Цигарите поскапуваат повторно

• Креатор на темата Креатор на темата Litajko
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јеее не поскапуваат!!! Само така се потресовме. Еее ебате медиумите. Веќе не верувам во ништо што ке се каже дур не дојде на дело.

Абе нека поскапат бе никој да не пуши цигари повеќе :)Татко ми пуши Малборо и колко и да ги поскапат се купува,незнам како не му доаѓа паметот.
Се извинувам за постот,пушачи : )

не пушам цигари, тоа е за мене непотребен лукзус :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

За поскапување и до 200 да ги кренат пак ќе се купуваат .... кој како ќе се снајде али битно пак ќе пушат луѓево ...
оФ топиК ...
80% од луѓето Родејка пушат

11.12.2008 12:25

Цигарите немало да поскапат

Министерството за финансии, како надлежна институција, демантира дека е планирано било какво поскапување на цигарите и дека тоа е побарано од производителите на цигари.

„Објавената информација дека наводно Владата упатила барање до производителите за поскапување на цигарите за 35 отсто, и тоа во март следната година, а заради усогласување со ЕУ стандардите, ја сметаме за најобична шпекулација која нема врска со реалноста“, се вели во соопштението од Министерството.

Од Министерството истакнуваат дека Република Македонија во 2007 година ја исполни ЕУ директивата за недискриминација на домашните и увозните цигари, со тоа што изврши изедначување на акцизата кај сите цигари, без оглед на потеклото.

„Уште еднаш повторуваме дека во 2009 година не е планирано никакво зголемување на акцизата на цигарите, ниту пак е побарано од тутунските комбинати да ја зголемат крајната цена на цигарите“, се додава во соопштението.

Вчера весникот „Дневник“, повикувајќи се на високи владини извори, објави дека се подготвува поскапување од 35 проценти, меѓутоа изворите одбиле да дадат повеќе информации, додека портпаролот Шефик Дураки ниту го потврдил, ниту го демантирал поскапувањето.

Извор: A1
Најдобрата вест денес. Уф, нема да ги поскапат. Ми падна камен од срце. Само да не биде и оваа вторава вест шпекулација. :cuc:

Се` дур мене нема да ми текне да се откажам од цигари т.е. се` дур не ми се јави некоја сериозна болест поради која би морала да ги оставам цигарите (пу, пу, пу, не дај боже) нема да се откажам! Па макар и цигарите да ги поскапат дупло, тродупло, макар и непушачиве да ми трубат врз глава!!:nenene:

А ја знаеш онаа старата поговорка: после смрт, болест нема?

Сакаш да кажеш дека џабе се потресовме?! :nesvest:

Добро, колку треба да се глупи македонските медиуми да не можат да објават една ебана вест ко шо треба, поткрепена со потребните факти?!

Како и да е, освен ако не испадне дека и вторава вест е грешна, ова е одлична вест. :tv:

Македонските медиуми се тапа невидена, тие всушност не се медиуми кои пренесуваат информации и информираат туку шират информации за нечии лични интереси.
Како и да е мили мои пушачи (не ме разбирајте погрешно, не мислам на пушачи на мојата кожна пура) јас иако не сум пушач можам да ви кажам дека нема да ви пропадне светот и ако ги поскапат цигарите и за 100%. Еве тука во германијава моментално цигарите се 300% поскапи од кај нас па некои колеги пушачи го решиле проблемот со купување тутун, ризла и филтерчиња, па си виткаат цигари и така им се фаќа поевтино, освен тоа со виткањето можат да штедат на тутун.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom