@Генерал
Несомнено нема исклучок за тоа што тој не се посветил на ракометот кога најмногу требаше и не ги искористе сите тие предности кои му ги дадоа тие две години во Ловен. Само што и голем удел за тоа каков шо е Талевски има и Николај кој најмногу го падна на психичи план.
Реално и двајцата Фитиљ и Тале немаа тренирано ракомет до нивни 16 години.
Тале земен од улична кошарка кај шо го видел Брестовац.
Фитиљ исто започна со работа на 16 год со Ќани дотогаш фудбал само играл, во Пелистер беше пижлак но во првите месеци во Металург одма наби на маса шо за разлика од Талевски сеуште скакулец беше.
Најмногу ми е криво за Марко Неловски кој беше комплетен ракометар и да беше се во ред да немаше повреди ќе беше на многу повисоко ниво од Фитиљ и Тале.
Имаш еден куп такви примери, што ги знаеме и не ги знаеме, само што мене малку глуп ми е изговорот: „тренерот ме неќеше“.
Ајде во мкд, знаеме како оди, ќе купи спонзорот дресови и мора син му да е прва постава. Но, во една Германија, Шпанија, Франција, било каде низ ЕУ каде имаш подобри услови (несомнено подобри, особено во Германија) останува на тебе сам да се избориш со волците.
Не те става во игра? Не си ни на клупа? Супер.
На тренинг има да му ја наебам мајката на најдобриот играч, на тој вториот после него, на тој третиот во тимот и така СЕ' додека не станам јас еден од тие три најдобри. Борба е.
Само не можам да прифатам дека ќе одиш странство и ќе имаш катаљон подобри шанси за тренинг, исхрана, рехабилитација, а напредокот ќе ти биди една голема НУЛА.
И тоа замисли деца кои треба да гризат, буквално. Ајде играл ракомет МКД лига до 30 години и после заминал година две надвор и да не му замериш ама на млади деца кои иднината е пред нив и му се дало да играат во ЕУ, особено во Германија. Не бе брат. Ќе спијам ако треба во та салата. Абе од книга нема да станам и ќе научам до факинг Б1, прво шо ќе научам на Германски е да му наебам мајката и на тренер и на некој соиграч и на било кој шо ќе ми продава мадиња за бубрези, а на терен ќе изгинам. Буквално. Ако треба секој ден со итна ќе ме креваат на носилки.
Оди после кажи ми дека таков играч било кој тренер нема да го цени и барем да го планира во поширок состав.
2 метра е батето, не е дете. Замисли снага, техника, шут да развиеше... кај ќе му беше крајот.
Вака... ќе го збораме по форуми и толку. Потенцијалот заминал во минус.