Мали нешта..

• Креатор на темата Креатор на темата bebush
  • Време на започнување Време на започнување
Абе Псај ме изнасмеа...:pos:

И да и мене ме радуваат мали нешта ( и може да ме разбуди ама не само за да ме чуе, да ме разбуди сабајлечки, но да е до мене...) Цвет е едно мало нешто кое многу ме радува впрочем. Се трудам и јас да изненадам, сега не секојдневно, но колку што можам пробувам...:jaj:

Обично никој не може да ме разбуди. Цврсто спијам.
Но вакви мали работи да, ме радуваат. Станам сабајле и гледам порака пристигната у 3-4 во ноќта, така романтична и на крај добро утро.
Ми се расположува денот уште сабајлечки.
:pipi:

според мене токму малите нешта покажуваат колку си сакан.
секое будење наутро првите зборови што ќе ги слушнеш да бидат ТЕ САКАМ, добивање поклон без повод, секој комплимент и убав збор упатен од него дури и кога се чувствуваш неубаво и нерасположено...
значи има уште ногу мали нешти кои знаат да ме расположат ида направат да се чувствувам убаво

Не можам да одговорам сериозно на темава после неколкуте доскочици :)

Да, ме радуваат мали нешта. Малите нешта се всушност неизлитената романтика, оригиналната романтика што ја почитувам.

И не можам веќе да бидам сериозна, ме смеат горенаведените мали нешта
:pos:

Дали ги сакате малите нешта во една врска?Дали се радувате кога ќе добиете неочекувано порака од вашиот сакан,дали се чуствувате убаво кога без најава ќе ви се јави само за да ве чуе,или ќе ви даде подарок неочекувано?Дали вие ги практикувате истите?Ако ве служи сеќавањето опишете некоја ситуација во која тие т.н.мали нешта биле присутни и сте се чуствувале исполнето:)

п.с.не видов слична тема на оваа,но ако има простете:smir:

Ги сакам тие мали изненадувања...Во врска сум со еден човек кој несекојдневно ми ги покажува чувствата а тоа многу ми се свиѓа...не ми се лигуши на секој пет минути и слично....се ми е тоа премногу!Баш предходниот викенд не бевме искочени заедно,ме изненади со преубава порака `сакам да беше сега до мене`....многу ми значи тоа малку!!:pipi:И се радувам на тоа и на ред други слични нешта.Го сакам тоа кај него што е необично и не е премалку или премногу.

Во мојата врска најсреќна ме прават ситниците...it's the little things that matter the most :pipi:

тие мали нешта ја разубавуваат врската.....секоја неочекувана порака или мал знак на внимание прави да се чувствуваме посакано!!!!!

Па мислам дека една врска не би опстојувала, доколку ги нема оние мали нешта! Мене токму малите нешта ме прават најсреќна, зашто од повеќе мали нешта и ситници е составено и целото:)
...да ми се јави кога најмалку го очекувам, да нарави нешто што навистина ми значи, дури и онака ненадејно да ми купи или направи некое мало поклонче... за некои тоа можеби се мали нешта, но за мене тоа би претставувало се... зашто така...на некој начин покажува колку ме сака, и колку му значам!

Малите нешта ме прават среќна, среќна сум кога ке добијам некое пораче од дечко ми, кога ке ми се појави на врата неочекувано и сл.

malite nesta se tie koi me pravat da bidam srekjna,koga kje mi se javi toj sto go sakam,koga kje mi pise nekoja ubava poraka na mob ili na msn i mn drugi stvari, sitnici no sepak tie mi ja ispolnuvaat dusata,koga znam deka nekoj pomislil na mene,koga nekoj mi posvetuva takvo slatko i ubavo vnimanie i mi dava do znaenje deka postojam i deka sum licnost sto mu znaci...

Најбитни се таквите нешта во врската. Обожавам кога ќе ми стигне порака, обожавам кога ми изјавува љубов, кога ми дава некои мали подароци, кога ми се јавува само да ме чуе.
Убаво ми е што имам дечко кој знае колку ми значат тие работи и тоа што и на него му значат. Секој ден добивам и праќам по најмалку 15 пораки во кои пишува колку ме\го сака\м. Тоа е нешто што ни е навика, не мораме да го правиме тоа ама сакаме.

Еве едно пораче од сабајлево што ме израдува најмногу:
Мачкеее те сака ептен! Станувај одма доста е спиење! Сакам да те бацнам принцезичке моја најубава! Многу си ми миличко!

:pipi:

мене ме радуваат мали нешта а посебно пораки од ваков тип *))_&^%$&““$„“:::::::Ѕ$“„!„“““„„“$„$„$„“

и ондак губам време и си се смеам сама како нездрава додека сфатам што писателот сакал да ми каже, па уште ако добијам порака навечер, и се будам сабајле и опааааааааааа порака е многу сум срекна:vozbud::vozbud::vozbud:

:pipi:Na 8 - Mart koga i podariv 10ruzi pred site bese malku zastramena,a vo sebe srekna.

Малите работи и вниманието мнооогу ме радуваат.Како непоправлива романтична душа многу паѓам на ситници.Интересна порака,повик,средба едноставно не мора да е нешто големо и посебно за да е романтично..малите нешта значат многу:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom