еба работа со Ф.К Тиквеш,со К.К Орка,со Р.К Тиквеш па и со Ж.Р.К Тиквеш Флорида.Затоа ми е најмногу криво шо сега има интерест за соработка потрајна арно ама некој овој пат од кај нас ја кочи работата.
Па чим незнаеш што е ја ке ти кажам ex. I TIFOSI DALLA ROMA - навивачите од рим. Тоа значи правиот смисол на ТИФОЗИ односно навивачи. А навивачи на македонски значат- луѓе кој го подржуваат со сета љубов клубот и боите на клубот. А во клуб совпаѓаат навивачите како и во случајов. Ти избега од темата пак се врати на она скопје и кавадарци. За Скопје у светов искрено многу луѓе знаат. Имам другари тука во Италија што знаат каде е скопје и што е, а за друг град кога сум им кажувал да бидам искрен им немам спомнато кавадарци, ама на сите други градови до сега се пукнаа од смеа пошто немаат слушнато а и ги нема на мапа на светот. Така да џабе е да се спомнува некоја Тифо култура од кавадарци во која се некои си 50 души и за која никој нема да слушне на балканов не верувам ни у наредните 100 год. А за фамилѕ и за другите навивачки групи поголеми имаат слушнато многу навивачи на балканско ниво и знаат кој сме!!! позз и ако знаеш нешто за навивачко понашање подучи ги вашите "TIFOSI" за да знаат за во иднина!!:salut::salut:

Ја читам темава од почеток и навистина ме заитересира. Не сум фан на навивачката група лозари ниту пак на било која друга ,меѓутоа по искажаново факт е дека во Кавадраци постои навивачка култура со традиција.

Што се однесува до тоа дека во периодот на осумдесетитте Аеродром било нива, тоа го имам и претходно слушнато од едни постари скопјани.
Не знам дали е така али доклоку не е некој нека ме исправи(отидов офтопик)
Ти и самиот кажуваш дека не си фан така да со ова заклучокот е дека појма немаш што е тифо култура затоа те молам немој да се мешаш таму кај што неможеш да аргументираш. А викаш факт е дека има тифо култура? Кој факт клиповите што се на youtube или муабетите што ги прават лозари на форумов. Па да дојде некој од сттрана да ги прочита ке се изнасмее.Дај не ме зафркавај кој факт воџата на лозари е една мрцина што неможе навивачите да си ги смири да се тепаат, што отишол до основните школи и почнал да лаже дечиња за да одат на утакмици пошто неможе да излаже постари, што носи маица искината стара 500 години и со некои си металски апликации. ДАЈ НЕ ЗАЕБАВАЈ!! :pos2::pos2:А другото што го збориш за скопје вистина е ја ќе ти кажам аеродром дека бил нива. А извини кавадарци господ да не го напраи одма со куќи и згради? Или и он беше нива претходно :pos2::pos2: АЕРОДРОМ како прво значењето на зборот треба да го знаете значи АЕРОДРОМ е АЕРОДРОМ каде што слетуваат авиони и одлетуваат. Значи порано бил АЕРОДРОМОТ на скопје. И од тогаш бидејќи е значаен дел од градот останало името.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom