Остани затоа што ми требаш

• Креатор на темата Креатор на темата Станоја
  • Време на започнување Време на започнување
ako sum kriva jas,bi molela.Ako on taka odluci togas nikogas!!!
so e moe, ke si doe:back:

Ne molam, ako saka da ostane ke ostane i bez da go molam, ako ne saka so i da napravam dzabe e.

Apsurdno e da molis ako toj/taa ne saka da ostane.Ne se raboti za omalovazuvanje tuku ednostavno nema logika.Ako ne saka togas ne saka.A sosema drugo e ako se sakate dvajcata pa ti si zgresil i sl.togas mozes da se izvinis i da probas da ja spasis vrskata

некој со мене од сожалување??:nenene:
филингот е и двајцата да си се свиѓате.. шо ќе ми е со некој да одам ко знам дека со сила го терам..
нема смисла
Нема смисла на 15 години.....

Дали некогаш имате молено односно барано од девојката или дечкото да остане во врска затоа што ти значи,затоа што ти е потребна/потребен и затоа што не можеш без неа или него?
Често се случува таа потреба да не биде токму потреба за конкретна личност, туку потреба од нечие присуство, внимание. Некои се нафаќаат да се потрудат да одржуваат во живот нешто што одамна не постои, само за да не се почувствуваат безвредно. Да молиш некој, а тој некој не сака да биде со тебе, можеби може да се нарече очај.
На луѓето потребни им се нештата што можат да ни ги пружат другите, а тоа може да биде и некој друг. Секој може и ќе живее и без одредена личност, но прашањето е како. Е тоа зависи од личноста. Зависи од тоа кога ќе се свести и ќе сфати дека треба да оди понатаму и да си најде личност која ќе го сака истото. Полош момент (за себе лично) нема од тоа да бараш од некој да биде со тебе, а тој да не сака. И да не ги спомнувам последиците од тоа.

Да,сум молела од фактот дека дечко ми има голем инат..и кога ќе се налути,зборува работи што немаат врска и знам дека не е вистина...па му треба малце молење за да размисли два пати...ама тоа ти е тоа..двајца бикови..што ке правиш?:tapp:

:helou:

Нема смисла на 15 години.....
Ам ај ти кажи шо е смислата.
Извини ако јас со моите 15 години толку ми се границите на размислувањето во врска со оваа тема.
Не ми изгледа логично да го терам на некој со сила да оди со мене,ако веќе не ме сака.

Не фала. Со сила убавина не бива. Нели врскава требаше да се базира на взаемни чувства, толеранција, љубов, разбирање, емоција? Како можам да ги доживеам истите, ако знам дека партнерот не сака да ги има со мене? Не би си го губела скапоценото време кое не го најдов фрлено на улица ниту на намаление во Теранова. Навиката со текот на времето ќе исчезне.

Не сум молела, но неможам да речам и дека никогаш никого нема да молам затоа што не ги знам причините за раскинувањето. Можеби ме сака, а ми раскинува од причина што сум самобендисана или нељубезна или не му посветувам доволно внимание или било што... Зашто да не се потрудам да ја зачувам врската кога и самата сум виновна за нејзиниот крај?

Во друг случај не би сакала да молам, но слепа е љубовта како што рекле, така што пак не можам и не сакам да се правам јунак и да тврдам дека никогаш нема да направам нешто, зашто никој не знае каде утре ќе не однесе животот и кој-кого и дали некого ќе моли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom