Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.347
- Локација
- Струмица
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
Да бидам искрен...со доаѓањето на Трифун како спонзор (или што и да е, веќе никој незнае како е со сопственичката структура во Вардар), очекував Вардар да стане тоа што заслужува да биде во нашиот фудбал.
Јас сум навивач на Беласица, неможам да бидам навивач на кој и да било друг клуб, но го почитувам Вардар, заради тоа што е. И секој искрен љубител на фудбалот и спортот воопшто би требало да мисли така.
Но, да се вратам на темата:
Очигледно е дека нешто не штима.
Со таква постава Вардар требаше да гази се пред себе, но не е така.
Зошто?
Дали заради Трифун? Треба да бидеме начисто, зошто влезе Трифун во Вардар? Вардар не заслужил да биде нечие место за докажување или курчење. Таму треба да влезе човек со искрени спортски намери, и никакви други.
Тренерот?
Требаше да биде некој проверен стручњак.
Играчите?
Ако се само за парите...ништо...ако евентуално искажуваат некој бојкот...можеби... Не е се во парите, треба и малце почит. Секогаш има фудбалери, но не смее да се дозволи таква игра...
Па, на крајот, нека се најдат нови!
Знам како им е на Комитите, и иако не поддржувам насилство, ги поддржувам во напорите за конечно враќање на Вардар на вистинскиот пат, изразен макар и на овој начин.
Јас сум навивач на Беласица, неможам да бидам навивач на кој и да било друг клуб, но го почитувам Вардар, заради тоа што е. И секој искрен љубител на фудбалот и спортот воопшто би требало да мисли така.
Но, да се вратам на темата:
Очигледно е дека нешто не штима.
Со таква постава Вардар требаше да гази се пред себе, но не е така.
Зошто?
Дали заради Трифун? Треба да бидеме начисто, зошто влезе Трифун во Вардар? Вардар не заслужил да биде нечие место за докажување или курчење. Таму треба да влезе човек со искрени спортски намери, и никакви други.
Тренерот?
Требаше да биде некој проверен стручњак.
Играчите?
Ако се само за парите...ништо...ако евентуално искажуваат некој бојкот...можеби... Не е се во парите, треба и малце почит. Секогаш има фудбалери, но не смее да се дозволи таква игра...
Па, на крајот, нека се најдат нови!
Знам како им е на Комитите, и иако не поддржувам насилство, ги поддржувам во напорите за конечно враќање на Вардар на вистинскиот пат, изразен макар и на овој начин.