Покорноста на пенисот

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
hahaha..abe i godinite go pravat svoeto :)).Kako i da e..nekoj poiskusen dechko mozebi i nema da se popali bas na se zivo sto ke pomine pokraj nego.A na 16 godini..se` ti izgleda sexy (bez razlika dali e sexy ili ne:))

Зависи, мене во моментов многу нешто ми е секси, а за две недели да не одам утре во цивилизација, ќе барав офца да онодам, оти ќе ми биоде секси.

spooky напиша:
Allita, од постов можам да заклучам само дека не си го видела „тој долу”... Или грешам?

Епа вака, на кратко. „Тој” е граден од сунѓересто ткиво кое е полно со комори за крв. При сексуална возбуда или физичко надразнување, ’рбетниот мозок праќа сигнали до „него” и коморите во ткивото почнуваат да се полнат со крв, со што го растегнуваат и доведуваат во ерективна состојба. The rest is history.

лелелее спуки ептен ја спука:pos: ...јас сакам да знам како секој тоа си го доживува...струи ли нешто...си помислуваш ли нешто пред да спука тој долу...или вака гледаш некоја риба и динг...такви работи за литература, биологија, физикологија и за познавање на тој долу сум на завидно ниво...али филингот...тоа кликерот...што пред да се слуши ерекшнот...тие работи ме интересираат...ако ме разбираш на што мислам...:icon_lol:

Allita напиша:
лелелее спуки ептен ја спука:pos: ...јас сакам да знам како секој тоа си го доживува...струи ли нешто...си помислуваш ли нешто пред да спука тој долу...или вака гледаш некоја риба и динг...такви работи за литература, биологија, физикологија и за познавање на тој долу сум на завидно ниво...али филингот...тоа кликерот...што пред да се слуши ерекшнот...тие работи ме интересираат...ако ме разбираш на што мислам...:icon_lol:

Епа јеби га, така го постави прашањето! :pos:

Значи си теоретски и практично поткована од предметот, ондак.
Тоа дрвилото доаѓа од свесни асоцијации на секс, од потсвесни асоцијации на секс и од физичка дразба. Значи, едно од овие три мора да го има. Е сега, ерекцијата зависи колку е јака асоцијацијата на секс. Дури си пубертетлија, самото гледање на јака риба (недајбоже во бикини) одма ствара виагра-ефект. Како што се зголемува искуството и годините, самиот поглед на рибата не брка работа и треба да си помислиш што би и направил па да дојде до ерекција.

Е сега, ерекцијата не е моментален ефект, потребни се бар неколку секунди да се постигне полна ерекција, така да имаш доволно време да размислиш односно да сфатиш што ти се случува.

За моменталниот ментален ефект, би требало да е комплетно споредливо со тоа што ти се случува тебе кога се навлажнуваш, само што физичката манифестација е различна.

Dimitarc напиша:
mene mi se diga skoro na se dobro, doterano zensko! Jebi ga takvi mi se godinite

-Мислиш дека се годините во прашање?...грешиш 100%:icon_lol: Можеби е само во прашање тоа колку имаш искуство за некој вид самоконтрола затоа што ерекцијата може да се контролира умствено до одредена мерка:icon_lol:.

Allita напиша:

-Ако е неочекувано и во неприкладен момент, филингот е катастрофа, непријатно изненадување кое кај нас машките за разлика од женските може да биде воочливо од околината. Колку е „тапа“ да ти погледнат во шлицот и да си кажат во себе или дури и да си дошепнат меѓу себе „на овој му се дигна“:pos:...а ти си на пример на деловен состанок:pos:!
Во оние прикладни и пожелни моменти, дефинитивно неможам да најдам добри зборови за да го опишам тоа прекрасно чувство на растењето и будењето на неговото величество в гаќи или надвор од нив, во раката на партнерката или нејзината.....ај доста, има и други луѓе овде не сум сам, ќе ми се дигне.:pos:

Garfield напиша:
Зависи, мене во моментов многу нешто ми е секси, а за две недели да не одам утре во цивилизација, ќе барав офца да онодам, оти ќе ми биоде секси.

btw ne e temata toa....pa da se izjasnuvam jas...:pos: ali cudni se tie raboti...interesantna e temava nema shto...:pos:

Mandrak напиша:
-Ако е неочекувано и во неприкладен момент, филингот е катастрофа, непријатно изненадување кое кај нас машките за разлика од женските може да биде воочливо од околината. Колку е „тапа” да ти погледнат во шлицот и да си кажат во себе или дури и да си дошепнат меѓу себе „на овој му се дигна”:pos:...а ти си на пример на деловен состанок:pos:!
Во оние прикладни и пожелни моменти, дефинитивно неможам да најдам добри зборови за да го опишам тоа прекрасно чувство на растењето и будењето на неговото величество в гаќи или надвор од нив, во раката на партнерката или нејзината.....ај доста, има и други луѓе овде не сум сам, ќе ми се дигне.:pos:

ne si, ostaj neshto i drugite da kazat :pos: u sekoj slucaj interesantno da ti se Opaaa na deloven sostanok...ke ti skratat od plata bidjeki ne mislish na rabotata deka u drugo ti e umot :pos:

мене ми се дешаваат две ситуации..

рандом, нелогична ерекција.. дур играм плејстејш, дур читам нешо.. онака перверзно.. еднаш ми се деси (на одмор, док се излежавав и решавав крстозбор) низ ногавица на боксерица да ѕирне.. тука одма ќотек од друштво за гадоста.. а ми се дешаа и да не ми стане или да ми се спушти кога треба да се докаже или да молчи засекогаш.. особена е муката со гумата.. да му ебам све

The`bItCh напиша:
Дали пенисот е „покорен“ на мозокот или само на хормоните?

Ja mislam hormonite nemoze da se aktivni bez vlijanie na mozokot,ne?
Znaci od mozok do hormonite pa tie kaj Stole.A za da go dignes Stole ,mora da vidis,osetis nesto ubo ili da pomislis a seto toa mozokot go prima prvo.
Mozocna ,mozocna vina..

Што би рекол еден мој драг пријател: најголем сексуален орган е мозокот. ;)

Thief напиша:
Што би рекол еден мој драг пријател: најголем сексуален орган е мозокот. ;)
:)..pameten ti e toj prijatelot..tochno e toa deka mozokot kontrolira se` ...a pod negovo dejstvo..t.e. odkako toj ke isprati nekakvi signali...ke pocne stimulacija na se` drugo.Erekcijata e samo manifestacija na mozochnata aktivnost:).Kako i da e..da ne filozofiram mnogu:pos: ...sepak onie sto go osetile toa na "svoja koza":)..mozat da kazat nesto povece... a ako sakate mozam da vi iskopiram nekoj del od "Guyton-medicinska fiziologija" :icon_lol::pos:

The`bItCh напиша:
Пенисот каков таков е единствениот мускул кој што машкото „не може да го контролира“, затоа што тој влијае врз „гордоста на сопственикот“. Машкото е тоа што треба да воспостави било каков однос со својот орган. Не е лесно да поседуваш огран кој си има „свој сопствен живот“ нели?:wink:
Прашањето ми беше..
Дали пенисот е „покорен“ на мозокот или само на хормоните?

Penisot ne e muskul tuku toa e organ formiran od connectivno+elasticno tkivo,kontroliran e od vegetativniot (avtonomen) nerven sistem,koj shto go kontrolira lacenjeto na hormoni vo krvta."sopstvenikot" moze indirektno da ima recisi relativna kontrola samo so medikamenti vneseni preku usta ili endovena.
Znaci mnogu sopstvenici moze na ovoj nacin da se maskiraat nekoe vreme.

Чоек замисли се да се наоѓаш на нудистична плажа и наеднаш твојот пенис станува непокорен :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom