Клавијатури

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Мхм фала што ми предложивте, ке разгледам викендов во Скопје и најверојатно ке земам нешто. Не знам кој ми спомна корг, али бате ја да се усовршам и 2 корга ке земам, али овака да плеснам пари за корг и да ми помине меракот за месец два.. стварно нема да чини.
И да , забавно планирам да свирам, така да ке ми сврши работа јамахиче само сега ме збунивте за ова со електроника и софтверски работи.. од каде па ова? што се дешава тогаш? Толку ли од сајзерот? :) Ај малo образложение
има некој серии кој се произведуваат во голем број,тоа е имало големо барање од нив,и не се квалитетни,се имам заебано затоа ти зборам.друго ти е електроника ако е сотверски пореметен а неможеш тоа да видиш во текот на проучување освен некој кој се разбира да го провери.и плус да го носиш потоа на сервис не тоа то.не е кола ќе мениш гориво:P туку ако си почетник земи си половен од некој кој го знаеш или некој пријател.па потака што планираш тоа е друго:toe:

ne idi vo mimi tipot e golem skapdzija mozes da vidis i vo korg-artist sistem kaj sobornata crkva i tamu imaat dobra ponuda

Ке одам кај цики па ке видам што ке предложи он, ако не ке одам во дореми.​

i jas sakam sintisajzer lugje!!! isto sakam nekoj taka za po doma da imam da sviram ali nejkam neso skart epten!! sredno nesto! dajte konkreten predlog.odnapred blagodaram

Korg - MicroKORG
Synthesizer/Vocoder

8150449_sb.jpg

Product Features
37 velocity-sensitive mini-keyboard keys
4 voices; 8-band vocoder can reformat the frequency of your voice
Multitimbral synthesizer with up to 2 programs in normal/dual mode
MIDI in, out and pass-through connections allow you to connect the keyboard to your computer and the Internet
71 waveforms, including saw, pulse, sine, noise, Vox and cross
4 filter modes include extra steep low pass, low pass, high pass and band pass
2-band EQ
128 programs
Effects include 3 types of modulation and 3 types of delay
6 arpeggiator modes
1-line, 8-segment LED display
Requires 6 AA batteries (not included) or an AC adapter (included)
Inputs: line/microphone, MIDI
Outputs: 1 stereo audio, 1 headphone
Includes AC adapter and condenser microphone

Скрпи едно 12-13 бона и твој е :wink: ова е баш best buy!
btw опасен ник :icon_lol: :icon_lol:

Малце дирки има овој и плус е повеќе како миди контролер отколку синтисајзер. Иако некои ги сметаат за едно исто, сепак миди контролерите ти се продукциски настроени, да создаваш свои звуци преку waveforms, EQ, Modulation и такви работи, а синтисајзерите се со готови пресети, повеќе дирки и поефтини од контролерите...
Но за среќа има и 2 во 1, миди контролер со милион опции, повеќе дирки (61) и се користат и за продукција и за live и за забава, но посолени цени се само. Такви се Virus C, Virust TI, Axiom, Roland, Korg, Yamaha......

Btw Манс, кај го има овој горе што го спомна? Артист?

Стрикно Солун бачко, овде уште не, ти текнуе? :icon_lol:

Јас летото купив(уствари за роденден ми го купија) синтисајзер од Јамаха тоа кај Мтв што е до кино Фросина мислам се викаше.
За 12.000 денари моите ми земале сосема солиден сајзер.И е одличен за почетници и домашна употреба.Има 61 дирка, 5 октави.Мене на почетокот многу ме палеше тоа што ми кажаа сајзерот те учел да свириш 100 песни.Арно ама тоа ми е малку глупичко.Мислев ке има нешто ноти...оно на екранот прикажани сите дирки и тие што треба да ги стиснеш потемнуваат на екранчето...безвезе ми е некако.Инаку има 375 гласа..можеш да свириш на него а да произведува звук на гитара тапани оргули и што ли уште не....плус имаш некој интересни звуци од животни едно друго за занимација ако ти дојдат мали деца у гости:pos2:
Моја препорака ти е иди ѕирни си го во Јамаха и ако има земи го:smir:

hahaha :))) abe dobar mi izglea toj KORG microkorg so e,ama mislam deka ima pravo kiksuperman nekako mnogu producentski da ne e nastroen?! ..:)
p.s. stefan, kazi sto sintisajzer e toj tvojot?koj mojdel :vozbud:

mozes da si pobaras nesto i na staro KORG i3 da receme,profesionalen e,ama okolu 300 evra e.korgi3b.jpg

a posle zdravje koga ke se usovrsis mozes da zemes i KORG oasys.korg_oasys76.jpg

дечки ај видете го овај па кажете стручно мислење. и ме интересира ако некој случајно има ваков, дали има 9/8 и 7/8 ритам вграден?

a posle zdravje koga ke se usovrsis mozes da zemes i KORG oasys.Прегледај го приврзокот 9525

:vozbud::vozbud::vozbud: Lele ama e dobar sajzerooot. Ja odamna imam yamaha so 4 oktavi :( slicno kako toj na rossoner stefan, gi ima isto tie opcii i so klavirski dirki i mn e dobar, samo maana e sto ima tolku malku oktavi, ali ja ko sviram, ako dojde nekoja nota povisoko so ja nema (obicno taka mi doaga) uz svirenjeto si zamisluvam deka ima dirka, i ke drnkas na plastikata :D.

:vozbud::vozbud::vozbud: Lele ama e dobar sajzerooot. Ja odamna imam yamaha so 4 oktavi :( slicno kako toj na rossoner stefan, gi ima isto tie opcii i so klavirski dirki i mn e dobar, samo maana e sto ima tolku malku oktavi, ali ja ko sviram, ako dojde nekoja nota povisoko so ja nema (obicno taka mi doaga) uz svirenjeto si zamisluvam deka ima dirka, i ke drnkas na plastikata :D.
Е да ептен е добар, ама кошта 5 000+ евра. :):) И дефинитивно кој планира да купува синтисајзер обавезно да купи со минимум 61 дирка.

da ne zaboravam da gi spomnam i ROLAND,vadat mnogu kvalitetni sajzeri.
VA-76.jpg
ovoj momentalno go imam i jas,i mozam da kazam deka e EXTRA dobar,pogotovo ima mnogu dobar aranzer.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom