realen_07
Опозиционер
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 3.636
- Поени од реакции
- 134
Тоа беше колку да неседнеш на трикот (а знаев дека ќе наседнеш), за да ти докажам колку си провиден во твоите лаги и менливи ставови.Како прва забелешка, каде во линкот што го даде Бакојани тврди дека никој не може да има екслузивитет над терминот МАКЕДОНСКИ ?
Следи пример

Чуден е овој твој пост во кој тврдиш дека ставот на Бакојани (што е и став на Грција) "се однесува само во однос на името во географска конотација, не народот и јазик."Нејзиниот став се однесува во однос на името во географска конотација, не народот и јазик.
Па ти бе братот секој ден не убедуваш тука дека грците преку името, всушност целат на народот и јазикот.
Еве едно од твоите мислења:
Гледаш ли ти тука контрадикторност, со која во еден пост со кој сакаш да ја одбраниш изјавата на Груевски, тврдиш дека ставовите на Грција се однесуваат во однос на името во географска конотација, за да во зависност од ситуацијата, во друг тврдиш дека борбата на Грција не е за името, туку за идентитетот, и дека името е само шминка.Борбата на Грција не е за името, туку за идентитетот. Името е само шминка.
Грците нема да прифатат само промена на име а задржување на идентитетот бидејќи ништо не добиваат со тоа.
Поентата на целиот спор е да нема “Македонци“.
Ова е само еден од повеќето примери.
Сам се фаќаш во сопствените замки па после Реален ти е крив.
Да бев на твое место, би се откажал од понатамошно инаетење.
Аха. Само ти радувај сеЗатоа една лага е позади тебе

Не одиме понатаму.Одиме понатаму.
Ајде со аргументи да збориме, бидејќи умешно ми бегаш.
Кој живеел на оваа територија за ние да бидеме нивни потомци?
И што од ова тврдење дека сме потомци на сите народи кои живееле на оваа земја не е точно, односно е грешно?
Од причина што темата која сакаш да ја вратиш, а која беше отворена поради политичките последици од такви и слични изјави, е до последната буква апсорбирана. А за тоа кој бил во право а кој не, сведочат постовите напишани во неа.
Сега одиме понатаму.
Да да. Исто како и 90-те проценти исполнети бенџмаркови на владата, или 1,3-те проценти инциденти за време на последните избори.Откако падна првата лага, 80% од демагогиите погоре ти паѓаат во вода.
Убаво што праша.Што имаше ова врска, која е поврзаноста на овие две реченици?
Поврзаноста е во тоа што ти тврдиш дека наводно во почетокот на деведеситтите години, некои политички структури т.е. СДСМ, намерно го одолговлекувале зачленувањето во ООН (што не е точно, барем според мене) само за да исценираат конфликт со грција, со кој подоцна ќе не условува.
Апсурд или вистина ?
Следејќи те тебе, јас тврдам дека ДПМНЕ можејќи да го реши спорот, намерно не држи надвор од ЕУ и НАТО, сакајќи да подоцна на некој начин не присоедини со маика Блгариа.
Апсурд или вистина?
колку има сериозност и точност во твоето тврдење, исто толку има и во моето.
Ете таму е поврзаноста.
Иако погоре ти ја посочив сериозноста на овие прашања, гледам дека си упорен во докажувањето на диригираната конструкција, па затоа и ќе посветам малку повеќе внимание околу ова.Пак те прашувам:
Објасни ми, како е можно Словенија да е примена во ООН на 22 мај 1992 година?
Каде бевме ние и зашто чекавме дури до јули-август за да поднесеме апликација?
Напоменувам, на Македонија и беше понудено пакет влегување заедно со Словенија, на кое Грција ќе беше немоќна да се спротивстави.
Но пред тоа.
Одговори ми дали е точно дека во една наша дискусија, ти напиша дека проблемот со името, не датира од деведесеттите, туку дека грците својот план го ковеле уште во крајот на седумдесеттите и почетокот на осумдесеттите. Одговори ми со да или не, за да не морам да го пребарувам постот.
Информацијата, не можев да ја најдам, па би те замолил да ми доставиш линк, или евентуално дата и година на изјавата од Васил Тупурковски, доколку само тој ти е аргумент. А доколку има и други, те молам конкретно да посочиш.Нели тебе те држи меморијата добро и одлично бараташ Гугл па најди ја и оваа информација.
Хинт: Васил Тупурковски.
Нападот, не секогаш е најдобра одбранаСе читаш ли бе, која е мојата пропаганда?
Тоа што неможам да се помирам со лагите и конструкциите на неколку Ботови кои спамираат со политичко агитирање?

Кога водиш дискусија со мене, задржи се само на моите ставови и аргументи, и на тоа што Јас лично сум го напишал.Или не е дозволено некој да ви противречи, посебно на лажните ликови ко тебе и Самоубицата?
Македонското во мене, го имам докажано, и ќе продолжам да го докажувам.....но на дело.Си ги видел ли темите кои што сум ги отварал досега, ако не, пробај.. ќе научиш многу работи кои можеби ќе допринесат за зајакнување на македонското во тебе.
Го ценам твојот труд, но далеку од тоа да мислиш дека твоите теми ќе придонесат за мојот македонизам. Количината која ја поседувам ми е сосема доволна, а ова ќе го сватам како уште еден од плејадата ниски удари.
И напротив од твоето напротив. Можам да докажам дека нападот од твоја страна за бегање од аргументи, е всушност твоја одбрана од моите аргументи. Но не е сега моментот.Напротив, настрана твојата дрска умешност за бегање од аргументите, јас воопшто не се чувствувам загрозен од твоја страна.
Задоволство ми е да ти ја отежнувам задачата![]()
Спомнав нели дека нападот, не секогаш е најдобра одбрана.
Повели, докажи ја променливоста на моите ставови, исто како што тоа Јас го направив на почетокот на постот.И самиот се гордееше како тоа сите твои ставови во врска со името се поклопуваат со тие на Б.Ц. а неуморно ни докажуваше дека тој добро ни мислел.
Ако се водам од заклучокот дека ставовите на Бранко се цврсти ко пудинг, тогаш разбирливо е како фигурираат твоите.
Хаха. Немој душегрижнику да береш гајле за мојот калап.Јас сум остар на зборови, можеби грдо ти звучи, но јас сето она кое ти го посочувам.. го мислам од срце.
А кој збори од срце, не лаже.
Ниту имам намера да глумам интелектуалец, не збирам титули, ниту ме интересира дали тебе те иритирам или не.
Од твојот калап човек не бива, можеби си од видот на Фрчко- анационален профитер, па така ќе го разберам сето она кое го пропагираш дрско на форумов.
Чисто како информација за тебе, моето место во општеството е профилирано со деветгодишен континуитет во мојата професија и кариера, која нема ама баш никаква допирна точка со политиката, новинарството, и сите преостанати дејности кои може да се поврзат со првите две. Така да не ми ни паѓа на памет, никаква преадаптација.
Политиката и политизирањето се само последица или колатерална штета на општеството во кое живееме.
Од таа гледна точка, секое мислење кое ќе го дадам на форумов, може да го сметаш како индивидуално...ти се бендисало тоа тебе или не.
Присуството на форумот свати го како мое хоби (се надевам како и присуството на повеќето членови на Кајгана), кое мора да признам дека понекогаш и ми одзема поголем дел од слободното време.
Доколку ти твоето присуство на форумот го гледаш како оставање печат и отскочна даска за некоја идна политичка кариера или нешто слично, немам ништо против таа кариера да почнеш да ја градиш во дискусиите со мене. Дури, и ќе ми претставува задоволство.
Но пред се, нека тоа биде на ниво, за да бидеш достоен на задачата која ја извршуваш.
Инаку што е до мене, јас во дискусија сум лесно прилагодлив. Па така во зависност од соговорникот со кој дискутирам, го адаптирам и начинот и нивото. Сега за сега мислам дека не сум те преценил, па токму затоа и ти напоменав да внимаваш на тонот и нивото.
Но сепак тоа си е твое право и твој избор, па доколку и во иднана сакаш да изиграваш форумски фраер, повели и изигравај.
ТакоџеИ ова не е толку од мене![]()