Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
32-28:oeoeoe:
Се надевам дека ќе бидат доволни за пласман на светско.

Светско првенство без Австрија?
Нема шанса!!!

Тука денеска и да победиме сеедно, во Австрија лом ќе не направат.
Австрија и нејзините финансирања се многу по потребни отколку ние и нашата патетична ракометна политика.

Девојкиве можат да изиграт и како шампиони, ама ако решат судииве (и европските и светските федерации) дека Австрија треба да оди и ќе оди и точка.

ВО право си до некаде .... али не е се така црно , Австрија е послаба од кога и да е ( а се чини и ние ) ... мисалм дека ќе идеме на светско во Кина , иако ќе биде многу тешко во Инсбрук

ВО право си до некаде .... али не е се така црно , Австрија е послаба од кога и да е ( а се чини и ние ) ... мисалм дека ќе идеме на светско во Кина , иако ќе биде многу тешко во Инсбрук
Австрија не памтам да е била јака во последните 15 години откако пратам. А таму не се знае, се е можно.Може да ја укакаме

Па што знам, очекувам победа, ама не некоја висока. Кај нас во кладилница, ја даваа со 8 хендикеп, па ја пишав двојка, не верувам дека после овие проблеми девојките би можеле да победат со повеќе од 8 гола разлика. Сепак, сево ова нека не биде вистина, очекувам девојките да се надминат самите себеси, и со одлична игра, да си овозможат мирен реванш.

:toe:

Дава на ТВ пренос или не? Пошто јас неможев да најдам никаде

Супер победа!

Исто и супер нов играч, 4ката мислам Деспотовска..

Тренерот повеќе од солиден, ги ротира играчите и позитивно влијае.

Дава на ТВ пренос или не? Пошто јас неможев да најдам никаде
Па даваа на МТВ

он:Добро изигравме у второ полувреме,посебно у одбраната многу подобро од прво.......фластер игравме последните 15 минути на десниот и левиот бек.....4 разлика е добра предност,али ќе биде тешко да ја задржиме тамо......а и требаше тие двата седмерци пред крај да ги искористевме,мн боље ќе беше 6 разлика,али доро и вака не е лошо
се надеваме на Светско......:helou:

Австрија не памтам да е била јака во последните 15 години откако пратам. А таму не се знае, се е можно.Може да ја укакаме

Без разлика на Гунар и хипо,Австрија како репрезентација никогаш не покажала резултати.Денес ме изненадија,беа подобри од било кога или ние бевме послаби од било кога.Но моите девојки се лавици бе,све ќе сомелат:vozbud:
Малку судењето беше раштимано,првин ги оштетуваа нив,а потоа им враќаа преку нас.Кога играме таму?
Патем атмосфера одлична,во неисполнета сала со карта 100 денари.

Битно победивме, ако земеме го земеме тоа дека губевме и со 2-3 разлика и во прво и во второ полувреме не е лошо.
Очекував повеќе публика, ама тоа е.
Ќе видиме сега на реваншот.

Без разлика на Гунар и хипо,Австрија како репрезентација никогаш не покажала резултати.Денес ме изненадија,беа подобри од било кога или ние бевме послаби од било кога.Но моите девојки се лавици бе,све ќе сомелат:vozbud:
Малку судењето беше раштимано,првин ги оштетуваа нив,а потоа им враќаа преку нас.Кога играме таму?
Патем атмосфера одлична,во неисполнета сала со карта 100 денари.
Важно континуитетот да се одржи. Реваншот мислам следната недела, не сум сигурен!!:helou:

Важно континуитетот да се одржи. Реваншот мислам следната недела, не сум сигурен!!:helou:

Реваншот е на 12 ти јуни , наредниот петок ... со почеток во 20:22 ( како што кажа коментаторот ) :tv:

п.с. Да се надеваме дека таков ќе биде и резултатот :helou:

Јас прво се изненадив што беше празна салата а карта беше 100 денари и се играше бараж за светско. Ееејјј која наша друга репрезентација игра ваков бараж? Па зашто не и се даде подршка јас не знам но загрижен сум за националното чуство кај денешниве македонци зашто во сала све беа стари луѓе а млади имаше помалку.

А за утакмицата беше со многу осцилации и на крај јас не верував дека ќе победиме али ете испадна и тоа 4 гола а можеше и повеќе па така да мора да сме задоволни од резултатот.

Јас прво се изненадив што беше празна салата а карта беше 100 денари и се играше бараж за светско. Ееејјј која наша друга репрезентација игра ваков бараж? Па зашто не и се даде подршка јас не знам но загрижен сум за националното чуство кај денешниве македонци зашто во сала све беа стари луѓе а млади имаше помалку.

А за утакмицата беше со многу осцилации и на крај јас не верував дека ќе победиме али ете испадна и тоа 4 гола а можеше и повеќе па така да мора да сме задоволни од резултатот.

Искрено ракометот е број еден спорт во Македонија и после сите тие успеси не ми е јасно зошто не се привлекуваат повеќе гледачи. 11 сме во свет во машка конкурецнија и 7 во европа -жени.

nemozam da gi svanam skopjani.sportska sala od 6000 sedista, karta 100 den. a skopje 500000 ako nema i poveke.pa zar tolku li nema ljubiteli na sportot a posebno na zenskata reprezentacija koja ni e najdobra na evropska scena. da ne se tie makedonija nema da igra ni na edno evropsko ili pak sevtsko prvenstvo i pak poluprazna sala edvaj 3000 ako imase.podobro ke bide da igraat vo nekoj drug grad barem ke bidat polni salite!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom