Книги vs Интернет книги (e-books)

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување

Какви книги читате ?

• Обични книги

Гласови: 98 82,4%
  • Интернет книги (e-books)

Гласови: 21 17,6%

• Вкупно гласачи
    119
Дефинитивно обична книга.Не е истото чувство да ја имам книгата в раце и да гледам во екранот од компјутерот со саати.И онака многу време поминувам пред компјутер не ми треба и книги да читам тука:pipi:

Во последно време читам многу E-Books ама пошто ме мрзи на PC ги префрлам на USB и во фотокопирница за 100 денари одма ми ги печатат.

Книга си е книга, а нејзината љубов се сокрива токму таму, во старите полупожолтени и полупотрошени страници на истата :))) .

Никогаш немам читано книга од интернет,ме замараат, сакам книга ко книга. Ќе си ја имаш секогаш, читајќи ја се одмараш баш од компјутерот, едноставно има поголема вредност од таа на интернет.

Не се обични книги,вистински книги се.
E-books не се ни книги,не можеш да ги почувствуваш,да ја свртиш страницата,и ако ти се истури чај на e-book-от скупо е :)
Вистинска книга најубаво бе,кој читаш знаеш дека е прочитано,не те болат очи после пола саат,и можеш да ја читаш кај сакаш кога сакаш.И друго е кој имаш хартија у раце,ја “осеќаш“ содржината,друго е со маус у раце каде нема ништо посебно у читањето,исто како да сум седнала игра да играм не да се образувам,забавувам.Не можам да се унесам у компјутер како што можам у книга.

Обична книга, интернетот никогаш нема да ги замени книгите :toe:

Нормална, обична, стандардна книга која си има посебен мирис, посебна убавина и која никојпат не ќе може со ништо да се замени.

Имам мноооооогу e-books (разни литератури, учебници) и ги чувам само како референци ако некој ден притребаат. :pos2: Учебници знаат да затребаат.
Но претпочитам книга да држам во рака. Немам трпение да читам на компјутер.

Имам многу e-books кои си ги читам одвреме навреме, бидејќи многу ми е полесно да ја најдам книгата на нет отколку во онаа глупа празна библиотека во Тетово. Но, доколку книгата би ја имала во двата формати, воопшто не би се двоумела. Па фала Богу дека помило ми е да читам легната на кревет. Уживанција.
А бидејќи на компјутер ми се повеќе од пола од предметите од факултет, доста ми е тоа што морам да учам згрбавена и со болки во грбот и вратот.

Обични дефинитивно.Поубаво ми е кога вртам страници на стари,убави книги.:)
:salut:

definitivno citam odicni knigi, drugo e koga ce pocuvstuvas hartija, pa dali e od drvo, ili e reciklivana hartijata, pa kako se odnesuva na dopir, ... cuvstvoto e sepak podobro, plus i od citanje na pdf mnogu glava me zaboluva

Дали може некој да ми каже каде можам да download-ирам или да ја читаам Мокта на потсвеста онлајн?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom