Непозната фирма

• Креатор на темата Креатор на темата tomsaso
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше вакво слично во Битола.... Се исплаќаат пари во зависност од тоа колку луѓе ке зачлениш (заебиш). Ти ако зачлениш 10 души, потоа добиваш пари ако зачленат и тие луѓе. Како работат веза неам, ама штом нема производсво, трговија и сл. од каде пари за исплаќање? Многу сомнителна работа.

Алтернатива...алтернатива на што? : )

Пари се прават со трговија, производство или услуги. На кои од овие три би било алтернатива?

Четвртиот начин за правење пари е измама. Океј, и тоа е донекаде интелектуална услуга, треба да имаш интелект да заебеш некој да му направиш услуга да се ослободи од вишокот пари : )

Не, шега на страна, по секоја логика, што би можело да биде?

И зошто толкав превез на мистериозност ако е се чисто и легално?
Чисто и легално е бидеќи сепак се регистрирани како некое здружение, и за парите добиваш произод кој вреди 1000 пати помалку од тоа ти што го даваш.

Уствари во оваа држава се се можи, како и да е...

уплатата како што ми рекоа не е уплата фактички туку е плаќање на манипулативни трошоци за состанокот тоа е ручеци, мезиња, виски и слично.,. значи не е баш поклонување пари..

-значи јас ИНСИСТИРАВ да ме зачленат и не ме зачленија.. очигледно не е МЛМ.
значи она молев, нудев пари и сл. и не ме зачленија.. очигледно не е продажба на производ оти ќе ми го продаеа (ветар во магла, јас само да видам што е :)

уплатата како што ми рекоа не е уплата фактички туку е плаќање на манипулативни трошоци за состанокот тоа е ручеци, мезиња, виски и слично.,. значи не е баш поклонување пари..

Тоа е посебно. Плаќаш за некои манупулативни трошоци но подоцна треба да го купиш и "производот". Дури тогаш се зачленуваш, одкако го купуваш производот и уплаќаш одредена сума пари за тој "производ"

значи она молев, нудев пари и сл. и не ме зачленија.. очигледно не е продажба на производ оти ќе ми го продаеа (ветар во магла, јас само да видам што е :)

Претпоставувам наредните чекори ќе одат вака:

Тројца од "организијава" ќе најдат уште девет млади надежни и перспективни момци како тебе кои сакаат толку многу да се зачленат и конечно после толку молење од ваша страна, со психологија дека ви прават услуга ќе ве викнат на еден коктел за кој секој ќе плати по 10 евра за да биде зачленет, ќе се изнапиете лешници и виска за 100 евра. Сите среќни и весели досега.

Наредниот чекор ќе биде купување на "тајната" за заработка на 500 до 1000 евра месечно....Ќе треба да уплатиш номинална :) сума од 10,000 денари... Ти и твоите 9 другари среќно ги уплатувате...Овие 100,000 денари одат како плата од 500 евра кај тројцата мајмуни кои за тајната ќе ти речат:

"Виде како те одработивме досега? Направи го и ти и ете ти месечна заработувачка од 500 евра." :)

Мое предвидување како ќе течат работите доколку продолжиш со циркузот. Можеби ќе биде нешто пософистицирано и поголемо мачкање на очи, но на крајот ќе се сведи на ова.

да да, прва разумна претпосавка е психолошкиот удар врз љуботпитноста.. да те навлечат со држење во тајност..

засега единствено тоа има смисла..

сепак треба да се земи фактот дека пробувам да се зачленам едно 2-3 месеци.

и друго тие што се зачленија тешко дека би уплатиле 10.000 денари или пак би имале толку пари..

Luge ova e cista krazba.Mozebi pred 2-3 godini pisuvase i vo vesnicite deka ima "organizacii" koi pocnale da funkcioniraat i kaj nas a prethodno funkcionirale i vo Srbija, i deka tamu veke bile otkrieni.Funkcioniraat so vlozuvanje pari od klienti i navlekuvanje sto poveke luge koi isto taka ke vlozat pari(okolu 2000 evra)a za toa dobivaat procent.

Jas mislev deka toa veke na site im stana poznato,zatoa sto ako nekoja firma legalno raboti nema sto da se krie imeto ili dejnosta ili drugite fakti.
Licno poznavam luge koi veke se zeznale so takov nacin na rabota gi namestile najbliskite(komu ke veruvas ako ne na nekoj blizok) ,znaci LAGA.
Luge ne nasednuvajte na takvi raboti.:uvo:

1. Нелегално е. Чим е „производ“ во прашање, оној кој го продава мора да е трговско друштво, или во најмала рака - трговец поединец, регистрирани како такви и имаат ЕДБ (единствен даночен број).
2. Согласно бр. 1, зошто се држат во тајност, а се претставуваат како нешто демек успешно?
3. Данок нешто, таква работа?
Нема, нели?
Значи андерграунд далавера.
4. Се тоа во апс.

Znaete li zosto Nov Zeland e perspektivna zemja,zatoa sto ima 60.000.000 ovci,kaj nas ima 2.000.000 ovci ama pak ima strizenje! Ne nasednuvajte na takvi prevari,nikoj tuku taka ne ti dava pari,ova ne e Americki film i ispolnuvanje na American Dream,ova e do jaja...

Одиш,го вадиш автоматот и распалуваш на првиот состанок,па ќе стигнеш веднаш на врвот од фирмата.:pos2:

значи вака, има некоја фирма за која имам неколку основни податоци и карактеристки не знам како се вика и не знам што работи. сакам да научам повеќе за истата, ако се сетите на некоја која ги исполнува до некаде овие карактериски пишете...

- организацијата има ограничено членство, се зачленуваат луѓе со препорака од инсајдери
- наводно се потпишува договор на доверливост со кој не смееш да ја откриеш дејноста на истата фирма
- целни членови се луѓе осамостоени, со решени станбени прашања, такаречи сериозни, за помлади издржувани лица се бара потврда од родител
- организацијата има претставништво или афилиација или канцеларии во Аеродром - Скопје
- организацијата е наводно почната во Германија, проширена е во Грција, Албанија, Србија и Македонија
- членовите се собираат еднаш неделно, во недела, или два пати месечно се состануваат некаде и задолжително мора да носат костуми на кои е прикачен беџ со нивното име
- во зависност од сработеното на дотичниот ден по 14-15 дена добиваат исплати од по 500-1000 евра во зависност од тоа колку сработиле
- зборот лидинг има нешто врска со фирмата
- членовите не се богати, ниту пак имаат некои посебни знаења и вештини преку кој би се донесол логичен заклучок за начинот на заработка
- пред скоро време, завчера или вчера фирмата имала состанок во Србија.

ако ми текни уште неколку карактериски ќе ги допишам...
најбитно прашање е дали има некој од Аеродром, кој сретнал група луѓе или поединци покрај некој објект во Аеродром,највероватно во недела, во костуми, и највероватно со прикачен беџ со име?

Томче јас маки мачам другарче со нив еве и во Демир Хисар нападнаја ама јас целосно ги разоткрив и сега треба да се сретнам со нивниот претставник овде и да му ги изнесам моите знаења во врска со сите глупости што ги прават ке го закопам тоа не е непозната фирма се работи за фирмата ''Гемак-клуб''која е фантомска фирма која на насиве деца овде преку психолошка обработка му го исплакна мозокот за патот до успехот и ги натера да се изпружат по 2300 евра твои и мој другари се инволвирани во сево ова. Дури има овци ке има и волна

Е како можете да наседнете бе луѓе?
Аман!!!
Без мотика нема леб, се што нуди брза заработка, ама ако вложиш по дифолт е превара!
Зарем не научивте?
Чим се слаткоречиви и настојчиви, одебете ги по брза постапка, а ако и тогаш не сакат да одебат се носат у 3 пм и готово!

Во трката со времето, и лесната брза заработка некои луѓе им лета мозокот кон т.н. „лесни пари“...Не е будала земјоделецот да копа на +40 надвор, испечен како гуштер, за да собере 1000 евра..

Овие лаги му се пласираат на народов, и лакомците ќе се исилат...Одпрво ќе добијат некој аванс, ќе намирисаат кеш, а всушност тоа е мамка, за да си ја ставиш главата во торба..Костумосани батиња, вратоврски, и симнување на Рајот на земјата, и басните за преубав живот од типот, „Еј, за два дена свртев 1000евра, супер ми оди, ќе видиш кога ќе земам Мерцедес, ти ќе се чудиш...“ се само мал дел од тешките лаги кои му се пласираат на народов, да тешко заработените пари да ги фрлат на такви гагаузи кои си играат со потта и маката на народот, и сакаат да си ги полнат џебовите

Нема лесни пари...Лесни пари т.е. брзи пари можеш да заработиш со нечесен начин, ама после дупло ќе ги вратиш!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom