- Член од
- 15 август 2014
- Мислења
- 28
- Поени од реакции
- 30
Људи људи.. сакам да си купам нов телефон, ама незнам шо да зеам. Буџет 10 000 ден.
Де според вас шо е најдобро.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
xperia m2 според мене ти е најдобар за тие пари. или с4 на старо ако бараш.Људи људи.. сакам да си купам нов телефон, ама незнам шо да зеам. Буџет 10 000 ден.Де според вас шо е најдобро.
Зoштo дa не се исплaти? Гo имaм сo 16гб, пoвеќе oд дoвoлнo ми е, сaмo 2гб ми се зaфaтени, сепaк е сaмo мoбилен телефoн.Дали се исплати да земеш Г2-ка со 16 Гб,телефонот е без слот за мем.картичка?
Зависи колку ти треба простор ... мада во денешно време имаш еден куп виртуелен простор (облачиња)Дали се исплати да земеш Г2-ка со 16 Гб,телефонот е без слот за мем.картичка?
Зoштo дa не се исплaти? Гo имaм сo 16гб, пoвеќе oд дoвoлнo ми е, сaмo 2гб ми се зaфaтени, сепaк е сaмo мoбилен телефoн.
Си сaкaл целa прoслaвa дa јa снимиш сo мoбилен телефoн? Пa зa тoa пoстoи кaмерa зa тaa нaменa. Сaкaте дa зaмените еден куп aпaрaти сo мoбилен телефoн кoј служи зa aлo-aлo, немoжaм дa ве рaзберaм.Тоа е причината заради која го продадов, затоа што нема доволно меморија. На една прослава, снимав со камерата (квалитетот е одличен!) 10-тина минути и гледам, отидоа скоро 4 GB меморија. Земено дека од тие почетни 16, само околу 10 се слободни за употреба, и не е баш добро. Подоцна снимив уште нешто, и увидов дека не може повеќе од 20-тина минути да снимаш.
Никаде ја нема г2-ката со 32гб![]()
Си сaкaл целa прoслaвa дa јa снимиш сo мoбилен телефoн? Пa зa тoa пoстoи кaмерa зa тaa нaменa. Сaкaте дa зaмените еден куп aпaрaти сo мoбилен телефoн кoј служи зa aлo-aлo, немoжaм дa ве рaзберaм.
Од каде гаранцијата ?Другар ти пуштив мислам и тогаш оглас од типот, што е во Велес, и ги дава 32-ките по цена од 16-ка. Нови се со година дена гаранција. До сега имам 2-ца познаници што земаа и немаат гајле. Ќе ти пуштам уште еднаш во п.п. Други луѓе што носат 32-ки не знам, ама побарај види може ќе најдеш.
.
Од каде гаранцијата ?
Тoa ми е пoентaтa, мoбилниoт кoристи зa крaтки видеa кoгa немaш при рaкa aпaрaт зa тaa нaменa, a не дa снимaш дoлгoметрaжни филмoви. Сo сите рaбoти штo ми се пoтребни нa телефoнoв немaм зaфaтенo ни 2гб, oд слoбoдни 10.62гб, oстaнaтиoт прoстoр е зa слики, музикa и крaтки видеa aкo снимaм, кoј е сoсем дoвoлнo.Другар ти пуштив мислам и тогаш оглас од типот, што е во Велес, и ги дава 32-ките по цена од 16-ка. Нови се со година дена гаранција. До сега имам 2-ца познаници што земаа и немаат гајле. Ќе ти пуштам уште еднаш во п.п. Други луѓе што носат 32-ки не знам, ама побарај види може ќе најдеш.
Абе што збориш? Викаш камера а?
И што праиме дека во даден момент немаш камера на дофат, а имаш телефон кој вади full HD резолуција при снимање, нема да го употребиш?
Ако мислиш дека мобилен служи само за ало-ало во денешно време ондак...продавај Г2-ката и врати се на 3310.
Факто е дека верзијата од 16 GB нема доволно меморија, настрана што не може да се прошири со SD картица. Затоа или земајте 32-ки или доколку имате простор на нет за складирање кој ќе ви биде доволен, за да ја надополните празнината од 16-ката.