Нова војна на Косово, реалност или фикција ?

Srbite na severeno Kosovo imat oruzje i imat moznost da se branat, a i ovoj pat amerika i nato nemat da vlezat vo konfliktot i nitu veruvam deka srbija i rusija bi sedela so skrsteni race da se napravi oluja nad srbite vo severno Kosovo.
A kako sto znaeme albancite se totalno nesposobni da izvrshat nekoj voen plan bez zapadna podrska.

Русија не влегува во војна за србија во никој случај.
Америка дури има корис од косово и целосно од балканот на си оди одовде и никој не и може ништо. Србите ке влезат во ЕУ и ке ќутат.
Ние како и секогач ви историјата ке го кркаме подебелиот крај.
Ама тоа е меч со две острици.
Може да има и друго сценарио од кое Македонците ке бидат добитници.
Секоја Држава има подеми и порази.
Е сега на која од овие држави на балканот име дојден судниот ден.
Епа тука треба внимателно бирање на позиции и делување тивко и од зад грб.
Се ке си биде како рекол бог.
Оди кон поарно, а не кон полошо.
Верувајте.

Русија не влегува во војна за србија во никој случај.
Америка дури има корис од косово и целосно од балканот на си оди одовде и никој не и може ништо. Србите ке влезат во ЕУ и ке ќутат.
Ние како и секогач ви историјата ке го кркаме подебелиот крај.
Ама тоа е меч со две острици.
Може да има и друго сценарио од кое Македонците ке бидат добитници.
Секоја Држава има подеми и порази.
Е сега на која од овие држави на балканот име дојден судниот ден.
Епа тука треба внимателно бирање на позиции и делување тивко и од зад грб.
Се ке си биде како рекол бог.
Оди кон поарно, а не кон полошо.
Верувајте.
Rusija ke i pomogni na srbija koga ke saka taa i koga misli da odi vo rat za kosovo. Nemozat rusite da bidat pogolemi srbi od samite srbi i da napravat nesto koga sanite ne sakat. Rusija napravi dovolno a pak izglasa pro-evropska vlada i pretsedatel, samite se krivi za situacijata.
Makedonija ne postoi, edinstveno kako treta albanska drzava i tolku.

Srbite na severeno Kosovo imat oruzje i imat moznost da se branat, a i ovoj pat amerika i nato nemat da vlezat vo konfliktot i nitu veruvam deka srbija i rusija bi sedela so skrsteni race da se napravi oluja nad srbite vo severno Kosovo.
A kako sto znaeme albancite se totalno nesposobni da izvrshat nekoj voen plan bez zapadna podrska.

Та преку таквото ми е од политички аналитичари кои што си градат мислење според рекла-казала и кафански муабети.

Ти бе, мрфут еден, стварно мислиш дека Русија и Америка ќе се пердашат меѓусебе за Македонија/Србија/Косово/Албанија/Грчка или кој и да е друго на балканов? До толку си улав па да не го сфати тоа досега дека балканов е само марионета и кој како стигне епка по малце...те тука те таму?? Гледам колку Русија ги сака славофонските земји, та мед и млеко тече таму.
Русија си има кризни региони, Осетиго или Осетија (како ти одговара) Америка си го има Косово...Едниот кога ќе чепне по манџата на другиот, и двајцата гладни ќе останат, и тие тоа го знаат.

Што се однесува до темата, заборавате една работа. Читам тука кантонизација не знам ти што...Во Косово уставот веќе им е двојазичен, и српскиот јазик им е официјален јазик заедно со албанскиот. Така да...не знам чуму толку дискусија правите за нешто што веќе постои.
Е сега, ако некој (Србија) настојува да по секоја цена северно Косово се отцепи од Косово, и се припои кон Србија, тогаш не само Македонија, туку целиот Балкан ќе биде на жар...Република Српска, Војводина, Црна Гора, Косово, Прешево, Бујановце, Скопје, кај и да се вртиш.
Ако Србите потегнат иницијатива по секоја цена да имаат етнички граници, тогаш ок, можеби и со војна ќе се нацртаат тие етнички граници. Тогаш...цел балкан ќе се прецртува и не го кажувам тоа како закана или курчење туку како реалност. Дека ништо на балканов никогаш не било "етничко" (иако повеќето тоа го посакуваат) па да денеска некој да потегне таква инцијатива. Тој што ќе ја потегне, ќе губи самиот...

А ти ТМРО, на тие србите од Косово кои биле толку наоружани, побратимите твои словени, те молам кажи им само нека не се изнервираат, дека слушав како за 24 часа пепел ќе не правеле сите, та дури до Охрид ќе стигнеле...немој жифти мене, и кафе и локум ќе им даеме, само тоа чифтето нека не го напунат со барут...не за друго, повеќе ќе пишти отколку штета што ќе напраи..

Каква војна бе?СО толкава војска на НАТО присутна таму?

САД и ЕУ се толку заглавени што едноставно немаат време веќе да се замараат со КОсово.Значи ценам дека во нивните тефтери Албанското прашање на Балканот е завршено.Отсега со нив ке биде или со нас сте или против.Се што ќе направат ќе направат против самите себе.ИСкрено поделбата пишав на една друга тема веќе дека е единствената опција само што немаше никој муда да им каже одма.Одеа етапно а и одлично ова ке им дојде од рака на демократите во србија.Ке може да го претстават ко победа.Исто ко резолуцијата.И така ке ги уништат радикалите.Чим оној Вучич се оддели од нив...Во моментов мора и ЕУ и САД посебно да ја разбијат оската Русија Србија Грција...затоа и ние сме многу битни.Како и независно Косово.А ЕУ е заинтресирана да ја има Србија така да.....

Та преку таквото ми е од политички аналитичари кои што си градат мислење според рекла-казала и кафански муабети.

Ти бе, мрфут еден, стварно мислиш дека Русија и Америка ќе се пердашат меѓусебе за Македонија/Србија/Косово/Албанија/Грчка или кој и да е друго на балканов? До толку си улав па да не го сфати тоа досега дека балканов е само марионета и кој како стигне епка по малце...те тука те таму?? Гледам колку Русија ги сака славофонските земји, та мед и млеко тече таму.
Русија си има кризни региони, Осетиго или Осетија (како ти одговара) Америка си го има Косово...Едниот кога ќе чепне по манџата на другиот, и двајцата гладни ќе останат, и тие тоа го знаат.

Што се однесува до темата, заборавате една работа. Читам тука кантонизација не знам ти што...Во Косово уставот веќе им е двојазичен, и српскиот јазик им е официјален јазик заедно со албанскиот. Така да...не знам чуму толку дискусија правите за нешто што веќе постои.
Е сега, ако некој (Србија) настојува да по секоја цена северно Косово се отцепи од Косово, и се припои кон Србија, тогаш не само Македонија, туку целиот Балкан ќе биде на жар...Република Српска, Војводина, Црна Гора, Косово, Прешево, Бујановце, Скопје, кај и да се вртиш.
Ако Србите потегнат иницијатива по секоја цена да имаат етнички граници, тогаш ок, можеби и со војна ќе се нацртаат тие етнички граници. Тогаш...цел балкан ќе се прецртува и не го кажувам тоа како закана или курчење туку како реалност. Дека ништо на балканов никогаш не било "етничко" (иако повеќето тоа го посакуваат) па да денеска некој да потегне таква инцијатива. Тој што ќе ја потегне, ќе губи самиот...

А ти ТМРО, на тие србите од Косово кои биле толку наоружани, побратимите твои словени, те молам кажи им само нека не се изнервираат, дека слушав како за 24 часа пепел ќе не правеле сите, та дури до Охрид ќе стигнеле...немој жифти мене, и кафе и локум ќе им даеме, само тоа чифтето нека не го напунат со барут...не за друго, повеќе ќе пишти отколку штета што ќе напраи..
Decko svati deka severno kosovo nikogash nema da bide po vlasta na Thaci i Pristina.
Vie ste nikakov problem ako gledame realno, da ne beshe amerika i nato srbite bi ja zavrshile rabotata 1999. Mnogu se falite za uspesi sto ne se ni vashi.

Decko svati deka severno kosovo nikogash nema da bide po vlasta na Thaci i Pristina.
Vie ste nikakov problem ako gledame realno, da ne beshe amerika i nato srbite bi ja zavrshile rabotata 1999. Mnogu se falite za uspesi sto ne se ni vashi.

Ima srbite 2 godini, da zavrsat nesto, zosto ne zavrsea?:pos2:
I moli se da ne se deli Kosovo, bideki... hmmm tesko tebe i na ova mila zemja :toe:

ЦЦЦЦ:vozbud: КАЖИИИИИИИИИ ДО КРАЈ БЕ ИМАЈ МУДААААА ТУУУУУУУУУ ВЕЛИШ СРБИТЕ САКААА СО СРБИЈА, ТОЛКУ И КОСОВАРИТЕ СО АЛБАНИЈА ПА КАЖИ ДО КРАЈ БИДИ РЕАЛЕН:vozbud:

I moli se da ne se deli Kosovo, bideki...
Шок, немој така. Надевај се тешко да не му е на никој затоа што ако на еден му е тешко, на сите ќе им е тешко...вклучувајќи...хммм тебе, и твојата земја.:toe:

Ima srbite 2 godini, da zavrsat nesto, zosto ne zavrsea?:pos2:
I moli se da ne se deli Kosovo, bideki... hmmm tesko tebe i na ova mila zemja :toe:
Zavrshija rabota, posle vie hrbarite vojnici placevte pred kameri kako placi picki i dojde nato i ve spasi. Beshe vojna megju amerika i srbija vie bevte picken dim faktor vo vojnata.
Lele stvarno, opasni ste be...:pos2:

Да имаше баба муда, дедо ќе си го викав.

Да не беа хрватите, македонците, албанците, бошњаците, црногорците, маџарите, турците, Србија немаше ни да постои.
Така да, ако така гледаш и споредуваш, и србите се фалат за успеси што не се нивни.
Успех е тоа кога нешто ќе завршиш. Косово е завршена работа.
Најискрено ти кажувам, ако Србија потегне да има чисти етнички граници, самата ќе се заебе, дека на пример до Ниш нема срби...(добро освен тие што мислат дека е кул да си србин)...Прешево не се срби, север таму сите се маџари, Војводина ќе се отцепи...и после шо прајме? Србија и Црна гора...па Србија и Војводина, и на крај Србија и Фрушка Гора...или ни тоа нема да остане.

Србите сами си го нанесоа поразот. Мирен дом да имаш, треба домаќин со ак'л да си...
Ама нејсе, терај си ти со побратимите твои срби та нели, словени се тие...тие ќе те спасат тебе од клетите Албанци. Уживај чоече.

ЦЦЦЦ:vozbud: КАЖИИИИИИИИИ ДО КРАЈ БЕ ИМАЈ МУДААААА ТУУУУУУУУУ ВЕЛИШ СРБИТЕ САКААА СО СРБИЈА, ТОЛКУ И КОСОВАРИТЕ СО АЛБАНИЈА ПА КАЖИ ДО КРАЈ БИДИ РЕАЛЕН:vozbud:

ПА ЧИТАЈ БЕ НЕ ТУКУ САМО СЕ ДЕРИ КОЛКУ ДА ТИ СЕ БРОИ ДЕМЕК ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ИМАМ ПОСТ НАПИШАНОООООООООО ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, КУКУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ..

Си пишува таму, дека ако се потегне иницијатива за етнички граници, секој ќе се натегне да си ги прецрта границити. Вклучувајќи од север, до Југ. Од Хрватска, па се до Македонија. Или па треба мапа да ти отворам да видиш кои се држави се вклучени во тој опсег север-југ на балканов?

Да имаше баба муда, дедо ќе си го викав.

Да не беа хрватите, македонците, албанците, бошњаците, црногорците, маџарите, турците, Србија немаше ни да постои.
Така да, ако така гледаш и споредуваш, и србите се фалат за успеси што не се нивни.
Успех е тоа кога нешто ќе завршиш. Косово е завршена работа.
Најискрено ти кажувам, ако Србија потегне да има чисти етнички граници, самата ќе се заебе, дека на пример до Ниш нема срби...(добро освен тие што мислат дека е кул да си србин)...Прешево не се срби, север таму сите се маџари, Војводина ќе се отцепи...и после шо прајме? Србија и Црна гора...па Србија и Војводина, и на крај Србија и Фрушка Гора...или ни тоа нема да остане.

Србите сами си го нанесоа поразот. Мирен дом да имаш, треба домаќин со ак'л да си...
Ама нејсе, терај си ти со побратимите твои срби та нели, словени се тие...тие ќе те спасат тебе од клетите Албанци. Уживај чоече.
Gledam mngu malo znaenje imas i mnogu propaganda vodish, da crnogorcite se ponosni sto turcite gi stavaa na kopja i sto 5000 crnogorci mu go piknaa na 50000 turci i poturceni a i nikogash ne bea osvoeni.
Samo ve cekam da pocnite tamu pa toa ke bide krajot.

Gledam mngu malo znaenje imas i mnogu propaganda vodish, da crnogorcite se ponosni sto turcite i vas be stava na kopji i sto 5000 crnogorci mu go piknaa na 50000 turci i poturceni a i nikogash ne bea osvoeni.
Samo ve cekam da pocnite tamu pa toa ke bide krajot.

Па даааааа, та нели мора некако да те разделам јас тебе од побратимите твои словени за полесно после да можам да ве освојам. Дека вака побратимени, ептен сте сложни па потешко е...
Јебига, ептен ми е криво..(на лево додуша) што ете ти интелект невиден од светски размери, ме откри. Аферим нека ти е.

Границите на Балкан,никогаш не са били етнически.Ова не е сирене да го отрежеш.Кога има големи малцинства се изселват големи части от нив.Ова е донекаде практика за далготраен мир.Не е добро,па врши работа.Нека Косово и СР да подпишат договор и доброволно да се изселане и Косово да изплати териториите на србите,които ке ги напуштат.Ова ке реши проблема со Косово еднаш за винаги.Србите знаат,дека са изгубили Косово,но чекат чудо.Това може да влоши нештата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom