СДСМ во одбрана на Грција по однос на тужбата во Хаг

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Како прва забелешка, каде во линкот што го даде Бакојани тврди дека никој не може да има екслузивитет над терминот МАКЕДОНСКИ ?
Тоа беше колку да неседнеш на трикот (а знаев дека ќе наседнеш), за да ти докажам колку си провиден во твоите лаги и менливи ставови.
Следи пример :)
Нејзиниот став се однесува во однос на името во географска конотација, не народот и јазик.
Чуден е овој твој пост во кој тврдиш дека ставот на Бакојани (што е и став на Грција) "се однесува само во однос на името во географска конотација, не народот и јазик."

Па ти бе братот секој ден не убедуваш тука дека грците преку името, всушност целат на народот и јазикот.
Еве едно од твоите мислења:
Борбата на Грција не е за името, туку за идентитетот. Името е само шминка.
Грците нема да прифатат само промена на име а задржување на идентитетот бидејќи ништо не добиваат со тоа.
Поентата на целиот спор е да нема “Македонци“.
Гледаш ли ти тука контрадикторност, со која во еден пост со кој сакаш да ја одбраниш изјавата на Груевски, тврдиш дека ставовите на Грција се однесуваат во однос на името во географска конотација, за да во зависност од ситуацијата, во друг тврдиш дека борбата на Грција не е за името, туку за идентитетот, и дека името е само шминка.

Ова е само еден од повеќето примери.
Сам се фаќаш во сопствените замки па после Реален ти е крив.
Да бев на твое место, би се откажал од понатамошно инаетење.
Затоа една лага е позади тебе
Аха. Само ти радувај се :)
Одиме понатаму.
Ајде со аргументи да збориме, бидејќи умешно ми бегаш.
Кој живеел на оваа територија за ние да бидеме нивни потомци?
И што од ова тврдење дека сме потомци на сите народи кои живееле на оваа земја не е точно, односно е грешно?
Не одиме понатаму.
Од причина што темата која сакаш да ја вратиш, а која беше отворена поради политичките последици од такви и слични изјави, е до последната буква апсорбирана. А за тоа кој бил во право а кој не, сведочат постовите напишани во неа.

Сега одиме понатаму.
Откако падна првата лага, 80% од демагогиите погоре ти паѓаат во вода.
Да да. Исто како и 90-те проценти исполнети бенџмаркови на владата, или 1,3-те проценти инциденти за време на последните избори.

Што имаше ова врска, која е поврзаноста на овие две реченици?
Убаво што праша.
Поврзаноста е во тоа што ти тврдиш дека наводно во почетокот на деведеситтите години, некои политички структури т.е. СДСМ, намерно го одолговлекувале зачленувањето во ООН (што не е точно, барем според мене) само за да исценираат конфликт со грција, со кој подоцна ќе не условува.
Апсурд или вистина ?
Следејќи те тебе, јас тврдам дека ДПМНЕ можејќи да го реши спорот, намерно не држи надвор од ЕУ и НАТО, сакајќи да подоцна на некој начин не присоедини со маика Блгариа.
Апсурд или вистина?

колку има сериозност и точност во твоето тврдење, исто толку има и во моето.
Ете таму е поврзаноста.
Пак те прашувам:
Објасни ми, како е можно Словенија да е примена во ООН на 22 мај 1992 година?
Каде бевме ние и зашто чекавме дури до јули-август за да поднесеме апликација?
Напоменувам, на Македонија и беше понудено пакет влегување заедно со Словенија, на кое Грција ќе беше немоќна да се спротивстави.
Иако погоре ти ја посочив сериозноста на овие прашања, гледам дека си упорен во докажувањето на диригираната конструкција, па затоа и ќе посветам малку повеќе внимание околу ова.
Но пред тоа.
Одговори ми дали е точно дека во една наша дискусија, ти напиша дека проблемот со името, не датира од деведесеттите, туку дека грците својот план го ковеле уште во крајот на седумдесеттите и почетокот на осумдесеттите. Одговори ми со да или не, за да не морам да го пребарувам постот.
Нели тебе те држи меморијата добро и одлично бараташ Гугл па најди ја и оваа информација.
Хинт: Васил Тупурковски.
Информацијата, не можев да ја најдам, па би те замолил да ми доставиш линк, или евентуално дата и година на изјавата од Васил Тупурковски, доколку само тој ти е аргумент. А доколку има и други, те молам конкретно да посочиш.
Се читаш ли бе, која е мојата пропаганда?

Тоа што неможам да се помирам со лагите и конструкциите на неколку Ботови кои спамираат со политичко агитирање?
Нападот, не секогаш е најдобра одбрана :)
Или не е дозволено некој да ви противречи, посебно на лажните ликови ко тебе и Самоубицата?
Кога водиш дискусија со мене, задржи се само на моите ставови и аргументи, и на тоа што Јас лично сум го напишал.
Си ги видел ли темите кои што сум ги отварал досега, ако не, пробај.. ќе научиш многу работи кои можеби ќе допринесат за зајакнување на македонското во тебе.
Македонското во мене, го имам докажано, и ќе продолжам да го докажувам.....но на дело.
Го ценам твојот труд, но далеку од тоа да мислиш дека твоите теми ќе придонесат за мојот македонизам. Количината која ја поседувам ми е сосема доволна, а ова ќе го сватам како уште еден од плејадата ниски удари.
Напротив, настрана твојата дрска умешност за бегање од аргументите, јас воопшто не се чувствувам загрозен од твоја страна.
Задоволство ми е да ти ја отежнувам задачата :)
И напротив од твоето напротив. Можам да докажам дека нападот од твоја страна за бегање од аргументи, е всушност твоја одбрана од моите аргументи. Но не е сега моментот.
Спомнав нели дека нападот, не секогаш е најдобра одбрана.
И самиот се гордееше како тоа сите твои ставови во врска со името се поклопуваат со тие на Б.Ц. а неуморно ни докажуваше дека тој добро ни мислел.
Ако се водам од заклучокот дека ставовите на Бранко се цврсти ко пудинг, тогаш разбирливо е како фигурираат твоите.
Повели, докажи ја променливоста на моите ставови, исто како што тоа Јас го направив на почетокот на постот.
Јас сум остар на зборови, можеби грдо ти звучи, но јас сето она кое ти го посочувам.. го мислам од срце.

А кој збори од срце, не лаже.

Ниту имам намера да глумам интелектуалец, не збирам титули, ниту ме интересира дали тебе те иритирам или не.
Од твојот калап човек не бива, можеби си од видот на Фрчко- анационален профитер, па така ќе го разберам сето она кое го пропагираш дрско на форумов.
Хаха. Немој душегрижнику да береш гајле за мојот калап.
Чисто како информација за тебе, моето место во општеството е профилирано со деветгодишен континуитет во мојата професија и кариера, која нема ама баш никаква допирна точка со политиката, новинарството, и сите преостанати дејности кои може да се поврзат со првите две. Така да не ми ни паѓа на памет, никаква преадаптација.
Политиката и политизирањето се само последица или колатерална штета на општеството во кое живееме.
Од таа гледна точка, секое мислење кое ќе го дадам на форумов, може да го сметаш како индивидуално...ти се бендисало тоа тебе или не.

Присуството на форумот свати го како мое хоби (се надевам како и присуството на повеќето членови на Кајгана), кое мора да признам дека понекогаш и ми одзема поголем дел од слободното време.

Доколку ти твоето присуство на форумот го гледаш како оставање печат и отскочна даска за некоја идна политичка кариера или нешто слично, немам ништо против таа кариера да почнеш да ја градиш во дискусиите со мене. Дури, и ќе ми претставува задоволство.
Но пред се, нека тоа биде на ниво, за да бидеш достоен на задачата која ја извршуваш.

Инаку што е до мене, јас во дискусија сум лесно прилагодлив. Па така во зависност од соговорникот со кој дискутирам, го адаптирам и начинот и нивото. Сега за сега мислам дека не сум те преценил, па токму затоа и ти напоменав да внимаваш на тонот и нивото.
Но сепак тоа си е твое право и твој избор, па доколку и во иднана сакаш да изиграваш форумски фраер, повели и изигравај.

И ова не е толку од мене :)
Такоџе :)

АБЦ, треба повеќе да спиеш пошто сам си се демантираш во двете реченици!!!

Ако сме ја загубиле подршката на КИНА (непобитен факт), земја во совет за безбедност и која има милијарда луѓе колку луд треба да е човек или цела влада тоа да го направи?

Не се согласувам!

Ако се прекинат преговорите не си обврзан на ништо! Имавме шанса а не се прекинаа и се прашувам зошто? Чии интереси застапуваме македонски или грчки?

Има еден збор што се вика фарса ама ај да не го употребувам.

Boldiranoto e izjava na Tupurkovski.
Edna od prichinite, za bojkot na izborite 1994godina beshe i idejata da ne im se dade legitimnost na odlukite koi ke gi donese sobranieto.Imashe soznanija deka promenata na ime trebashe da se zavrshi vo toj sobraniski mandat.
Za da obezbedat sigurna pobeda Gligorov i tajfata napravija drzok i flagranten falsifikat.Imeno izbornata komisija objavi za izborot na Gligorov 1.315 000 zapishani glasachi a za izbor na pratenici 1.498 000 glasachi.A treba imame edinstven glasachki spisok.
Vtora rabota koja ukazuva i go potvrduva falsifikatot e 130 000 iljadi nevazechki glasachki livchinja za Ljubisha Georgievski.
Koga ke go dobieme odgovorot koj i za chii interesi ja napravi kompletnata smena na mesnite OK na VMRO DPMNE 1996 i go "kupi" Ljubcho Georgievski ke "znaeme" chii interesi zastapuvale "KUPUVACHITE"-MKEDONSKI SIGURNO NE.

ВанчевТодор, тоа е се ок ама ни ти не ми одговараш зашто не се прекинат преговорите кога може да завршат само на наша штета? Не избегнувај одговор!

Идјата на ВанчевТодор е да преку изјавите на директниот и , тогаш, овластениот преговорач Васил Тупурковски ги презентира фактите околу чинот на влегување на РМ во ООН. Тоа е директна и информација, која порано, не сме ја имале. Монополот над медиумите во РМ си направи своето. Од оваа информација се гледаат јасно позициите на, тогаш, водечките луѓе во РМ. Пред се на Киро Глигоров, тогаш Претседател на РМ и икона на СДСМ. Се гледа , многу јасно, неговата предавничка улога и негова , скоро патолошка, приврзаност кон Југославија ( Србија). Таа историска шанса која сме ја имале, а кој тој директно, од позиција на Претседател на РМ, свесно не ја искористил, повеќе за жал никогаш повеќе не може да се обнови. Се, наваму е крпење, со изнудени одстапки на РМ. Затоа не ги мешај“ милијардите“ на Тупурковски. Овие настани беа многу пред време на фамозните “ милијарди“. Е, има една можност предавникот Киро Глигоров тоа да го демантира. Дека тоа што го изјавил Васил Тупурковски пред неколлу години во ФОКУС не е вистиното. ФОКУС се печати и чита во Македонија. Не се издава во Шриланка, па да се правда дека тестот му бил недостапен. Но, факт, дека за овие неколку години (4) од излегување на интервјуто на Тупурковски не реагирал на текстот на искажаното, јасно зборува дека кажаното од Тупурковски е вистина. Со тоа се потврдува неговата предавничка, непатриотска позиција за време на неговото претседателствување на РМ. А, се поради неговото пројугословенство ( просрпство). Затоа, тој пензионерските денови ги минуваше во Белград, а не во Македонија. Толку ја сакал Македонија.

Intervjuto e novo od 08 ili 15 Februari 2008 godina, a i odgovor imashe:
KRIVICHNATA PRIJAVA PROTIV TUPURKOVSKI ZA TAJVANSKITE KREDITI-stara i isprobana KOMUNJARSKA metoda za "DEMANT".

Тоа беше колку да неседнеш на трикот (а знаев дека ќе наседнеш), за да ти докажам колку си провиден во твоите лаги и менливи ставови.
Следи пример :)
Чуден е овој твој пост во кој тврдиш дека ставот на Бакојани (што е и став на Грција) "се однесува само во однос на името во географска конотација, не народот и јазик."

Па ти бе братот секој ден не убедуваш тука дека грците преку името, всушност целат на народот и јазикот.
Еве едно од твоите мислења:

Гледаш ли ти тука контрадикторност, со која во еден пост со кој сакаш да ја одбраниш изјавата на Груевски, тврдиш дека ставовите на Грција се однесуваат во однос на името во географска конотација, за да во зависност од ситуацијата, во друг тврдиш дека борбата на Грција не е за името, туку за идентитетот, и дека името е само шминка.

:kesa:

Бедно друже, навистина веруваш дека можеш да си играш со здравиот разум? пих.. фатен во провидна лага и нормално мораше да изманипулира...

Одговори конкретно:

1.Кој е ставот на Бакојани кој ти го постираше?
КАЖИ ГО?

2.Дали во тој цитиран став таа алудира екслузивност на МАКЕДОНСКИ?

И јас не тврдам ништо, тоа е едноставно нејзиниот ЦИТИРАН став на линкот кој Ти го постираше. Толку.
Таа не алудира, ниту Грците некогаш јавно ќе кажат, затоа секогаш ќе повторувам на нивната вистинска намера.

Која го прави сето ова уште посмешно со оглед дека ти си тој кој се залага за промена на името по рецепт на Бранко.
Правдајќи го дека “има став“ не е битно каков нели. :)

Џабе си играш играчки ова не ти поминува.
Нема никаква контрадикторност.

Ставот на Груевски е 100% исправен, оди повторно препрочитај ја темата да ги видиш и останатите мислења, доколку моето не ти тежи доволно, па преброј се.

И повторно бидејќи додека не ми одговориш не те пуштам, ќе ти го постирам во секоја реплика сакал нејќел:

Кој живеел на оваа територија за ние да бидеме нивни потомци?

И што од ова тврдење дека сме потомци на сите народи кои живееле на оваа земја не е точно, односно е грешно?

Од причина што темата која сакаш да ја вратиш, а која беше отворена поради политичките последици од такви и слични изјави, е до последната буква апсорбирана. А за тоа кој бил во право а кој не, сведочат постовите напишани во неа.

Па сведочат, затоа оди повторно препрочитај ги истите.

Доколку Груевски рекол: Ние сме директни наследници на Александар Македонски, дури тогаш ќе имаше политички последици.

А во неговиот одговор стоеше дека сме наследници на сите оние кои живееле на овие простори.
Ако си доволно интелигентен а не извитоперен политички, ќе знаеш дека тука живееле Македонците.

Подобар одговор и неможел да даде, како политичар. А да имаше негативни политички последици сега ќе ги видевме, кај се реакциите во однос на таа изјава?:) Немит. Затоа пак, one down.

Убаво што праша.
Поврзаноста е во тоа што ти тврдиш дека наводно во почетокот на деведеситтите години, некои политички структури т.е. СДСМ, намерно го одолговлекувале зачленувањето во ООН (што не е точно, барем според мене) само за да исценираат конфликт со грција, со кој подоцна ќе не условува.
Апсурд или вистина ?
Следејќи те тебе, јас тврдам дека ДПМНЕ можејќи да го реши спорот, намерно не држи надвор од ЕУ и НАТО, сакајќи да подоцна на некој начин не присоедини со маика Блгариа.
Апсурд или вистина?

Јас не тврдам, јас презентирам АРГУМЕНТИ:

Европската Заедница, следејќи го процесот на сукцесија на поранешна СФРЈ, како и процесот на дисолуција на поранешниот СССР формира Конференција за Југославија во чии рамки формира и Арбитражна комисија во состав претседателите на уставните судови на пет земји членки на Европската Заедница. Советот на Европската Заедница на 17 декември 1991 година утврди Насоки за признавање на новите држави во Источна Европа и во Советскиот Сојуз и Декларација за Југославија. Во согласност со овие акти, Арбитражната комисија на Конференцијата за Југославија усвои Извештај во којшто утврди дека Република Македонија ги исполнува условите од Насоките за признавање на новите држави во Источна Европа и во Советскиот Сојуз и од Декларацијата за Југославија, и дека “употребата на името Македонија не содржи какви и да е територијални претензии кон друга држава“, како и дека единствено Македонија и Словенија од републиките во поранешна СФРЈ заслужуваат признавање како самостојни и суверени држави.

-------------------------------------------

После оваа декларација Словенија беше примена во ООН на 22 мај 1992 година , значи ..примена.

А што се случи со Македонија во меѓувреме..???

------------------------------

Истовремено, Собранието на Република Македонија на седницата одржана на 29 јули 1992 година донесе Одлука за стапување на Република Македонија во членство на Организацијата на Обединетите Нации (“Службен весник на РМ“ број 46/1992). За жал, барањето до Обединетите Нации за прием на Република Македонија како самостојна и суверена држава во нејзино членство, претседателот на Републиката го достави дури на 7 јануари 1993 година, откако на прес конференција на портпаролот на генералниот секретар на ОН во Њујорк на 3 јануари 1993 година беше објавено дека Република Македонија “се уште нема поднеснено барање за членство во Обединетите Нации“.

колку има сериозност и точност во твоето тврдење, исто толку има и во моето.
Ете таму е поврзаноста.

Значи едното е ДОКАЖАНО, а твоето е само манипулативно пласирање на тези.

Иако погоре ти ја посочив сериозноста на овие прашања, гледам дека си упорен во докажувањето на диригираната конструкција, па затоа и ќе посветам малку повеќе внимание околу ова.

Жално. Ги имаш аргументите пред нос,а пак подметнуваш диригирани фрази.

Во контекст на диригираната конструкција едно твое контрадикторно мислење :

Струмникс друже.

Кога бројки се изнесуваат на маса, нема толкување, нема местенки, нема претпоставки, нема манипулација, нема аргументи.
Има само факти.
Единствено бројките се релевантни.

Каде е тука манипулацијата ?
И кој лаже ?

И готово. Ќе се види кој ја манипулира јавноста.
.

Ете убаво кажано, сега качи се 3 цитати погоре и ги имаш фактите.

Воедно и одгворот кој манипулира и лаже. :)

Но пред тоа.
Одговори ми дали е точно дека во една наша дискусија, ти напиша дека проблемот со името, не датира од деведесеттите, туку дека грците својот план го ковеле уште во крајот на седумдесеттите и почетокот на осумдесеттите. Одговори ми со да или не, за да не морам да го пребарувам постот.

Пребарувај. Јас искрено не памтам.
Она кое можеби мислиш, е почетокот на Грчката пропаганда 1977 со откривањето на гробницата на Филип (наводно) после што почнува светската пропаганда за нивното потекло.

Информацијата, не можев да ја најдам, па би те замолил да ми доставиш линк, или евентуално дата и година на изјавата од Васил Тупурковски, доколку само тој ти е аргумент. А доколку има и други, те молам конкретно да посочиш

Го имаш целосното интервју постирано од ВанчевТодор, од Фокус со датум.

А конкретно ти посочив аргументи погоре.

Македонското во мене, го имам докажано, и ќе продолжам да го докажувам.....но на дело.
Го ценам твојот труд, но далеку од тоа да мислиш дека твоите теми ќе придонесат за мојот македонизам. Количината која ја поседувам ми е сосема доволна, а ова ќе го сватам како уште еден од плејадата ниски удари.

Кога би ги причитал, би научил за моите ставови. И мојата ориентираност која ти сакаш да ја извалкаш.
А само како пропратна корист од моите текстови може да извлечеш знаење.

И напротив од твоето напротив. Можам да докажам дека нападот од твоја страна за бегање од аргументи, е всушност твоја одбрана од моите аргументи. Но не е сега моментот.
Спомнав нели дека нападот, не секогаш е најдобра одбрана.
Повели, докажи ја променливоста на моите ставови, исто како што тоа Јас го направив на почетокот на постот.

Поентата е дека ти немаш став. :) Туку го моделираш според ставот на Бранко.
И воопшто немислам да ти ловам постови, сите го имаат тоа забележано при што и ти самиот си свесен. Лудило глумење... :nenene:

Доколку ти твоето присуство на форумот го гледаш како оставање печат и отскочна даска за некоја идна политичка кариера или нешто слично, немам ништо против таа кариера да почнеш да ја градиш во дискусиите со мене. Дури, и ќе ми претставува задоволство.
Но пред се, нека тоа биде на ниво, за да бидеш достоен на задачата која ја извршуваш.

Не се преценувај :) Туф туф се запењи.
Секогаш ќе најдам време да ги разбијам манипулациите кои штетат на општото здраво мислење, изразени преку наведување и политичко агитирање од твоја страна.

Инаку што е до мене, јас во дискусија сум лесно прилагодлив. Па така во зависност од соговорникот со кој дискутирам, го адаптирам и начинот и нивото. Сега за сега мислам дека не сум те преценил, па токму затоа и ти напоменав да внимаваш на тонот и нивото.
Но сепак тоа си е твое право и твој избор, па доколку и во иднана сакаш да изиграваш форумски фраер, повели и изигравај.

Проблемот во нашата дискусија не лежи во нивото на дискутирање, туку во лагите презентирани од твоја страна.
Па според тоа и си го добиваш заслужениот однос.

ВанчевТодор, тоа е се ок ама ни ти не ми одговараш зашто не се прекинат преговорите кога може да завршат само на наша штета? Не избегнувај одговор!

Odgovorot ti go dadov:

Koga ke go dobieme odgovorot koj i za chii interesi ja napravi kompletnata smena na mesnite OK na VMRO DPMNE 1996 i go "kupi" Ljubcho Georgievski ke "znaeme" chii interesi zastapuvale "KUPUVACHITE"-MAKEDONSKI SIGURNO NE.

No ke bidam pojasen: Za da se prekinat pregovorite treba da se iznajde prichina koja ke bide validna, za onie koi ke teba da napravat procenka -EU i SAD.
So neuchestvoto vo rabotata na Makedonskiot Parlament 1994-98godina, VMRO DPMNE ja obezbedi taa VALIDNOST.
Zoshto 1998 godina VMRO DPMNE ne go sprovede toa, odgovorot go imash i samiot.Koj dojde na vlast posle Ljubco?? , dali na Ljubcho do den deneshen mu nedostasuva i "vlakno od glavata" a da ne zboruvame za bilo kakov krivichen progon.

Ванчев, фактите се познати но црно на бело во договорот пишува дека после 7 години може да се прекине а посебно после непоканата за НАТО имавме црно на бело сервирано на тацна прекрасна причина за прекин. Не ја искористивме од за мене непознати причини!

Со еден збор не се согласувам дека ни треба посебна причина за непреговарање за сопственото име!

На твојот пост ќе го надоврзам преименувањето на аеродромот на два месеца пред НАТО самитот нешто кое беше јасно дека ќе предизвика реакција.

На крај ќе излезе дека е се една голема фарса од почеток до крај.

АБЦ, треба повеќе да спиеш пошто сам си се демантираш во двете реченици!!!
Ако сме ја загубиле подршката на КИНА (непобитен факт), земја во совет за безбедност и која има милијарда луѓе колку луд треба да е човек или цела влада тоа да го направи?

Не се согласувам!

Ако се прекинат преговорите не си обврзан на ништо! Имавме шанса а не се прекинаа и се прашувам зошто? Чии интереси застапуваме македонски или грчки?

Има еден збор што се вика фарса ама ај да не го употребувам.

Реков дека тоа е “виша политика“ и не е баш за на овој форум туку е за употреба директно помеѓу факторите кој се легитимно избрани да не представуваат надвор од земјава.Тие поубаво знаат дали киксот со Тајван беше навистина кикс,ако се земе во обзир дека Кина сеуште нема мадиња да си го врати Тајван,а САД целосно би “загинал“ за Тајван,јебига пари се во прашање,колку 1000 Македонски годишни буџети,во најмала рака.Со “тинтрање мадиња“ на Кина што добивме ние,и пред Тајван и после тоа?Унпрофори,Еулексови,Лисици,што?Ни помогна ли Кина за името?Им помогна ли на Србите за Косово?Ние сакавме да си играме “мижитатара“ со САД преку Тајван,си мислеа некои дека ќе ги заебаваме,оти се “глупи“,ама не било така.Советот за безбедност не го сочинуваше само Кина,всушност таа игра најмала улога таму.Повлекувањето на плавите шлемови ќе беше и со Кинезите и без нив,се најде само рачка дека тоа е строго за Тајванската прошетка.

Остај АБЦ, не е опасен тој :) Фактот дека со Тајван се направи најголемата грешка, е факт... значеше првенствено повелкување на сините шлемови од границата... а после тоа сите знаеме...

За преговорите вчера праевме муабет околу прекинувањето... како што и ти кажав фактички и не се ни преговара се тапка во место и се обезбедува само некоја си понаклонета позиција кај оние од кој што се зависни и Македонија и .... така да...

А за СДСМ... нема шо да се коментира доволно е да се видат изјавите на ДРЖАВНИЦИТЕ...

Во однос на делот на подршка на Топурковски од страна на АБЦ за преговарач од наша страна...па и би се согласил... (само со строга забрана да прај финансиски договори :) опасен е при такви случаи)

Топурковски е добро ситуиран и етаблиран во САД,мислам на фамилијарна база,најбитно е што има речник и знае во каква каша се некои фактори кој се одлучувачки и за Македонија,нему не можат да му кажуваат приказни како на Димитров или било кој друг преговарач.Тој всушност ја знае целата сага за Југословенските држави,па одтука мислам дека би изиграл најбрилјантно како преговарач,плус кога нешто работи целосно се посветува на работата и ниту Бранко ниту Гвујо можат да си играат дрндупка со него како со Димитров или било кој друг.Затоа тврдам дека е најдобра опција за преговарач,ако нешто сеуште може да се спаси.Инаку како “добронамерник“ не можам баш ептен да го ценам,со оглед на неговото погрешно опкружување и никогаш правилниот избор на партијски приврзаници.

Intervjuto e novo od 08 ili 15 Februari 2008 godina, a i odgovor imashe:
KRIVICHNATA PRIJAVA PROTIV TUPURKOVSKI ZA TAJVANSKITE KREDITI-stara i isprobana KOMUNJARSKA metoda za "DEMANT".

Изјавата е малку постара од интервјуто кое беше само свежа потврда на постара изјава.:toe:

Si slusnal/a li ti za drzavno edinstvo i prasanja od nacionalen karakter.
Alal neka ti e na razmisluvanjeto ako mislis deka po ovie klucni nacionalni prasanja SDSM treba da vrsi vnatresen razdor i netrpenie pomegu Makedoncite.
Izgleda partiskata oboenost celosno ve zaslepuva pa duri i vie obicnite smrtnici go podrzuvate predavstvoto na SDSM.
Jas ne sum partiski opredelena i ne branam i poddrzuvam nikogo. Samo probav da ti go objasnam razmisluvanjeto na makedonskite politicari. Toa i mi bese poentata da istaknam deka ne se tolku zagrizeni za drzavava tuku za nivnite vnatresni pripucavanja.

Ванчев, фактите се познати но црно на бело во договорот пишува дека после 7 години може да се прекине а посебно после непоканата за НАТО имавме црно на бело сервирано на тацна прекрасна причина за прекин. Не ја искористивме од за мене непознати причини!

Со еден збор не се согласувам дека ни треба посебна причина за непреговарање за сопственото име!

На твојот пост ќе го надоврзам преименувањето на аеродромот на два месеца пред НАТО самитот нешто кое беше јасно дека ќе предизвика реакција.

На крај ќе излезе дека е се една голема фарса од почеток до крај.

Ne e farsa, tuku dobro osmisleo scenario.

Отстранете ја параполицијата

Нема ниту метар суштински да се помрднеме во реформите на севкупното општество, ако не се направи сериозен исчекор кон отстранување на моќта на она што ги врзува старото и навидум новото - невидливата тајна полиција или параполицијата!

Тие се „невидливи“. Тие преку своите „очи“ и „уши“ се сеприсутни. Тие ако сакаат, знаат или барем се близу до тоа да знаат се'. Тие се само навидум сегашен или поранешен дел од институциите. Тие се само навидум патриоти. Нивните нозе се исцапани во ѓубришта, а нивните раце и метафорично и вистински се во крв до лакти. Нивните џебови се преполни. Обично со валкани пари, иако тие добиваат само дел од големиот колач. Нивниот зачин е секаде присутен во политичкиот и криминалниот живот во општеството. Организираат се'. Од крштевки до погреби. Од стечаи и промовирање олигарси до пералници на пари. Од местење избори, инсценирање инциденти, бунтови до војни. Тие убиваат илегално и анонимно или во експонирани атентати. Тие знаат да компромитираат до коска, користејќи вистински или инсценирани слабости. Подметнуваат и лажат. Подметнуваат долгогодишни „пријателства“ започнати „ни од чега“, па дури и старосвати и кумови... Прават се' ако имаат интерес тоа го сторат.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=26E8FC04BE291942A5C377E923E58381

Сите прашања што ги поставуваш, се одговорени во претходните постови, па затоа би се задржал само на неколку твои коментари кои не би можел да ги прескокнам, како и на главните тежишта на ова дискусија.

Поентата е дека ти немаш став. :) Туку го моделираш според ставот на Бранко.
И воопшто немислам да ти ловам постови, сите го имаат тоа забележано при што и ти самиот си свесен. Лудило глумење... :nenene:
Веќе го направи тоа со цитирање на постот од една друга тема, со што и поима немам што сакаше да докажеш, но и не е толку битно. Поентата ми беше дека го направи.
Во врска со црвеното. Ти го пренесуваш генералниот став на форумов, или ? Како тоа сите ?
Проблемот во нашата дискусија не лежи во нивото на дискутирање
Точно. Начинот на дискусија само е одраз на културата на одредена идивидуа. Токму заради тоа и напоменувам.
туку во лагите презентирани од твоја страна.
Чувството е обострано, но во спротивна насока.
Па според тоа и си го добиваш заслужениот однос.
Како што напишав, лесно сум прилагодлив на секаков начин на дискусија. Знам да издржам удар под појас, но и-те како знам и да вратам. Па ти види дали во една дискусија вреди да се има одредено ниво, или не вреди.:toe: Да не биде после дека не сум напоменал :)

Европската Заедница, следејќи го процесот на сукцесија на поранешна СФРЈ, како и процесот на дисолуција на поранешниот СССР формира Конференција за Југославија во чии рамки формира и Арбитражна комисија во состав претседателите на уставните судови на пет земји членки на Европската Заедница. Советот на Европската Заедница на 17 декември 1991 година утврди Насоки за признавање на новите држави во Источна Европа и во Советскиот Сојуз и Декларација за Југославија. Во согласност со овие акти, Арбитражната комисија на Конференцијата за Југославија усвои Извештај во којшто утврди дека Република Македонија ги исполнува условите од Насоките за признавање на новите држави во Источна Европа и во Советскиот Сојуз и од Декларацијата за Југославија, и дека “употребата на името Македонија не содржи какви и да е територијални претензии кон друга држава“, како и дека единствено Македонија и Словенија од републиките во поранешна СФРЈ заслужуваат признавање како самостојни и суверени држави.

После оваа декларација Словенија беше примена во ООН на 22 мај 1992 година , значи ..примена.

Истовремено, Собранието на Република Македонија на седницата одржана на 29 јули 1992 година донесе Одлука за стапување на Република Македонија во членство на Организацијата на Обединетите Нации (“Службен весник на РМ“ број 46/1992). За жал, барањето до Обединетите Нации за прием на Република Македонија како самостојна и суверена држава во нејзино членство, претседателот на Републиката го достави дури на 7 јануари 1993 година, откако на прес конференција на портпаролот на генералниот секретар на ОН во Њујорк на 3 јануари 1993 година беше објавено дека Република Македонија “се уште нема поднеснено барање за членство во Обединетите Нации“.
Како прво да се разбереме.
Аргументи не значи факти....њали ?

Како второ, пред да ја продолжиме дискусијата, прво да расчистиме со датумот со кој ти тврдиш дека барањето за зачленување во ООН е поднесено на7 јануари 1993 година, а според моите сознанија Република Македонија т.е. Претседателот Глигоров ова барање го доставил еден ден по одржувањето на седницата на собранието, што ќе значи на 30 јули 1992 година.

Реален, стана смешен веќе во дискусијава...на приложени факти кои се потрекепи со непобитни аргументи, очајно бегаш од калта во која зацапа со муабетот како тоа аргументи и факти биле два различни поими...страшно и смешно...

Реален, стана смешен веќе во дискусијава...на приложени факти кои се потрекепи со непобитни аргументи, очајно бегаш од калта во која зацапа со муабетот како тоа аргументи и факти биле два различни поими...страшно и смешно...
Извини трн, ама доколку ти излагањето на Тупурковски го рачунаш како факт, онда имаме проблем со неразбирање на дефиниции.

Доколку мислиш на некој друг факт, биди љубезен и посочи го.

Додека не ми одговориш на прашањата од претходниот пост, немам намера да продолжам со дискусија каде ти ќе ја си моделираш па на што сакаш ќе одговараш.

Аргументи преточени во факти, како милуваш.

Додека ми одговараш на тоа што те прашав, еве дополнителна потврда на тоа што го напишав.

The Republic of Slovenia was admitted as a Member of the United Nations by General Assembly resolution A/RES/46/236 of 22 May 1992.

By resolution A/RES/47/225 of 8 April 1993, the General Assembly decided to admit as a Member of the United Nations the State being provisionally referred to for all purposes within the United Nations as "The former Yugoslav Republic of Macedonia" pending settlement of the difference that had arisen over its name.

http://www.un.org/members/list.shtml

Киро Глигоров требало да поднесе на 30 јули 1992, ден после Собраниската седница.

Но тој не го сторил тоа, а којзнае кога е го сторел тоа доколку на прес конференција на портпаролот на генералниот секретар на ОН во Њујорк на 3 јануари 1993 година не објавил дека Република Македонија “се уште нема поднеснено барање за членство во Обединетите Нации“.

А зашто не го сторил тоа, останува да разгледуваме можни причини и да извлечеме логичен заклучок.

Извини трн, ама доколку ти излагањето на Тупурковски го рачунаш како факт, онда имаме проблем со неразбирање на дефиниции.

Доколку мислиш на некој друг факт, биди љубезен и посочи го.

Излагањето на Тупурковски само го потврдува сето она погоре напишано. И наместо да го деградираме Тупурковски сега, што мене ништо не ми значи, подобро да се задржиме на темата, односно за улогата одредени лидери на СДС во најголемото историско предавство на земјава.

Зошто и понатака одиш со глава во ѕид кога јасно ти е докажан секој факт со аргумент, дати, лица?

Поврзаноста е во тоа што ти тврдиш дека наводно во почетокот на деведеситтите години, некои политички структури т.е. СДСМ, намерно го одолговлекувале зачленувањето во ООН (што не е точно, барем според мене)
На што доби и поткрепен одговор од Братот:

Значи едното е ДОКАЖАНО, а твоето е само манипулативно пласирање на тези.

И покрај ова, ти одлучи да забегаш наместо да се соочиш со она што избегнуваш да го прифатиш...

Тие што ги браниш ја укакаа Македонија максимално уште од самото осамостојување...а тебе те пуштиле овде да исправаш криви Дрини, без никаков издржан контрааргумент...

Ама битно си упорен...:tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom