GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Ke si znam deka kerkami e sigurna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи хомосексуалец и наставник и родителќе го е*ам у г*з (наставникот)
Нема да ми смета доколку им предава како што треба и доколку не зборува за својата сексуална ориентација на предавањата.Ако се држи конкретно до материјалот,до тоа што треба да им го предава и доколку тоа го прави добро,зошто да не.А тоа што прави приватно е негова работа.Дознаете дека наставникот/ професорот или учителот на Вашето дете е хомосексуалец или бисексуалец, како би постапиле?
Дали ќе Ви смета тоа, дали ќе го отпишете детето од училиштето или ќе превземете друга мерка за само да прекине да предава таа личност на Вашето дете или нема да Ви смета тоа?
Па...?
...iskreno, najmnogu bi mi smetalo na moeto deta da mu predava nekoj vakov, koj tresne glupost a ostane ziv, zatoa shto ne razmisluva deka na forumov se vklucuvaat mnogu ucenici i citaat vakvi gluposti. Vtoro moderatorite i administartorite bi trebalo da se malku po agilni i vakvi postovi da gi brishat bez da mu ja mislat ni sekunda...Пола од наставниците се педофили, па за хомо нема проблем.
...iskreno, najmnogu bi mi smetalo na moeto deta da mu predava nekoj vakov, koj tresne glupost a ostane ziv, zatoa shto ne razmisluva deka na forumov se vklucuvaat mnogu ucenici i citaat vakvi gluposti. Vtoro moderatorite i administartorite bi trebalo da se malku po agilni i vakvi postovi da gi brishat bez da mu ja mislat ni sekunda...
E sega okolu temata...
Se spomnuva nastavnik pa profesor. Ajde da napravime mala razlika. Nastavnik predava od I-VIII. Na ovaa vozrast mnogu malku duri voopshto so ucenicite ne se razgovara za privatniot zivot niti pak decata imaat prilika da gi gledaat vo privatniot zivot. Kaj nas, vo Makedonija nema homoseksualni brakovi, vrskite se tajni, taka shto decata malku mozat da doznaat za seksualnata orientacija na svoite nastavnici.
Profesorite koi predavaat na pogolema vozrast deca mozebi mozat da bidat "otkrieni" , no nadvor od ucilishte. Realno, na decata ne im smeta seksualnata orientacija niti pak razmisluvaat zanea se dodeka profesorot e profesor na cas.
Licno, ne bi mi smetalo i ne sakam da znam za seksualnata orientacija na nastavnicite/profesorite, kako shto ne bi sakala da znam za vonbracnite vrski, politickite deklariranja. Ednostavno, privatnosta mora da bide strogo oddelena od sluzbeniot del.
... decata dobro e da znaat deka ima devijantni profesori...no deka toa se pola...i toa pedofili deluva malku zastrashuvacki i ne bi se soglasila...bidejki decata vo ucilishte treba da ucat, a ne da gi analiziraat nastavnicite/profesorite. Razlika megju nastavnik/profesor nema vo stepenot na obrazovanie no ima vo rabotnoto mesto... nastavnik raboti isklucivo vo osnovno ucilishte, a profesor raboti vo sredno obrazovanie...no nejse ne e tema struktuiranjeto na kadarot vo obrazovanie.За црвеното - Прво, и добро е да читаат децата и да знаат дека имаат девијантни професори, бидејќи така ќе знаат дека треба да се заштитат. Второ, не е глупост, тоа е болна вистина. Трето, ова е форум, каде секое мислење се толерира, без разлика колку тоа изгледа за некои чудно. Додека не се кршат правилата, речиси се` е во ред.
За црното - Разлика меѓу наставник и професор нема, и тоа токму заради работите кои ги кажа ти. Тоа се луѓе на работно место кои извршуваат обврска. Секако, има различен пристап кај децата на различна возраст, но оној кој ги учи покрај тоа што треба да е стручњак во својата област, треба да е и добар психолог без разлика кому предава.
Со твојот став сепак се сложувам, приватноста е сеуште приватност.