мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.988
- Поени од реакции
- 25.101
Ете ке ти подвлечам
Дали некогаш си пробал свински врат( јас искрено оддамна го немам начекано по продавници) кој е спакован во мрежа и никогаш ама никогаш не се најдува во фрижидерот на продавницата или е спакован во пластична амабалажа, и што е најважно можеш да го сечеш на милион парчиња и пак да го оставиш на отворено нити ке се разлигави нити ке мувлоса. Е тоа беше право сувомеснато а не денешното кое искрено мислам дека допирни точки нема со сувомеснато нити по вкус нити мирис нити трајност. За сланината воопшто да не ни правам муабет. Едноставно врска си нема. Не велам дека не е сланина ама начинот на производство нема допирни точки со сувомеснато месо.Кога ќе се пресече површината се изложува на секакви бактерии. Самото пакување на сувомеснатото го прави заштитено, но со сечењето се овозможува развој на бактериите и кога ќе се изложи на воздух тоа ти е како диско за нив. Затоа јас секогаш купувам само вакуумски спакувани, никогаш од оние рефус на сечење што се.
За гастритисот еден ланзул екстра пред јадење сувомеснати и немаш гајле![]()