Помош за избор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Jане
  • Време на започнување Време на започнување
Чинат ли Toshiba Satellite моделите?
Ахам, бонбонче! Не за џабе им го дале името Satellite!
Го имам Е105-Ѕ1402, подобар е од било кој шо го споредував, HP и DELL можат вода да им носат на сателитите од тошиба, и во мрежа, батерија, изглед, цд плеер и незнам уште што, дупло побрзо работи од модел со исти карактеристики на hp. Проверено!
Башка овај мојов има 2 години гаранција, battery and adapter included! За другиве не знам!

Ахам, бонбонче! Не за џабе им го дале името Satellite!
Го имам Е105-Ѕ1402, подобар е од било кој шо го споредував, HP и DELL можат вода да им носат на сателитите од тошиба, и во мрежа, батерија, изглед, цд плеер и незнам уште што, дупло побрзо работи од модел со исти карактеристики на hp. Проверено!
Башка овај мојов има 2 години гаранција, battery and adapter included! За другиве не знам!
Другар, ај ако сакаш цена и конфигурација... ? :) поздрав.

Кој е подобар?

sakam da kupam lap top pa se mislam pomegu dell i hp? sovet????

Сум работел на секакви, ама HP ми направиле повеќе ќеф!

Druze ne sporeduvaj mercedes i zastava...Se razbira DELL ke si zemes nema sto da mislis...
E sega podobro bi ti bilo da razmilis pomegu DELL i THOSIBA a ne Hp posto po fus laptopi ne sum videl a i so poveke kvarovi...

Дечки имам едно прашање. Сакам да го купам лап топ от DELL Studio 17:
CPU: Core2Duo 2.26
RAM: 4 GB
HDD: 500 GB
VGA: AtiRADEON HD 3650 so 256 ram
CD/DVD: Combo (DVD/CD burn, Blu-RAY reader)
AUDIO: [FONT=&quot]Integrated Sound Blaster Audigy ADVANCED HD Audio[/FONT]

Според перформансите е супер, ама незнам како се покажал како лап топ, дали е квалитетен и покрај тоа што е од DELL?

МИ треба совет околу купување лап топ , за себе мислам дека сум релативен лаик околу технологија па ќе си прашам поупатени.
Прво да напоменам, дека лап-топ ми треба за постдипломски за истражувачки трудови , магистерска ,презентации. Значи ќе ми треба Офис , интернет и евентуално некоја ок графичка за Фудбал Менаџер:))))). И по можност да има Windows xp , ова Windows Vista ми е срање некако. Лимитот ми е 500 евра, вие да сте на мое место што би купиле???

Јас би си купил HP 6730s. :smir:

МИ треба совет околу купување лап топ , за себе мислам дека сум релативен лаик околу технологија па ќе си прашам поупатени.
Прво да напоменам, дека лап-топ ми треба за постдипломски за истражувачки трудови , магистерска ,презентации. Значи ќе ми треба Офис , интернет и евентуално некоја ок графичка за Фудбал Менаџер:))))). И по можност да има Windows xp , ова Windows Vista ми е срање некако. Лимитот ми е 500 евра, вие да сте на мое место што би купиле???

битна ли ти е големината односно дали може да е помал од 15,4 инчи?

Па јас би ти предложил нешто меѓу ова

Intel Dual Core T2310 1.46GHZ,2048MB, 160GB, DVD±RW DL,56K,15.4" WIDE XGA TRUEBRIGHT TFT(1280X800),VGA-X3100 358MB,10/100,WI-FI-G,FW,TV OUT, 5in1 Reader,Windows Vista Home PremiumProizvod Br.: 8081Part Number: PSAF3U-07P00V
prod_satA205-OT_300-02%20S7443.JPG

или ова нешто подобро ми изгледа во перформансите

Intel Dual-Core T4200 2.00 GHz, RAM 3GB, HDD 320GB, DVD RW DL, 15.4" WXGA
1280x800 TFT, Webcam, Intel GMA 4500MHD, 10/100, WI-Fi, Bluetooth, Free DOS
pic_2965%206760s%20HPC.JPG

Има подобра графичка, повеќе хард и повеќе рам :smir: Милсам најдобра опција ти е.

И сакав да ти кажам ако сакаш со XP ќе мораш да си снимиш самиот , зошто повеќе не се продава хп и нема лаптопи кој доаѓаат заедно со XP.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom