Највисоката зграда во Скопје...

• Креатор на темата Креатор на темата ssseee
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
нема... све комплет соси продавницине долу и то ако го рачунаме како спрат 15 се.
таму сум сместен :pipi:

Остај продавниците...Приземје не земаме во обзир. Ко на Википедија, пишале 25 ката за МРТ, и го сметале и приземјето:tapp:. Катност - од прв кат нагоре. :smir:

Ако го продолжиме набројувањево, ние ко Њујорк ќе испадниме бре :) Се облакодери се намножиле...Ајде, дај кој е блиску до овие згради, нека ги слика, па да напрајме еден визуелен преглед на сите нив...којзнае, можеби после ќе гласаме за најубава висококатница во главниот ни град.

А што се деси со 100 катниците да не знае некој? нели ќе се градеа спроти холидеј ин, кај што е паркингот?

За среќа, сонот не се реализира...овај...кошмарот де...

Според Википедиа, вака се движат највисоките згради во Македонија (инаку имаат грешка, само од Скопје ги ставиле)

1. МТВ центар (25 спрата)
2. Трите кули во Карпош 4 (19 спрата)
3. Хотел Александар Македонски (15 спрата)
4. Градски ѕид (14 спрата)
5. Хотел Континентал (13 спрата)
6. Соравиа центар (12 спрата)
7. Хотел Холидеј ин (10 спрата)
8. Хотел Александар Палас (7 спрата)

Листава е малку штура со оглед на тоа што не се рачунаат некои објекти, како на пример Студентскиот дом, ама тоа е. Можете да ја проверите тука.

ОН ТОПИК: Може ли некој да ми објасни за МТВ зградата. Дали горните катови НЕ се направени или се направени, а не се употребуваат?

И во Ново Лисиче што се кулите имаат по 13-14, до 15 ката:)

Znaci propustile tie na wikipedia, jas sum od Novo Lisice i ziveam vo edna od 3-te plavi kuli t.e vo najvisokata (ne se falam :)) ima 15 kata, a mislam deka i edna od kafeavite isto vo NL ima 15 kata. Pozz.

Јас колку што знам, црвената кула во Карпош 1 на улица Иван Аговски (помеѓу полицијата од една страна и СП Маркет од друга). Има 17 ката.

Зградите кај Железничка?
Зградата Автокоманда?
Зградите во Аеродром?

Во Битола има само 10 згради од 12 спрата!
3 кули на ул.Партизанска
3 кули во строгиот центар (Стара Болница)
3 кули кај средното Техничко Училиште
1 кула кај Медицински Центар (Докторската)

Има знам и високи згради во Прилеп само не знам точно

Остај продавниците...Приземје не земаме во обзир. Ко на Википедија, пишале 25 ката за МРТ, и го сметале и приземјето:tapp:. Катност - од прв кат нагоре. :smir:
Јован мислеше на галерија, меѓу приземје и 1 спрат

Според Википедиа, вака се движат највисоките згради во Македонија (инаку имаат грешка, само од Скопје ги ставиле)

Не е наведена и црвената зградата во карпош 3(после тинексот) 14 спрата и мислам 2 или 3 ката празни(канцеларии и мезанин) :)
:salut:

Јован мислеше на галерија, меѓу приземје и 1 спрат

Галерија е нешто сосема друго. Тоа е простор до кој најчесто тангира дво или повеќевисинска просторија.

Мезанин, или меѓуспрат е ниво со пониска од стандардната станбена катна висина, се наоѓа помеѓу приземје и прв кат, и во него се сместуваат сервисни простории и главни инсталации. Бројот на катови не го вклучува ни него.

ама ако гледаш на висина го вклучува

Листава е малку штура со оглед на тоа што не се рачунаат некои објекти, како на пример Студентскиот дом, ама тоа е. Можете да ја проверите тука.

ОН ТОПИК: Може ли некој да ми објасни за МТВ зградата. Дали горните катови НЕ се направени или се направени, а не се употребуваат?

Тука морам да те поправам значи градски ѕид 14 спрата, а капиштец со 17 катниците??? Тоа треба одма 4 место да идеме И плус од 10 спрата скокаш на 7 а заградата на поранешно есм сега евн и таа е 10 ката.

Тука морам да те поправам значи градски ѕид 14 спрата, а капиштец со 17 катниците??? Тоа треба одма 4 место да идеме И плус од 10 спрата скокаш на 7 а заградата на поранешно есм сега евн и таа е 10 ката.

Нема мене што да ме поправиш, поправи ја Википедиа. :smir:

Во Автокоманда, Воената кула, има 16-17 спрата не сум сигурен :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom