Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Rabotese zakon eden den i mi padna sestemot. se pojavi plav ekran i nostop se restertira. Ke probam pak da go formatiram i ke stavam pak Win 7.
A dane znae nekoj oti mi se pojavuva ovoj problem.
jas ja imam verzijata Win. 7 beta 1 7000 x64. Dali ima veza oti windowsot mi e 64-biten, a ne x86. ?????????

И на Принц му се случи истото,од видео драјверите мислам.
Значи,ова е бета верзија,и нормално е да се случуваат такви заеби,и за жал,освен ако не знаеш што си направил и да пробаш да средиш во Safe Mode,друго решение освен формат нема.

И на Принц му се случи истото,од видео драјверите мислам.
Значи,ова е бета верзија,и нормално е да се случуваат такви заеби,и за жал,освен ако не знаеш што си направил и да пробаш да средиш во Safe Mode,друго решение освен формат нема.

Ејјј... чеј бе, сеа коа спомна ти драјвери ми текна дека јас не инсталирав ниеден драјвер на Windows 7цава :/ Како што го инсталирав OS-от, го пуштив и си имаше и звук и интернет... ете и фотошопот мука нема, сам си бара драјвери или што е работава ? :vozbud:

Ејјј... чеј бе, сеа коа спомна ти драјвери ми текна дека јас не инсталирав ниеден драјвер на Windows 7цава :/ Како што го инсталирав OS-от, го пуштив и си имаше и звук и интернет... ете и фотошопот мука нема, сам си бара драјвери или што е работава ? :vozbud:

XP, Vista па сега и 7 си барале самите драјвери т.е. ти дава драјвери од Microsoft колку да ти работи графичката и звучната, само не со полн капацитет. Затоа се ставаат драјверите што се од нивните производители.

Имајки го искуството со предходните оперативни системи односно со нивните пробни (работни) верзии Whister ми се чини беше за Win XP и Longhorn за Vista и нивните крајни верзии т.е. дека финалнате верзии немаа блага веза со пробните ништо чудно и во овој случај да биде така.
Ако микрософт се држи до својата традиција (никогаш не оманал до сега) пак ќе добиеме нов ОС на кој ќе му бидат потребни две години за да го средат.

Гледај на ова како сегашнава виста да е BETA на Windows 7 и ете ти ги тие 2 години што ги бараш.

Rabotese zakon eden den i mi padna sestemot. se pojavi plav ekran i nostop se restertira. Ke probam pak da go formatiram i ke stavam pak Win 7.
A dane znae nekoj oti mi se pojavuva ovoj problem.
jas ja imam verzijata Win. 7 beta 1 7000 x64. Dali ima veza oti windowsot mi e 64-biten, a ne x86. ?????????

и мене ми се ми се појавуваше едно време ај наброј ми ги сите програми па ке ти кажам од што и кажи ми кој антивирус го имаш. Нема веза дали ти е 32 bit или 64 bit

Еве и за тие што користат Win 7 како да ги одклучите скриените теми

копирајте го воа
C:\Windows\Globalization\MCT

и мене ми се ми се појавуваше едно време ај наброј ми ги сите програми па ке ти кажам од што и кажи ми кој антивирус го имаш. Нема веза дали ти е 32 bit или 64 bit

копирајте го воа

Браво, како го објасни ова, алал да ти е.

Иначе има и скриени boot screens за Windows 7.

Стисни двоклик.

Еве бе бато по јасно малце :wink: треба да знеш само кога ке го видиш воа C:\Windows\ и се ти е јасно кај треба да одиш,сигурно не е за во Notapad :)
vxyzgp.png

Еве бе бато по јасно малце :wink: треба да знеш само кога ке го видиш воа C:\Windows\ и се ти е јасно кај треба да одиш
vxyzgp.png

Појасно нешто од двоклик има ли?

Објасни ко чоек, ШТО да се копира и КАДЕ да се копира (кога веќе копираш нешто, треба и да го пренесеш негде)

Ај ти копирај ја кантер и нема да ти сецка (оди свати го ова)

ете бе објаснето :pos2:

копирајте го воа

Pro.
- BS.Player PRO 2.0 Vista
- Corel WinDVD 9
- Nero StartSmart 2009
- Easy CD-DA Extractor 11
- Winamp 5.5
- Windows Live Messenger 9 Full 134mb
- Mozilla Firefox mak 3.0.6
- BearShare 7
- Skype 4 Beta
- IrfanView 32 4.0...
- SolidWorks 2004
- ComproDTV 3, ComproFM 2
- EPSON Scan
- µTorrent 1.8
- Eclipse - Java
- Adobe Photoshop CS4
- TuneUp Utilities 2009
- Office 2007
i dr pomali programi

AntiVirus: Avast Professional v4.8.1.1299

Гледај на ова како сегашнава виста да е BETA на Windows 7 и ете ти ги тие 2 години што ги бараш.

Очигледно не ме разбра што напишав:kesa:.... нема да пишувам за постарите ОС на микрософт од причина што си бил премлад кога биле тие актуелни, ќе се задржам на икспето само...
Пробните-бета верзии на ХР воопшто не наликуваа на она што се појави како финален производ, беа малку подотеран спој на вин милениум и вин 2000, друго.. кога конечно излезе ја имаше истата судбина како сега вистата, штуцаше на цел глас, некои коментари одеа и дотаму што ХР го горел хардверот:pos2: и дека тоа е најдобрата причина за останување на вин 98 (виндовс милениум и виндовс 2000 никогаш не беа широко прифатени кај домашните корисници) , да не должам ХР-то го оправија тек со ѕр2.
Имено зборот ми е дека секој нов ОС мора да ги прележи детските болести, ниедна бета не може да укаже на сите недостатоци бидејки ја користат релативно мал број корисници и само кратко време.:smir:

Очигледно не ме разбра што напишав.... нема да пишувам за постарите ОС на микрософт од причина што си бил премлад кога биле тие актуелни, ќе се задржам на икспето само...
Пробните-бета верзии на ХР воопшто не наликуваа на она што се појави како финален производ, беа малку подотеран спој на вин милениум и вин 2000, друго.. кога конечно излезе ја имаше истата судбина како сега вистата, штуцаше на цел глас, некои коментари одеа и дотаму што ХР го горел хардверот:pos2: и дека тоа е најдобрата причина за останување на вин 98 (виндовс милениум и виндовс 2000 никогаш не беа широко прифатени кај домашните корисници) , да не должам ХР-то го оправија тек со ѕр2.
Имено зборот ми е дека секој нов ОС мора да ги прележи детските болести, ниедна бета не може да укаже на сите недостатоци бидејки ја користат релативно мал број корисници и само кратко време.:smir:

По ова што го прочитав, ти си тој кој мене не ме свати што сакам да кажам и не се гледа човек по годините:kesa: .

Вака, земи дека VISTA е бета на Windows 7 (значи не 100% буквално, правам споредба со примери). Преку Vista гледаат кои се доблести а кои недостатоци и според тоа го вадат финалниот производ наречен Windows 7 кој ќе излезе до крајот на годинава. Се надевам ме разбра што сакам да ти кажам, иако Тито бил жив кога си бил на мои години (шала де)

Pro.
- BS.Player PRO 2.0 Vista
- Corel WinDVD 9
- Nero StartSmart 2009
- Easy CD-DA Extractor 11
- Winamp 5.5
- Windows Live Messenger 9 Full 134mb
- Mozilla Firefox mak 3.0.6
- BearShare 7
- Skype 4 Beta
- IrfanView 32 4.0...
- SolidWorks 2004
- ComproDTV 3, ComproFM 2
- EPSON Scan
- µTorrent 1.8
- Eclipse - Java
- Adobe Photoshop CS4
- TuneUp Utilities 2009
- Office 2007
i dr pomali programi

AntiVirus: Avast Professional v4.8.1.1299
Епа бриши антивирусот само kaspesky , norton и AVG работат на новиот windows има посебна верзија

Easy CD-DA Extractor 11 мислам не е компитабилен со 7

По ова што го прочитав, ти си тој кој мене не ме свати што сакам да кажам и не се гледа човек по годините:kesa: .

Вака, земи дека VISTA е бета на Windows 7 (значи не 100% буквално, правам споредба со примери). Преку Vista гледаат кои се доблести а кои недостатоци и според тоа го вадат финалниот производ наречен Windows 7 кој ќе излезе до крајот на годинава. Се надевам ме разбра што сакам да ти кажам, иако Тито бил жив кога си бил на мои години (шала де)
Да почекаме да излезе па ќе видиме.. само мислам дека ќе биде сосем нешто друго.. не е микрософт толку луд се да открива наеднаш.

Абе нема ја што да гледам вака-онака, вистата е финален ОС и завршена приказна е таа.

Виндовс 7 доколку и му остане тоа име е сосем нов ОС.

Не те гледам по годините...туку едноставно си немал можност real time да го следиш развојот на ОСистеми.

Многу помлад бев, не бев на твои години....штета....и што има врска тоа....макар и "шала" била

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom