Остани затоа што ми требаш

• Креатор на темата Креатор на темата Станоја
  • Време на започнување Време на започнување
ај и јас да си го кажам моето мислење :)

вака и јас до сега немам молено за некоја да ми се врати но малце требеше тоа да се случи т.е. да ја молам но за моја среќа бев силен и го преболев тоа и сум многу радосен поради што не паднав толку ниско :)

Никогаш не сум молела некој.
Кога сум сама ќе плачам, ќе ми е многу тешко,во глава ќе ми поминуваат само некој спомени но времето ги лечи сите рани па ќе помине и тоа,а да се понижувам да го молам некој никогаш:nenene:

Без оглед на тоа колку ми треба, никогаш не би му рекла да не ме напушта, ако тоа го сака. Не поради моментот на понижување или покажување слабост; туку поради фактот што без оглед на тоа колку ми е потребен, ако знам дека не сака да биде со мене, тогаш немам желба да бидам со него.
Не се задоволувам со еднострано, ма не знам каков да е, once in a lifetime opportunity, не би била со него ако не го чувствува за мене тоа што го чувствувам јас за него, па и на своју вољу ако сака да остане не би останала, а не па да го молам.

Ќе страдам, ќе се мачам, ќе се навикнам на концептот, ама нема да си дозволам да дојдам во ситуација да барам од некого нешто што не може да ми даде.

некој со мене од сожалување??:nenene:
филингот е и двајцата да си се свиѓате.. шо ќе ми е со некој да одам ко знам дека со сила го терам..
нема смисла

Немам некој до сега молено, ако некој сака да е со мене ќе е, нема потреба да го молам.
Си имам гордост и достоинство нема шо да пагам на толку ниско ниво, поради некој кој не е соодветен за мене.:nenene::nenene::nenene:

Бљак... Мразам молење и досадување. Ако некој сака да направи нешто (од типот да остане со тебе, или да замине) тоа е лично негов избор... Само се одолговлекува неизбежното и се ствараат повеќе причини за уште подлабока расправија.

Не сум имала таква ситуација досега,а за во иднина не знам. Ако врската не оди и не е како што треба не верувам дека ќе го молам до толку да остане или пак дека тој и ќе сака да остане ако не му се допаѓа врската без разлика на тоа колку јас би молела, а не би баш.

Зошто да молиш, кога со самото молење се омаловажуваш..односно, ако и двајцата се сакате или пак ако постои некој инает, може да се разговара и да се искажат
чувствата, но молење во никој случај.Пример сега јас ќе го молам бившио и што на него ако му текне ајде ќе се повратиме, ќе се повратиме, ако не пак сама.Глупости.Се знае нема молење, со тек на време се ќе се преболи.
А во вистинската љубов се бара голема жртва, каде што посебно кај некои дури се спремни да молат, доколку некој од нив двајцата води некој инает(за да попушти), но тоа кај кој како.
Џабе не зборуваат дека со сила убавина не бидува.

Ако сака арно, ако не не бива со молење ни на сила.
Едноставно.

Nemozes nekogo da nateras da ostane so tebe zasto ti go sakas, toa treba da bide obostrano. I so molenjeto se omalovazuvas sebesi, a i da go napravis toa i da ti uspee cel zivot ke se jadosuvas i ke bides so pomislata deka nekoj e so tebe zasto ti si molel, a ne od ljubov. Nikogas nema da molam nikoj da bide pokraj mene samo od obvrska zasto ete jas sum mu rekla. Sekoj e sloboden da go napravi svojot izbor.

никогаш не сум молела никој во живот...се до пред неколку недели, кога го повредив дечко ми и тој се мислеше дали да остане со мене.всушност не беше тоа молење затоа што знам дека премногу се сакаме и двајцата и дека нема да ме остави, туку сакав да му се извинам и да ми даде шанса да му докажам дека го сакам и дека не го повредив намерно затоа што премногу ми значи

Не, и мислам дека никогаш не би го направила тоа. Ако раскинеме, тоа значи дека е крај. И не гледам причина зашто да го молам да остане со мене, кога знам дека дури и да се случи тоа нема да постои онаа љубов што порано постоела... Џабе ми е он покрај мене, кога не ме гледа со истиот занесен поглед како порано. Дури и тој да се согласи, би го направил тоа од сожалување. А сожалувањето е навреда:) Па зашто да дозволам да ме навредува некој што до пред некој ден ми бил се?:)

Ne bi molela nikoj da ostane so mene osven ako znam deka jas sum ja zeznala rabotata i me saka...i togas moze ne bi mu padnala na kolena ama bi probala da go vratam u sekoj slucaj!!!

за врска треба двајца, ако љубовта не е двонасочна, тогаш и таа врска за џабе трае...зарем фер е само еден да се обидува да ја негува врската? никогаш не би го молела чим знам дека тој не сака да биде во оваа врска, што добро има во тоа да бидам со него, а да знам дека не го чувствува истото што и јас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom