Дефинитивно обична книга.Не е истото чувство да ја имам книгата в раце и да гледам во екранот од компјутерот со саати.И онака многу време поминувам пред компјутер не ми треба и книги да читам тука
Никогаш немам читано книга од интернет,ме замараат, сакам книга ко книга. Ќе си ја имаш секогаш, читајќи ја се одмараш баш од компјутерот, едноставно има поголема вредност од таа на интернет.
Не се обични книги,вистински книги се.
E-books не се ни книги,не можеш да ги почувствуваш,да ја свртиш страницата,и ако ти се истури чај на e-book-от скупо е
Вистинска книга најубаво бе,кој читаш знаеш дека е прочитано,не те болат очи после пола саат,и можеш да ја читаш кај сакаш кога сакаш.И друго е кој имаш хартија у раце,ја “осеќаш“ содржината,друго е со маус у раце каде нема ништо посебно у читањето,исто како да сум седнала игра да играм не да се образувам,забавувам.Не можам да се унесам у компјутер како што можам у книга.
Имам мноооооогу e-books (разни литератури, учебници) и ги чувам само како референци ако некој ден притребаат. :pos2: Учебници знаат да затребаат.
Но претпочитам книга да држам во рака. Немам трпение да читам на компјутер.
Имам многу e-books кои си ги читам одвреме навреме, бидејќи многу ми е полесно да ја најдам книгата на нет отколку во онаа глупа празна библиотека во Тетово. Но, доколку книгата би ја имала во двата формати, воопшто не би се двоумела. Па фала Богу дека помило ми е да читам легната на кревет. Уживанција.
А бидејќи на компјутер ми се повеќе од пола од предметите од факултет, доста ми е тоа што морам да учам згрбавена и со болки во грбот и вратот.
definitivno citam odicni knigi, drugo e koga ce pocuvstuvas hartija, pa dali e od drvo, ili e reciklivana hartijata, pa kako se odnesuva na dopir, ... cuvstvoto e sepak podobro, plus i od citanje na pdf mnogu glava me zaboluva
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.