Кавга помеѓу брат и сестра (сестри или браќа)

Imam 2 sestri ,bliska sum so dvete ama posebno so postarata taa 34 god , od kako pamtam sum privrazana za nea i celo detstvo so da ida sme pravele zaedno sme pravele . Nemalo kakva bas poradi so e golema razlika vo godini a nikogas ne sme imale ist stil za obleka i slicno taka da harmonicno bilo . Site tajni site muabeti , sovetuvanja okolu tendzerstvoto so nea gi pravev :)) Tesko nea ke recham samo :) Nisto ne bi napravilo da se karam so nea se e sitnici sprema to so custvuvam za nea i bezsmisleno bi mi bilo da se raspravam

Камо да имав брат да го маам/да ме маа, ама да си се наоѓавме. Вака, ем ме нервира сестра ми (едната) ми иде да ја решам, ама некако не бива, сепак ми е сестра.

Imam brat pomal od mene samo 10 meseci i od koga pamtam niednas ne sme sednale da razgovarame kako normalni luge. Po cel den se tepavme. Koga zaminavme i dvajcata od doma , vo razlicni gradovi, se gledame 2-3 pati godisno. Za nova godina i bozik, Veligden, i 2 Avgust.,...
Sto kotek paga na ovie denovi:pos: :pos:
Od sekoga s se mrazime eden so drug i den denes e isto:icon_lol:
Majka mi edinstveno za toa se nervira:icon_eek:

Имам и брат и сестра помали од мене. Како деца сме се карале многу, што е нормално, но никогаш не било од љубомора ни од моја ни од нивна страна. Сега како повозрасни, со сестра ми поретко се гледам (мажена е подалеку), а со брат ми секој ден (работиме заедно) и далеку сме од расправии. Имам толеранција према него за глупости што ги прави и се својствени за негови години затоа што знам колку ме сака и поштова и дека све би направил за мене. Истото е и од моја страна ... како и да е, не би требало да има расправии дека браќата и сестрите се најблиските околу нас и само тие ќе останат тоа засекогаш. Си ги сакам и сум горда на тоа како функционираме.

Imam brat pomal od mene 4odd .e cesto doagame do konflikti no kako pomali poveke imavme konflikti megu nas..kako shto minuva vremeto kako shto rasti toj se namaluvaat tie konflikti..Dodeka beshe pomal znaete kako i site mali mora da mu se"ugoduva" bla bla i jsa cesto izbuvnuvav ne mozhev poveke da go podnesam i doagashe do konflikti:) No i toa e minlivo..Koga ke bide uste nekoja godina pogolem ke si se razbirame poveke i nema da postojat konflikti :D Sepak toj mi e brat i si go sakam:D

ja imam postar brat,ali baagicki postar edno 13 godini i super se slozuvame

neznam za site vas .. ali mene so sestra mi ni e super .. i se karame samo za pc-to :) ... inace TOP sme si :)

imam sestra so e 3godini pogolema od mene i recisi nikogas ne se karame a koga veke se karame toa ako ni e dosadno i nema sto da pravime pa ajde ke se karame a toe kavgi minuvaat za pola cas i potoa se se zaborava a sestra mi inace si ja sakam najmnogu na svet :)

Јас и брат ми се каравме и се тепавме, и тоа крвнички. Али сеа и тој почнува да влегува во пубертет и поќе рецка не ми мава, имам мир :)

Jas imam brat postar 2 godini,odsekogas sme se karale.Mnogu razlicni karakteri imame.
Jas se omaziv,on se ozeni i tamn mislev ke si dojde sve na svoe mesto ....pogresiv..:)Den denes seuste se karame,makar i za gluposti.
Navistina neznam do sto e.
Ne vikam deka go mrzam ednostavno ne se podnesuvame!

Со сестра ми очите си ги вадевме коа бевме помали пошто многу лоша разлика сме, 4 години. Она влезе у пубертет а ја уште дете многу ја нервирав. Она порасна па ја влегов у пубертет па она ме нервираше. Сеа си најдовме една златна средина и не се караме веќе. Се закачуваме чат пат али ретко, на 2-3 месеца по еднаш.

некако чудно ми е кога некој ќе каже дека не се кара со братот/сестрата. Некако не ми е логично од проста причина што толку време да поминуваш со некоја личност сакал или не ќе се скараш. Јас мислам дека и годините не играат некоја голема улога...колку што игра меѓусебниот однос помеѓу нив...или пак нивните сфаќања...попуштањето на едниот и сл.
Јас сум со сестрами 1 година разлика...не викам дека не се караме, се караме но многу ретко.
Некако и самите родители мислам дека од воспитувањето на децата во помала возраст имаат индиректно влијание врз сето тоа

The`bItCh напиша:
Да, бе така е тоа..
Да беше некое ситно, мало, ниско ќе го лупав од земја ама, сестра ми е три пати покрупна од мене.. така да таа ме лупа мене од земја, јас нејзе не можам ни да ја подигнам.:icon_lol::(

Ондак земи и ти јади, здебели се, окрупни, порасни и ќе глеаме „Сумо Бич Шоу“ :) :) :) :)

Е ај и ја да чкртнам нешто овде....

Епа иам сестра 4 години помала од мене, и као помали многу се рчкавме, црева си вадевме. Многу работи не сфаќаше, моиве многу и попуштаа (увек се вадеа: помала е остај ја), и мораше да се преземат некои мерки овде, така да ја бев „главна улога“ :bip: и секој ден црева си вадевме, дали она ќе рика цела ноќ од плачење или ја другиот ден ќе идам у школо со модро око, зашо знаеше многу со закачалки да мава. :pishtoldz
Инаку денес не се рчкаме со тепачки, освен со збор нешто, али ептен ситно. Почна да слуша. :)
Ма да и многу не се замарам сега, дали напраила нешо или не, може малце да ја поткарам и тоа. :)

Јас инаку имам брат поголем од мене 2 години и нон-стоп се караме, макар и за ситници. Арно ама за пола саат јас ќе забравам и ајде пак со него маабет. Памтам еднач ептен крвнички јако сме се тепале. До душа он е бајаги поголем(физички) од мене, и ме клава под јајца. Ама кога ќе се наљутам јас, не гледам дека и со шо маам.

Имам брат и исто како да го немам (може звучи лошо ама така е). Цел живот се понаша како дете и никогаш работите не ги сваќа сериозно, едноставно да рече јас да преземам се во мој раце, се што треба за да моите од мојата фамилија еднаш да не мислат на ништо и да не мора да ме гледаат мене. Скоро секогаш донесуваше и донесува некои непромислени одлуки од кој секогаш трпевме и трпиме јас и мајка ми. Од пред 3 месеца реков крај, иако сим ми брат ич кур за ништо не ме боли, крши глава, брат за брат сирење за пари и така од тогаш немаме муабет направено, а знаејќи го мојот карактер уште долго време и нема да направиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom