Книги vs Интернет книги (e-books)

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување

Какви книги читате ?

• Обични книги

Гласови: 98 82,4%
  • Интернет книги (e-books)

Гласови: 21 17,6%

• Вкупно гласачи
    119
Обични книги

Зошто зошто зоштоооооооо? Каков е овој пост, зошто по ѓаволите, објасни ни... не интересира, мене ме интересира...

Вакви постови во подфорумот умтност се бришат, не знам дали знаете?

Исклучиво во цврста агрегатна состојба. Сепак како што рече Викторгг книга како книга има свој шарм а тек ракопис да читаш... Мераци. Директно знаеш како размислувал писателот, нема лево-десно. Од читање на екран само ако е некој туторијал за програми или Форум. Друго не ни помислувам да почнам. Ќе си го испечатам подобро па на хартија и во кревет.

Кога некој ќе почне да спие со монитор над глава ќе почнам со редовна употреба на е-книги, а до тогаш ќе си ги читам обичните книги. Самиот мирис што го дава хартијата и оловото со кое е пишувана книгата ме прави пресреќен, уште да е и текстурирана корицата па да заглавам и на неа малце со простудирање на грамажа, боја, фонт итн итн.....Класична книга рулз:) Е-книга се поштува само доколку ја немам во печатено издание

Од обична книга по арно има ли.:star:

Еве една тема гласајте кои мислите дека се подобри и какви најчесто читате и дали сакате e-books ?

Да повеќе читам „е-букс“ книги, но сепак не мислам дека тие прават поголемо задоволство од класичното читање.

дефинитивно обична книга, поинаков е филингот
подобро е и за очите што не ги замараш толку како со мониторот

дефинитивно обична книга, поинаков е филингот
подобро е и за очите што не ги замараш толку како со мониторот

Се разбира и немаш сколиоза.:smir:

Обична книга.На интернет барам само кога не можам да најдам .

Не можам да читам e-books, ми се заморуваат очите, книга не е книга ако не ја фатиш во раце, ништо не може да го замени тоа чувство.
Електронски книги читам во случај кога не сум можела да ја најдам обичната, а на нет сум нашла e-book.

Не можам да читам e-books, ми се заморуваат очите, книга не е книга ако не ја фатиш во раце, ништо не може да го замени тоа чувство.
Електронски книги читам во случај кога не сум можела да ја најдам обичната, а на нет сум нашла e-book.

Нели има некоја посебна магија? Дури, ми се чини, што постара е, толку поголема слика на вредност носи, што секако не мора да значи. Но, ете, случајно сеуште дома имам еден оригинален ракопис на Блаже кој секој пат кога ќе сум го осетел низ прсти, како магија да се случува. Еден од најголемите е тука до мене, што... рака на срце никогаш не може да ми се случи со мониторот, не можам да го гушнам, гломазен е баму га ја.

Побрзо оди мозокот на stand by кога читаш е-book.

Секако дека книжни, печатени...
Eдноставно чувството e неповторливо, врската која се ствара помеѓу авторот и читателот, мирисот на хартијата, забегувањето на мислите, топлото кафе или чај додека паѓа дожд...
Ех читањето е задоволство, треба да умеете да уживате во него :)

Обична книга, нема шанса да го користам компјутерот за глупости.

E-books многу почесто у последно време. Симнувам за гага, имам скоро неограничен избор и можам за еден ден да натрупам библиотека во компјутер за која ќе ми треба години и години да ја купам во хард-копи.

Чисто од практичен аспект, преферирам е-книги. Инаку, нормално дека е померачки да држиш книга во раце и да се оптегнеш на некоја лежалка и да читаш додека не заспиеш. :)

Обичните книги ништо не може да ги замени. Додуша, можеш и со компјутер во кревет, ама малце незгодно е ако ти падне на глава :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom